Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Israel folkmord

    KillBill skrev 2024-07-20 10:56:28 följande:

    Bra att detta nu är rättsligt provat.  Internationella domstolen slår fast att Israels ockupation är olaglig, bosättningarna olagliga, att Israel måste lämna de palestinska områdena samt betala skadestånd.  Den Svenska regeringen bör trycka på så att Israel lämnar ockuperade områden och betalar skadestånd. 


     

    Vad då palestinska områden?
    Israel erövrade Väst Banken från Jordanien och Gaza från Egypten. Varför försökte inte de så kallade palestinierna få dessa områden från Jordanien och Egypten innan 1967? Varför blev det bara aktuellt senare?
    Ska Israel alltså betala skadestånd till Jordanien och Egypten? Ska även andra länder som erövrat landområden i krig betala skadestånd? Ryssland? Kina? 


     


     

  • FuckGoggleAskMe
    KillBill skrev 2024-07-21 10:06:21 följande:
    Det är bla. den här typen av kriminellt agerande som ligger bakom att Israel döms. 

    www.hd.se/artikel/den-sista-kristna-familjen-kampar-for-att-behalla-sin-mark-gHmEb/



     

    Tveksamt att ICJ lägger sig i ett enskilt fall om en privatperson som överklagat och där det nu är en rättstvist. ICJ uttalar sig bara om internationell rätt och globala skadestånd.


    Såg inget om till vem de tycker att skadestånd ska betalas för utnyttjande av naturresurser mm.


    Ser fram emot att få se det juridiska resonemanget om hur mark som blivit tilldelad Jordanien och sen erövrats av Israel plötsligt anses tillhöra den omtvistade, odefinierade, odemokratiska staten Palestina som styrs av terrorister. 


     

  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Omänskligt) skrev 2024-07-21 20:48:35 följande:
    Vad då snart? Mellanöstern är centret för Islam och det har det varit länge. Det enda landet jag känner till i smeten som är någorlunda kristet är Libanon. Varken där eller i andra muslimska länder i Mellanöstern miskar de kristna i antal. Israel är svarta fåret i mängden. Att Libanon där majoriteten är muslimer behandlar de kristna bättre än Israel säger väl en hel del. 

    Most Palestinians in Lebanon do not have Lebanese citizenship and therefore do not have Lebanese identity cards, which would entitle them to government services, such as health and education. They are also legally barred from owning property[7] or entering a list of desirable occupations.[8] Employment requires a government-issued work permit, and, according to the New York Times in 2011, although "Lebanon hands out and renews hundreds of thousands of work permits every year to people from Africa, Asia and other Arab countries... until now, only a handful have been given" to Palestinians.[4] 


    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Palestinians_in_Lebanon#:~:text=The%20condition%20of%20Palestinian%20refugees,to%20work%20in%20many%20areas.


    Hur de behandlar palestinier i Libanon är även relevant. De får inte studera vad som helst eller jobba med vad som helst osv. Tror du kristna har det bättre än palestinska muslimer? 

  • FuckGoggleAskMe
    KillBill skrev 2024-07-21 18:11:06 följande:
    Här är en kommentar från Mark Klamberg som är professor i internationell rätt.  Han konstaterar att domslutet var väntat och fattades av en närmast enig domstol.  Han hänvisar särskilt till den amerikanske och tyske domaren. 





    Credible link to a defensive and temporary purpose - ja det är märkligt om inte detta erkänns. 


    Utan israeliska säkerhetsstyrkor och kontroller ökar antalet anfall mot Israel kraftigt. Vill någon gå tillbaka till att ha fler självmordsbombningar i Israel? Fler räder in i Israel som 7 okt? 

  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Omänskligt) skrev 2024-07-22 00:34:21 följande:

    Kan inte citera inlägg#48:

    Ja visst när man står mot väggen kan man skifta fokus. Jag pratade om att krista inte minskar i antal i Libanon så som i Israel. Nu vill du vända bladet och prata om palestiniers rättigheter i Libanon. Ja visst, håller med dig om de inte accepteras som fullvärdiga medborgare och kan inte bli det. Men om det inte vore för Israel hade de aldrig haft det problemet överhuvudtaget. 


