Inlägg från: Anonym (argnettan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (argnettan)

    Israel folkmord

    Tow2Mater skrev 2024-07-02 18:29:33 följande:
    Du sa  du är 16 år, så när du gått gymnasiet kommer du ha mer kunskap. Då kommer du forstå bättre.
    Eller så inte, att välja att stå med Hamas, en terrorgrupp. Eller att stå med Israel som mördar civila palestinier är inget jag vill. Visserligen har Israel en bra ideologi och vill i grunden väl men jag kan inte stå med det dom håller på med i Gaza. Om Sverige hade gjort samma som någon av parterna hade jag aldrig kunnat säga att Sverige stolt har gjort rätt ifrån sig, tyvärr. 

    Hamas skiter i sin egen befolkning och använder som sköldar, hemskt. Men Israel har ändå ett val i att inte bomba just där. De når inte fram till Hamas ändå, där blir det fel.
  • Anonym (argnettan)
    Anonym (Alluring spell) skrev 2024-07-05 14:24:14 följande:
    Var tyck du att de ska bomba då om inte där? 
    Inte alls?
    Tror du Hamas låter bli och attackera Israel om de slutar bomba?
    Jag tycker de ska erkänna Palestina som en suverän stat och tvingas på en tvåstatslösning för att få stopp på kriget. 
  • Anonym (argnettan)
    Anonym (Nia) skrev 2024-07-05 21:01:47 följande:
    Och Palestina,,,,, ska de inte erkänna Israel?
    e erkänna Israel?
    för att Israel redan är en suverän stat enligt majoriteten av alla andra länder. Jag ser att om israel skulle erkänna palestina som en suverän stat skulle saker ändras, palestina kräver erkänningen av Israel samt USA m.m medan Israel endast kräver av palestina och andra arabiska länder. Därför tänker jag att istället för att bomba civila kan Israel försöka lägga fram en lösning genom att erkänna Palestina som en stat samt komma fram till en tvåstatslösning. Skulle Israel erkänna Palestina som en stat skulle det nog göra stor inverkan på USA som oftast är centrala för fredsförhandlingar. För att försöka på terrorister att sluta kriga utan utan att "få något" känns inte särskilt effektivt, men Israel är ett demokratisk land, ja du hör väl själv.
  • Anonym (argnettan)
    Anonym (Liv) skrev 2024-07-05 20:50:22 följande:
    Den palestinska sidan har avvisat alla tvåstatslösningsförslag under åren.
    Att Hamas är i ledningen och att tvåstatslösningen inte har varit enligt deras önskemål är väsentligt. Israels erkännande av Palestina som en suverän stat skulle vara ett viktigt framsteg, men det är inte en garanti för att Palestina skulle godkänna en tvåstatslösning. Framgången skulle hänga på hur de båda parterna hanterar de grundläggande frågorna och det internationella stödet för en rättvis och hållbar lösning. Att bygga förtroende och skapa incitament för båda sidor att komma till en överenskommelse är avgörande för att uppnå fred.
  • Anonym (argnettan)
    Anonym (nazzarärde) skrev 2024-07-08 14:15:22 följande:

    För s och dess anhängare hatar judar och vill utrota dom

    Dessa människor stöds tyvärr av svenska folket. Röstar man på S eller V är man en liten nazze 


    Glöm inte SD!!!
    Men tycker du tog i lite väl, dessutom skillnad i riksdag och EU.
  • Anonym (argnettan)
    Anonym (Ekis) skrev 2024-07-09 00:45:46 följande:

    Ett tragiskt krig pågår, men ett folkmord är det inte. Det vet även de mest högljudda Hamaskramarna på vänsterkanten, men de tar gärna till den benämningen för sina politiska och ideologiska syften och precis som med ordet rasism har de snart urholkat och avvattnat benämningen folkmord.
    Dessa var dock folkmord:

    Turkarnas pogrom mot armenier, assyrier, syrier och kaldéer 1915. Enbart armenierna står för över 1 miljon mördade...

