Inlägg från: TvillingmammaVästgöte |Visa alla inlägg
  • TvillingmammaVästgöte

    Israel folkmord

    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-12 14:01:24 följande:
    Ockupation och etnisk rensning har pågått i över 70 år. Det har inget med gisslan att göra. När palestinier försöker protestera då mördas de av krypskyttar. Israel har hela tiden dödat fler och fler palestinier och tagit över mer och mer av deras områden oavsett. Vilkett annat land ska hjälpa palestinier när USA och andra står beredda att bomba för att försvara Israel? Israel respekterar inte heller några internationella lagar. Så, vad återstår?
    Lämna Israel och judarna ifred? Varför fortsätter man att bomba och attackera Israel? De är inte kristna och vänder inte andra kinden till, när de attackeras.
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Omänskligt) skrev 2024-10-12 21:11:12 följande:
    Fast det fungerar inte på det sättet i krig som du försöker framställa det. När det pågår ett krig ställer sig inte alla soldater tillsammans med sina vapen i väntan på att bli skjutna. Om det hade varit så hade det inte blivit något krig. En soldat antagligen gömmer sig på ett ställe där han möjligtvis kan attackera fienden ifrån eller attackerar fienden från en ofta strategiegisk position.

    Det har belysts väldigt mycket i media vilka avancerade vapen Israel har tillgång till och hur vältränad dess armé är. De kunde ha tålamod och använda sin utrustning på ett bättre sätt. Gå ner i Hamas tunnlar och riskera att förlora några män för att rädda gisslan. Istället har man förstört två tredjedelar av Gaza. Och samtidigt som man misstänker att gisslan gömts i tunnlar försöker man bomba sönder tunnlar. 

    Tycker du verkligen deras krigföring är försvarbar? 
    Alla krig är omänskliga.
  • TvillingmammaVästgöte
    nattuw skrev 2024-10-13 08:05:50 följande:
    Medlat med terrorister som urskillningslös slaktat din befolkning och vars mål är att utplåna ditt land samtidigt som de använder sina egna barn som mänskliga sköldar för att få världen sympatier.

    Terrorister som alltid avslagit alla försök till fredliga lösningar eftersom deras enda mål är att utplåna dig. Det finns inte mycket att medla om när den ena parten är terrorister som inte har något intresse av medling.

    Ja, Hamas bad ju inte direkt om ursäkt efter attacken den 7  oktober. De sa att dettta var bara början och de skulle fortsätta med liknande attacker tills dess att Israel utplånas. 
    Libanon upplåter sitt territorium till Iranstödda terrorister, Hizbollah,  som konstant skickar Raketer mot Israel. 


     

  • TvillingmammaVästgöte
    nihka skrev 2024-10-12 22:36:02 följande:
    Nej, sorry. Man skjuter inte genom barn för att komma åt soldater.

    Det har aldrig förts några krig där inte oskyldiga barn dödas. 


    Hiroshima  och Nagasaki, var det flest soldater eller flest barn som dog tror du?
    De stora bombningarna av Tyskland?

    Jag är naturligtvis inte för krig, krig är hemskt. 


     

  • TvillingmammaVästgöte
    nihka skrev 2024-10-13 10:55:49 följande:
    Vilket var ett tungt vägande skäl för att Genèvekonventionen (IV) skapades 1949, fyra år efter andra världskrigets slut. Och det är ju fint att ett land vill skriva under men ännu finare om man faktiskt håller sig till det.
    Det vore ju jättebra, håller med om det. Kan du ge ett exempel på ett krigförande land som håller sig till det?
  • Meddelande borttaget
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-13 15:15:54 följande:
    Det ser ut att isrelvänner inte tycker att alla barns liv är lika värda. Det är något som genomsyrar hela konflikten. Att det finns personer i Sverige som tycker att det är ok att döda barn är skrämmande. Ja, det är, milt sagt, mycket extrema åsikter. 
    Hur kan någon som anser att alla barns liv är lika värda på något sätt och vis stötta Hamas, som slaktade gamla, barn och spädbarn och helt oskyldiga människor den 7:e oktober? 
  • TvillingmammaVästgöte

    Det verkar ju väldigt konstigt. Hizbollah har baser i Libanon och skjuter raketer mot Israel kontinuerligt. Dessa baser ligger så när FNs baser att Israel inte får försvara sig för då kan FN soldater skadas. 