    Det verkar vara tvärtom mot vad du säger, de ökar tydligen i Israel. Har du källa på att de inte minskar i Libanon? 


     The Christian community in Israel is the one of the few growing Christian populations in the Middle East.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Christianity_in_Israel#:~:text=Christianity%20(Hebrew%3A%20%D7%A0%D7%A6%D7%A8%D7%95%D7%AA%2C%20romanized,in%20Israel%20are%20Arab%20Christians.

  • FuckGoggleAskMe
    KillBill skrev 2024-07-22 09:08:54 följande:
    Vad svamlar du om? Det är terroristorganisationen Hamas som är tveksamma till tvåstatslösningen men Hamas är inte synonym med det palestinska folket.  Den palestinske myndigheten med presidenten Mahmoud Abbas i spetsen accepterar inget annat än en tvåstatslösning:

    www.svd.se/a/5a301/abbas-accepterar-bara-en-tvastatslosning-inget-annat

    Sedan Osloavtalet på 90-talet har det palestinska styret varit inriktat mot en tvåstatslösning.

    PA och Abbas har väldigt lite stöd hos befolkningen. 


    https://www.ui.se/landguiden/lander-och-omraden/asien/palestina/inrikespolitik-och-forfattning/

    Missnöjet med Fatah på Västbanken och Hamas i Gaza har klara orsaker: De lyckas varken leverera frihet eller försörjning. President Abbas mandat gick ut 2009, men han har suttit kvar på sin post. Abbas administration anklagas för 
    svågervälde och korruption. I en opinionsmätning utförd av institutet Palestinian Center for Policy and Survey Research som publicerades 2021 tyckte 66 procent av de tillfrågade att Abbas borde avgå.

  • FuckGoggleAskMe
    KillBill skrev 2024-07-22 10:20:32 följande:
    Ja tyvärr har det Israeliska styret med Netanyahu i spetsen målmedvetet arbetat för att försvaga den palestinska myndigheten vilket bara har stärkt Hamas.  Hamas har ändå bara stöd av 37-40% av det palestinska folket så  du kan inte bortse från att den Palestinska myndigheten kräver en tvåstatslösning. 

    Dream on.
    Palestinska folket vill inte ha två stater och stöder inte Abbas. 


    According to the poll, only seven percent of Gazans blamed Hamas for their suffering. Seventy-one percent of all Palestinians supported Hamas?s decision to attack Israel on October 7 ? up 14 points among Gazans and down 11 points among West Bank Palestinians compared to three months ago. Fifty-nine percent of all Palestinians thought Hamas should rule Gaza, and 70 percent were satisfied with the role Hamas has played during the war.


    Before October 7, Fatah would have defeated Hamas in a head-to-head vote of all Palestinians 26 to 22 percent. If elections were held today, Fatah would lose to Hamas 17 to 34 percent. Eighty-one percent of respondents were dissatisfied with Abbas, up from 76 percent before the war. Sixty-two percent did not view the recent resignation of former PA Prime Minister Mohammad Shtayyeh as a sign of reform. And 65 percent of Palestinians think the PA is a burden on the Palestinian people. 


    https://www.fdd.org/analysis/2024/03/22/poll-hamas-remains-popular-among-palestinians/


     

  • FuckGoggleAskMe
    fultextad användarhandbok skrev 2024-07-24 19:05:11 följande:
    Jag skrev ingen aning. Att fundera ut vilken pizza som sku få stopp på det är att ha en lösning. Att tala dem tillrätta likaså. Att int ha någon aning är att int ha någon lösning.
    Anonym (fi) skrev 2024-07-24 18:31:32 följande:
    I en konflikt om exempelvis landyta där man kan finna en kompromiss och dela upp ytan kan man "vara emot" bägge parter.

    Det här är inte en sådan konflikt. Den här konflikten handlar om att den ena parten vill utrota den andra.

    Om skurken A (Hamas) står med en pistol mot huvudet på B (judarna) och skall till att trycka på avtryckaren så blir du medskyldig (om inte annat så moraliskt) till mordet på B om du väljer att stå passivt bredvid och inte försöker hjälpa B och n mer så om du aktivt försöker hindra B från att rädda sig själv

    1200, mestadels judar, mördades av Hamas och andra terrorgrupper från Gaza den 7 oktober.