    Hutuernas folkmord på tutsier i Rwanda 1994. På bara 3 månader mördades 800 000 tutsier....

    Förintelsen på judar var folkmord.

    Förföljelserna av indianerna i Amerika.

    De spanska conquistadorerna utrotade i stort sett hela inkafolket och andra indianstammar i Sydamerika.

    På sätt och vis var massmorden under Pol Pot-regimen i Kambodja ett folkmord även om det var mer riktat mot intellektuella inom det egna folket från kommunisterna.

     Vad som händer i Myanmar där juntan förföljer rohingyer vet vi inte så mycket om, men det kan mycket väl mynna ut i ett folkmord.

    Alltid knepigt att ställa krig och konflikter mot varandra, men något folkmord är det inte. Att sydafrikanerna gjorde en sak av det i ICC handlade mer om inrikespolitik än något annat. Sydafrika har länge gått på knäna och ANC var på väg att tappa makten för första gången sedan upplösningen av apartheid.


    Det är i den frågan det blir komplicerat; Israels krigsföring syftar inte till att döda så många palestinier som möjligt eller till att förinta dom. Men sättet kriget förs på får folk att undra, syftet är att utplåna Hamas, inte palestinier. Trots detta är det civilbefolkningen som drabbas och det är där det går lite snett. Civila Palestinier som inte har något med Hamas att göra upplever så sjukt hemska saker vi inte ens kan föreställa oss, men Israels syfte är inte att utplåna muslimer/palestinier. Ett folkmord är det inte, men är det som pågår i Gaza just nu etiskt eller moraliskt rätt? Nej. 

  • Anonym (argnettan)
    Anonym (Omänskligt) skrev 2024-07-09 00:17:45 följande:

    Människor svälter ihjäl och ni sitter och diskuterar vilka partier som ni anser är nazister. 


    Det har väl lite med frågan att göra, vissa partier är främlingsfientliga m.m. Vars man lägger sin röst har en viss betydelse för människorna i kriget, politik och krig går ihop. Enklast skulle väl vara om man slutade kriga och kunde börja förhandla och diskutera. För det är inte makthavarna som driver krigen som drabbas hårdast, nej det är civilbefolkningen. 
  • Anonym (argnettan)
    Anonym (Ekis) skrev 2024-07-09 17:03:12 följande:
    I alla krig har civilbefolkningen alltid kommit kläm oavsett sida. Ryssarna vill gärna få det att framstå att de led mest av under Andra världskriget, men även den tyska civilbefolkningen fick sin släng av sleven av de allierades bombningar av de tyska städerna, den allierade invasion från väst samt de tyska civila i öst som hamnade under sovjetisk våld i slutskedet. För att inte nämna de civila i Kina, Korea och Sydostasien som utsattes för japanernas gräsligheter. Massakrerna i Nanking och bygget av järnvägen mellan Thailand-Burma. Den sistnämnda har jag besökt. Av de ursprungliga 40 milen finns fortfarande ca 15 mil kvar och används delvis. Bland annat den världsberömda bron över floden Kwai i Kanchanaburi i Thailand. Den kom att kallas för Dödens järnväg. Ett ingenjörstekniskt mästerverk, men 12 000 allierade krigsfångar över 90 000 tvångsarbetare fick sätta livet till under året det tog att bygga den.
    Absolut men sättet civila blir behandlade i Gaza är inte mänskligt. Hamas använder civilbefolkningen som en sköld, samtidigt som Israel lätt kan ta ihjäl den där skölden för att nå hamas, därför spekulerar folk om ett folkmord även om det inte är ett folkmord.

    Så som du säger i allt ovan är det civila som drabbas hårdast trots att de inte bett om det, därför är jag starkt emot krig i sig. 
Svar på tråden Israel folkmord