Inlägg från: RebeckaZ70 |Visa alla inlägg
  • RebeckaZ70

    Israel folkmord

    När tänker svenska medier inkkl Public Service rapportera att USAs underrättelsetjänst avslöjar att studentprotesterna om gaza har organiserats, finansierats och letts av Iran?


    Am Israel Chai
  • RebeckaZ70
    IDF återfann kropparna av sex israeliska gisslan häromnatten. De hittades döda och torterade i en tunnel i Khan Yunis.
    Hamas kidnappade israeliska civila den 7 oktober, torterade dem i en underjordisk tunnel och mördade dem.

    Ifall någon fortfarande undrar varför vi för krig mot hamas.
    Am Israel Chai
  • RebeckaZ70

    Om vår krigföring i gaza, lång läsning.


    How Israel is clearing Hamas out of Rafah | The Spectator


    En brittisk före detta militärsoldat vid namn Andrew Fox som tjänstgjort tre gånger i Afghanistan mellan åren 2005-2021 skrev en intressant text hos tidningen The Spectator angående kriget i Gaza, främst om striderna i Rafah. 


     


    Andrew Fox har blivit inbjuden av IDF och har fått besöka Rafah, där han ska få beskriva vad han sett och hört på plats. 


     


    Andrew beskriver det som att nästan varje byggnad i Rafah är skadade och att ett stort antal byggnader är helt demolerade. 


     


    En annan beskrivelse han medför är tunnelsystemet i Gaza som enligt honom är större än hela Londons tunnelbanesystem. 


     


    IDFs 162:e division som är ensam division i Rafah har lokaliserat ett tiotal raketramper och ett tjugotal vapenfabriker gömda i tunnlar, som Andrew varit med och funnit. 


     


    Tunnlarna till dessa raketramper och vapenfabriker är oftast kopplade till en skola, moske och en persons privata bostad. Vilket kommer oundvikligen skapa skada till denna infrastruktur då tunnlarna måste demoleras, i och med att man måste försvaga Hamas kapacitet. 


     


    Sen när IDF ska söka genom en byggnad så skickar man till början in en liten drönare som är anpassad för mindre utrymmen, sen en hund med kamera som söker av byggnaden. Bara efter man sökt av med hund och drönare så går en grupp på max fyra soldater (för att minimera förluster) in. 


     


    Vid väldigt många fall är ingångarna till tunnlarna i privata bostäder minerade med explosivt material. Och i byggnaderna finns det kameror som Hamas satt upp som har kablar som går ner till tunnlarna där en terrorist kan se när gruppen av IDF-soldater går in och utlöser då en IED (Improvised Explosive Device). 


     


    Då IDF inte har kapaciteten och viljan att självmant oskadliggöra eller iallafall försöka oskadliggöra dessa IEDs, så spränger de i många fall hela huset. Varför de inte har kapaciteten att göra detta är för att det är alldeles för många hus i Gaza som minerade med IEDs. 


     


    Detta är vad Andrew Fox fått förklarat för sig när det kommer till anledningen av den så pass stora förstörelsen i Rafah. 


     


    Andrew Fox skriver: 


     


    "Hamas has turned the whole place into one giant booby trap and the IDF?s only realistic option is to clear it explosively". 


     


    Andrew Fox spenderade tid med en brigad IDF-soldater i "Swedish Village" i Rafah som är uppkallat efter de svenska FN-soldaterna som tjänstgjorde i Gaza på 1960-talet. 


     


    När det kommer till civila dödsfall i Rafah, så uppskattas det enligt IDF vara färre än 100 dödsfall, då väldigt många begett sig till de humanitära zonerna efter IDF skickat ut sina varningar och Rafah är nu mer eller mindre tomt. 


     


    I en ruinerad byggnad i Swedish Village där soldaterna vilade sig så utbytte han ett par ord med de unga soldaterna som enligt Andrew påminde om hans egna brittiska pluton under sin tid i Afghanistan.


     


    Andrew undrade varför de riskerar sina liv när de nu krigar i Rafah. Svaret från soldaterna var ganska enkelt - för att förgöra Hamas.

    Detta är samma beskrivnming som jag hör från de som varit med och rensat upp i Gaza, bl.a från min egen livskamrat.


    Am Israel Chai
  • RebeckaZ70
    Anonym (fi) skrev 2024-08-20 18:10:18 följande:
    Nä det är inga "lika goda kålsupare".

    Det finns många god skäl att inte kritisera Israel i dessa trådar.

    Det mest uppenbara är att det ger en falsk bild av att demokratin Israel och terrorgruppen Hamas skulle vara "lika illa". Det är de förstås inte men det är någonting som Hamas och dess anhängare vil att världen ska tro. Vi ser hur de lyckas med detta när de får normalt resonabel media att skriva i sina artiklar "Israel påstår" som om Israel skulle "påstå" något som kan vara, eller inte vara, sant i förhållande till det Hamas (faktiskt) påstår. Det handlar om hur man värderar parterna. En demokrati och en terrororganisation.