    Då finns ju bara två alternativ. Antingen måste FNs styrkor se till att Hizbollah inte kan attackera Israel från de Libanesiska baserna. Alternativt måste FN flytta sina styrkor så att Israel kan försvara sig.

  • TvillingmammaVästgöte

    Det bästa vore förstås om FN kan avväpna Hizbollah och se till att de inte längre kan attackera Israel. Då skulle Israel inte tvingas att försvara sig och både Libanesiska och Israeliska liv skulle sparas. 

  • Meddelande borttaget
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Omänskligt) skrev 2024-10-14 18:11:05 följande:
    Nej du kan inte säga vad du tycker och vad sanningen verkligen är. Iaf inte i just denna tråd. Då blir du avstängd pga att sanningen klassas som antisemitism. Trots att Israel är ett demokratisk land för "alla" blir man antisemitism vid för mycket kritik. Det säger ju emot sig själv men de har fått igenom det ändå. 

    Vet att minst 3 av de som argumenterar för Israel själva är judar. En av dem bor i Israel och en annan är Sionist men osäker på om denna person är jude. 

    Allt är alltså vridet. Får se om du hinner läsa detta innan de tar bort de. Men var säker sanningen Får vi inte säga.
    Är det ett problem för dig om vi är judar?
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-14 19:34:02 följande:
    Var det din kommentar som blev borttagen nyss? Det var en extremt islamofobiskt kommentar som togs bort av moderator.
    Vilket konstigt svar på min fråga .
    Du skriver att du tror att flera som skriver i tråden är judar.
    Jag frågar igen, är det ett problem för dig om vi är judar?
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-14 19:56:01 följande:
    Du blandar ihop mig med någon annan. Jag skrev inte det där om judar.

    Och ja, min fråga är högst relevant. Det vore löjligt att försöka anklaga andra för antisemitism om man samtidigt själv skriver islamofobiska kommentarer. 
    Jag är inte islamofob.Men jag är väldigt rädd för islamister. 
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-14 20:25:28 följande:
    Så det var du. Nej du, du skrev inte om islamister utan om muslimer. Kommentaren som togs bort är hets mot folkgrupp muslimer (inte islamister). Du har mage att anklaga andra för hat mot judar när dina egna åsikter kan räknas som väldigt extrema och hatiska. Det där förstår jag inte. 

    Du försöker blanda bort korten. 


    Jag är inte emot muslimer. Alla har rätt till sin tro.

  • TvillingmammaVästgöte
    nihka skrev 2024-10-14 21:50:41 följande:
    Det är inte FNs roll att strida för en sida och det kan vara så att Israel begår krigsbrott genom att beskjuta FN.

    www.svt.se/nyheter/utrikes/senaste-nytt-om-kriget-i-mellanostern

    Guterres: Attacker mot FN kan vara ett krigsbrott

    FN:s generalsekreterare Antonio Guterres varnade under söndagen för att eventuella attacker mot FN:s fredsbevarande styrkor (Unfil) ´´kan utgöra ett krigsbrott? och att de aldrig får utsättas för angrepp, uppgav hans talesperson efter att flera FN-soldater under veckan skadats i israelisk beskjutning, rapporterar Reuters.


    Tidigare under söndagen uppmanade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu att FN-soldaterna borde dras tillbaka.


    ?UNIFIL:s fredsbevarande styrkor stannar kvar i alla positioner och FN:s flagga fortsätter att flyga?, säger FN: s talesman Stephane Dujarric i ett uttalande.


    Det står ju i FN resolutionen att Hizbollah skall avväpnas!
    Eftersom FN inte lyckats med det utan Israel blir konstant beskjutet från Libanon, så måste ju Israel attackera Hizbollah och därmed Libanon eftersom Hizbollah skjuter från Libanon.
  • TvillingmammaVästgöte

    Spelar knappast någon roll vem Sverige stödjer över huvud taget.  Vi är ett pyttelitet land med tio miljoner invånare uppe i norra Europas avkrokar. Som inte många bryr sig om.

Svar på tråden Israel folkmord