    Valet mellan terrorgruppen Hamas och demokratin Israel borde inte vara ett svårt val att göra.
    I så fall var Storbritannien Stalin-sympatisörer under 1940-talet, då de var emot Nazityskland som de riktade både kritik och mer än så mot. Storbritannien kritiserade A och stödde därmed B enligt ditt och ett annat alias resonemang.
    Det betyder också att Marshallöarna, Papua Nya Guinea med flera nationer är medskyldiga till Sovjetunionens gulagläger och Nazitysklands koncentrationsläger då de inte aktivt bekämpade dessa.
    Att kritisera dig innebär inte att jag stödjer din antagonist. Det är ett logiskt felaktigt resonemang.
    Fast jag börjar inse att logik inte är avgörande här. Och det är helt okej, så länge man inte försöker hävda något annat.

    Israels mål är att försvara sig, inte bli utrotade och leva fredligt i ett eget land. De har försökt att förhandla, diskutera och finna en fredlig lösning att uppnå detta. Det funkade inte så nu tar de till vapen. 


    Om du kritiserar Israel kritiserar du även deras strävan att uppnå sitt mål.


    Alltså tycker du att de kan bli utrotade och inte behöver få leva i fred i eget land och slippa raketbeskjutningar och terrorattacker. För det är motsatsen till deras strävan. 

  • FuckGoggleAskMe
    fultextad användarhandbok skrev 2024-07-24 20:09:22 följande:
    Ja, jag har lärt mig mycket nytt i kväll. Till exempel att Storbritannien kritiserade A, alltså Nazityskland och stödde därigenom B, alltså Sovjetunionen. Storbritannien var alltså Stalin-sympatisörer. Jag har också lärt mig att Papua Nya Guinea, som inte aktivt bekämpade vare sig koncentrationsläger eller gulag är medskyldiga till det, åtminstone moraliskt. Det borde läras ut i deras historieböcker. Nu, tack vare ditt påpekande har jag också lärt mig att om man kritiserar en metod eller delmoment så kritiserar man helheten. Tack för det påpekandet.
    Mentat skrev 2024-07-24 19:44:09 följande:
    I ett generellt, filosofiskt perspektiv håller jag med dig. Nu var det dock inte det utan ett mycket specifikt fall. Att förlora sig i filosofi bortser från att det obegripligt nog har blivit en politisk vänsterposition att enbart kritisera Israel och stödja palestinas sak, vilket i det här fallet blir Hamas.
    Logik går att applicera på politik, geografi och flertalet andra ämnen. Däremot kan man ju hänvisa till Fries trilemma som hävdar att det inte går att bevisa någon sorts sanning ens inom logik.

    Du stöder inte Israel som vill att judar inte ska utrotas, vilket den andra sidan vill. Om du inte stödjer att judar inte ska utrotas, är du ond. 


    Homosexuella vill inte att de ska diskrimineras. Stödjer du inte det är du ond. 

  • FuckGoggleAskMe
    fultextad användarhandbok skrev 2024-07-25 00:14:34 följande:
    Nä, det du har lagt fram är ett klassiskt fel som kallas falsk dikotomi. Att inte stödja någonting innebär bara avsaknad av stöd, det innebär inte att man stödjer motsatsen. Sedan har jag så klart ingen aning med vilka metoder ni stödjer en part i konflikten, som frivilliga soldater, med matleveranser eller pengar. Annars är det ju inget stöd, bara ett ställningstagande som inte har något praktiskt värde. Med tanke på hur resonemangen kan gå, om de nu inte bara är för att driva med andra, så är det lätt att förstå varför politik kan bli så kaosartat som ämne.

    Så du har bara en avsaknad av stöd för att judar ska få existera och bo i Israel. Ja det ändrar ju allt. Verkligen. 


    Det är ju inte alls samma sak som att du inte vill att judar ska få existera och bo i Israel. 


    Du kanske kan förklara skillnaden för den är inte uppenbar för mig. Avsaknad av stöd för = är emot. Eller det kanske är likgiltigt för dig om judar utrotas eller inte. 

Svar på tråden Israel folkmord