    Ett annat skäl är att så gott som alla påståenden om Israels "brott" kommer direkt, eller via omvägar, från Hamas. Vi ser Bill länka en FN-rapport, som i sin helhet bygger på siffror från Hamas, för att "bevisa" att Israel begår krigsbrott. Än finns inte en enda korrekt undersökning som bevisar att Israel har begått ett enda krigsbrott. Det kommer kanske efter att Hamas krig mot Israel har avslutats, den dagen Hamas ger upp ...

    Ett tredje skäl är att Israel är en demokrati. Israel hanterar brott och överträdelser inom det legala systemet och så länge de gör det finns det ingen anledning att tro att de inte kommer att fortsätta hantera eventuella krigsbrott och liknande. Här kommer även bosättarna in, även om de är ett sidospår när det gäller Hamas krig mot Israel och judarna, som används av "Israelkritikerna" för att blanda bort korten och få den 7/10 att försvinna ur diskussionen.

    Exempel

    Så nä, det är inte lika goda kålsupare bara för att vi som önskar att Israel ska få fortsätta existera som en i huvudsak judisk stat och tillflyktsort för att förföljda judar världen över inte skriver vartannat inlägg "kritiskt" mot Israel i dessa trådar.
    Det är helt korrekt, i Israel blir personer som de där bosättarna dömda.

    I de områden som styrs av KillBills "kära systerparti" blir motsvarande "palestinier" belönade av "palestinska" myndigheten.
    Am Israel Chai
  • RebeckaZ70
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-08-21 11:48:42 följande:
    Israel är allt annat än ett demokratiskt land. Palestinier har inte samma rättigheter varken i Israel eller i de ockuperade områdena. Israel förtrycker icke judar även genom att olika lagar används beroende på om du är jude eller icke jude. Det är en stat med lagstiftad diskriminering av icke judar. Rasismen mot araber är extremt stort. T.ex. tre av fyra judar anser att palestinier inte har samma värde som judar. Israeliska ID kort anger om innehavaren är jude eller icke jude! Detta visar hur man gör skillnad på folk och folk och är inget man förknippar med ett demokratiskt land och demokratiska värderingar. 
    Är det därför "palestinier" gör allt för att få bosätta sig i Israel istället för i de områden där "kära systerparti" sitter vid makten? 
    Varför flyr inte "förtruyckta" HBTQ araber från Israel till "palestina" istället för tvärtom?
    Am Israel Chai
  • RebeckaZ70
    Rataxes skrev 2024-08-25 12:12:21 följande:

    Undrar hur länge det dröjer tills dumvänstern helhjärtat och unisont ställer sig på Knazbollahs sida?


    Mentat skrev 2024-08-25 12:53:20 följande:
    "Dröjer"...?
    Det har de väl gjort länge?
    De gråtskriker idag för att vi hann före och förstöra deras raketer innan de hann skicka iväg tusentals mot Tel Aviv och andr städer.
    Hassan Nazirallah hånas nu av andra arabländer .



    Am Israel Chai
  • RebeckaZ70

    Rasmus Fleischer: Hizbollah-vänstern stöder judeutrotning | Debatt | Expressen


    I dag ser vi en ny generation antiisraeliska demonstranter som villigt rättar in sig bland idolporträtten på Hassan Nasrallah, under ideologisk ledning av Andras Malm som 22 juli höll tal iförd Hizbollah-tröja. Två dagar senare, vid en mindre samling på Möllevångstorget i Malmö, vajade åter de gula Hizbollah-fanorna, jämte v:s röda och mp:s gröna.  Talkörerna på arabiska, som uppmanade till att "döda judarna" och avslutades "Nasrallah, vår älskade, bomba Tel Aviv, applåderades entusiastiskt  även av vänsterpartiets fanbärare.


    Naivt av vänstern att ha samarbetat med Hizbollah | SVT Nyheter


     


    Både socialdemokrater och vänsterpartister har tidvis samarbetat med sunnitiska Hamas och även shiitiska Hizbollah som är våldsbejakande organisationer där Israel är den tydligaste fienden.


     


    Am Israel Chai
  • RebeckaZ70
    Mentat skrev 2024-08-27 11:14:14 följande:
    Inte helt korrekt, Hamas har skjutit raketer mot Israel i åratal. Det finns långa listor på Hamas attacker på engelskspråkiga Wikipedia. Det fullskaliga kriget startades visserligen av Hamas 7 okt, men situationen innan kan inte kallas för "eld upphör", åtminstone inte från Hamas' sida.
    Riktigt, men det rådde iallafall någon form av vapenvila från vårt håll, åtminstone när vi inte blev beskjutna med raketer. Då besvarade vi naturligtvis.
    Am Israel Chai
  • RebeckaZ70

    Den muslimske gisslan (Bedouin) strax efter att han fritogs av judiska specialstyrkor från apartheidstaten Israel.

