Inlägg från: Anonym (Anti-extremist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anti-extremist)

    Israel folkmord

    KillBill är den enda här som argumenterar med fakta. Alla andra, proisraeliska extremister, kommer endast med rena påhitt och flummigt pladder om judehat och antisemitism när det egentligen handlar om kritik mot folkmord och krigsbrott som Israel begår. 

  • Anonym (Anti-extremist)
    Anonym (fi) skrev 2024-08-20 18:10:18 följande:
    Nä det är inga "lika goda kålsupare".

    Det finns många god skäl att inte kritisera Israel i dessa trådar.

    Det mest uppenbara är att det ger en falsk bild av att demokratin Israel och terrorgruppen Hamas skulle vara "lika illa". Det är de förstås inte men det är någonting som Hamas och dess anhängare vil att världen ska tro. Vi ser hur de lyckas med detta när de får normalt resonabel media att skriva i sina artiklar "Israel påstår" som om Israel skulle "påstå" något som kan vara, eller inte vara, sant i förhållande till det Hamas (faktiskt) påstår. Det handlar om hur man värderar parterna. En demokrati och en terrororganisation.

    Ett annat skäl är att så gott som alla påståenden om Israels "brott" kommer direkt, eller via omvägar, från Hamas. Vi ser Bill länka en FN-rapport, som i sin helhet bygger på siffror från Hamas, för att "bevisa" att Israel begår krigsbrott. Än finns inte en enda korrekt undersökning som bevisar att Israel har begått ett enda krigsbrott. Det kommer kanske efter att Hamas krig mot Israel har avslutats, den dagen Hamas ger upp ...

    Ett tredje skäl är att Israel är en demokrati. Israel hanterar brott och överträdelser inom det legala systemet och så länge de gör det finns det ingen anledning att tro att de inte kommer att fortsätta hantera eventuella krigsbrott och liknande. Här kommer även bosättarna in, även om de är ett sidospår när det gäller Hamas krig mot Israel och judarna, som används av "Israelkritikerna" för att blanda bort korten och få den 7/10 att försvinna ur diskussionen.

    Exempel

    Så nä, det är inte lika goda kålsupare bara för att vi som önskar att Israel ska få fortsätta existera som en i huvudsak judisk stat och tillflyktsort för att förföljda judar världen över inte skriver vartannat inlägg "kritiskt" mot Israel i dessa trådar.
    Israel är allt annat än ett demokratiskt land. Palestinier har inte samma rättigheter varken i Israel eller i de ockuperade områdena. Israel förtrycker icke judar även genom att olika lagar används beroende på om du är jude eller icke jude. Det är en stat med lagstiftad diskriminering av icke judar. Rasismen mot araber är extremt stort. T.ex. tre av fyra judar anser att palestinier inte har samma värde som judar. Israeliska ID kort anger om innehavaren är jude eller icke jude! Detta visar hur man gör skillnad på folk och folk och är inget man förknippar med ett demokratiskt land och demokratiska värderingar. 
  • Anonym (Anti-extremist)
    Feminina skrev 2024-08-21 11:58:01 följande:
    Allt är relativt. För Palestinier är det nog extremt demokratiskt  i Israel. Är det inte därför dom flyr dit?
    Flyr? Palestiner har levt i området hur länge som helst men fördrivits. De försöker återvända men får inte det. Vad snackar du om?
  • Anonym (Anti-extremist)
    RebeckaZ70 skrev 2024-08-21 12:05:08 följande:
    Är det därför "palestinier" gör allt för att få bosätta sig i Israel istället för i de områden där "kära systerparti" sitter vid makten? 
    Varför flyr inte "förtruyckta" HBTQ araber från Israel till "palestina" istället för tvärtom?
    Vad pratar du om? Palestiner fördrivs och diskrimineras överallt i Israel. Israel har även ansvar för de ockuperade områden. Kolla bara vad som sker där. Det är terrorism som utförs av de extrema judiska bosättarna. 
  • Anonym (Anti-extremist)
    Anonym (fi) skrev 2024-08-21 13:53:40 följande:
    Israel är en demokrati i ordets alla aspekter.

    Alla som mäter nivå på demokrati mäter lite olika men alla har Israel som en demokrati.

    Här som nummer 30 i världen. Mellan USA (29) och Portugal (31)
    en.wikipedia.org/wiki/The_Economist_Democracy_Index

    Här placerat just efter länder Österrike och Grekland men före Litauen och Portugal
    www.v-dem.net/documents/43/v-dem_dr2024_lowres.pdf

    -
    Du skulle aldrig få för dig att påstå att Portugal och Litauen inte är demokratier..
    Portugal och Litauen bygger inte illegala bosättningar, lagstiftar inte diskriminering mot ett folk, skapar inte sitt land genom fördrivningar av massmord av civila.
  • Anonym (Anti-extremist)
    Anonym (fi) skrev 2024-08-22 15:09:05 följande:
    Israel bedöms alltså vara ett mer demokratiskt land än de bägge länderna
    Demokratiskt endast för judarna som lever i Israel. Apartheid för alla andra.
  • Anonym (Anti-extremist)
    Rataxes skrev 2024-08-26 07:53:54 följande:
    Skål
    Intressant att en sådan person som du, med sådana högerextrema åsikter, stödjer Israel. Jag tycker att det säger allting om Israel. 
  • Anonym (Anti-extremist)
    Rataxes skrev 2024-08-26 08:36:38 följande:
    Om det är högerextremt att ha ett fungerande intellekt så håller jag med. Dumvänstern stödjer ju terroristerna...
    Nej, det handlar verkligen inte om intellekt överhuvudtaget utan om extremt intoleranta åsikter, det vidriga språket som används och hatet som uttrycks mot allt som har med vänster och socialism att göra. Dessa extrema åsikter påminner mest om nazism.
  • Anonym (Anti-extremist)
    Rataxes skrev 2024-08-26 08:56:43 följande:

    Skattebetalarnas pengar gick till nazisterna i PFLP...

    ledarsidorna.se/sa-byggde-svenska-skattemedel-upp-pflp/


    "Allt svenskt bistånd till Palestina, eller den palestinska myndigheten PA, går inte via FN eller UNWRA som många tror. Stora belopp och biståndsprojekt administreras av det svenska generalkonsulatet i Jerusalem. Under perioden 2013-2017 slussade konsulatet vidare 17,6 miljoner dollar varav 20 procent försvann direkt till Hamas i växlingspåslag och sedan gick drygt hälften till organisationer som kunnat kopplas direkt till terrororganisationer som PFLP."


    Men det är vi som är höger som är de onda...


    Du länkar till en simpel högerextrem skribent och hans högerextrema sida som sprider nästan uteslutande islamofobisk propaganda. Du bevisar återigen vilka extrema åsikter du har. Jag vill gärna tro att Israel inte vill ha stöd från sådana som dig.
Svar på tråden Israel folkmord