    Hostage Farhan al-Qadi meets with the commander of the 162nd Division, Brig. Gen. Itzik Cohen, moments after being rescued from a tunnel in the southern Gaza Strip, August 27, 2024. (Israel Defense Forces)


    Am Israel Chai
  • RebeckaZ70
    Rataxes skrev 2024-09-01 11:52:38 följande:
    En medlem av det då öppet nazistiska kungahuset...
    Tänker du på när Gustav V skrev ett hyllningsbrev till hitler där han lyckönskade till framgångarna i kriget mot sovjetunionen?
    "min käre rikskansler" Kräks
    Am Israel Chai
  • RebeckaZ70

    Så här var det med propagandabilden med kungaparet.

    Kungaparet kritiseras för sjalval | SvD

    Men Palestinasjalarna runt kungaparets halsar var inget politiskt ställningstagande. Det är Bertil Ternert, informationschef vid hovet, tydlig med. Han är med på resan, som är en del av kungens jubileumsresa för att fira 40 år som statschef.


     
    ? Allt känns väldigt överdrivet, säger Bertil Ternert till TT.
     
    Ternert berättar att det var när kungen och drottningen besökte Murberget i Härnösand som de fick palestinasjalarna.
     
    ? Det är många blommor och presenter som överlämnas till kungaparet. I det här fallet lade man sjalarna runt halsen på kungen och drottningen så de hade inget alternativ. Sen hade de på sig dem en kortare stund.
     
    ? Jag uppfattade det som om kungaparet inte hade en chans att sätta sig in i varken syfte eller bakgrund utan de fick helt plötsligt dessa sjalar överlämnade genom att man lade dem direkt runt halsen på dem, säger Bertil Ternert.

    Am Israel Chai
  • RebeckaZ70
    Rataxes skrev 2024-09-02 08:56:50 följande:

    Den helgonförklarade Folke Bernadotte...


     


    "Folke Bernadotte, greve af Wisborg, var under 1930- och 40-talen styrelseledamot i och omväxlande kassör och sekreterare för pro-nazityska Svensk-tyska föreningen och han kom därmed att träffa och ?frottera? sig med lejonparten av den tyska eliten såsom Franz von Papen, Rudolf Hess, Fritz Todt, Fritz Sauckel, Hermann Göring, Leonardo Conti, Hans von Tschammer und Osten m fl vilka besökte Sverige på Svensk-tyska föreningens inbjudan och det var sannolikt delvis därför som greven lyckades genomföra den världsberömda Vita bussarna-expeditionen så väl då han redan kände nazitopparna sedan gammalt. Och under Nürnberg-rättegången reste greven ned till Nürnberg för att bl a agera karaktärsvittne åt SS-Brigadeführer Walter Schellenberg, d v s för att vittna om att denne var en s k gentleman av ?den gamla skolan?. "


    Orkar inte rätta till citattecknen som det värdelösa forumet fuckar upp...


     


    Mera kommer...


    Har för mig att jag läst att han även tog hem den där SS-mannen som var med i SD?S början? SD borde ju jilla Folke Bernadotte 😉
    ?ta judarna sist? är ju vad jag förknippar F B med. 


    och att han tog hem och gullade med en nazist efter kriget och även var karaktärsvittne för i Nürnberg.

    undrar om det inte är skam som gör att kungahuset aldrig besökt Israel?


    Am Israel Chai
  • RebeckaZ70
    Rataxes skrev 2024-09-07 13:13:30 följande:

    När aktivister inte berättar hela sanningen om andra aktivisters aktiviteter:

    Den turkisk-amerikanska kvinna som sköts av IDF hade anslutit sig till en mobb som kastade sten på militären.
    Även stenar.dödar, men det skiter såklart både aktivister i Sverige och idioter till nyhetsrapportörer.
    Den som ansluter sig till terrorister kallas för __________?

    Play stupid games, win stupid prizes...

    Eller kortfattat, FAFO.


    Det finns ju deom som blindt litar på uppgifter med ursprung hos hamas m.fl terrorister...
    Am Israel Chai
  • RebeckaZ70

    För 24 år sedan nobbade Yasser Arafat ett erbjudande som skulle gett honom Gaza, hela Västbanken och hela östra Jerusalem. 


    han vägrade och gick därifrån, och drog igång den andra intifadan.

    De har aldrig viljat ha en tvåstatslösning.


    Am Israel Chai
Svar på tråden Israel folkmord