Inlägg från: Anonym (Alluring spell) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Alluring spell)

    Israel folkmord

    Anonym (Liv) skrev 2024-07-02 19:00:36 följande:

    Det är fruktansvärt att så många civila palestinier dött men det handlar ej om folkmord utan om att Israel för krig i tätbefolkat område med tunga vapen, Hamas använder civila som sköldar och har ej byggt skyddsrum till sin befolkning. Tunnlarna har de för sig själva och för gisslan.


    Precis,
    det vore dock kontradiktion av Hamas att bygga skyddsrum till sin befolkning , när dom de facto önskar att fler Palestinier dör.
  • Anonym (Alluring spell)
    Anonym (argnettan) skrev 2024-07-03 16:14:10 följande:
    Eller så inte, att välja att stå med Hamas, en terrorgrupp. Eller att stå med Israel som mördar civila palestinier är inget jag vill. Visserligen har Israel en bra ideologi och vill i grunden väl men jag kan inte stå med det dom håller på med i Gaza. Om Sverige hade gjort samma som någon av parterna hade jag aldrig kunnat säga att Sverige stolt har gjort rätt ifrån sig, tyvärr. 

    Hamas skiter i sin egen befolkning och använder som sköldar, hemskt. Men Israel har ändå ett val i att inte bomba just där. De når inte fram till Hamas ändå, där blir det fel.
    Var tyck du att de ska bomba då om inte där? 
    Inte alls?
    Tror du Hamas låter bli och attackera Israel om de slutar bomba?
  • Anonym (Alluring spell)
    Rataxes skrev 2024-07-11 10:32:24 följande:

    ledarsidorna.se/statsbidrag-till-hamas-kapacitetsuppbyggnad/


    Ur artikeln:


    "De garantier som regeringen fått om att UNRWA:s personal granskas mot EU:s sanktionslistor saknar substans. Tidigare granskning av biståndet till den Palestinska myndigheten, PA, som skickar vidare 30 procent av biståndet till Gaza visar på omfattande identitetsbedrägerier. Många av de som PA rapporterar som lokalanställda i Gaza är personer som inte finns i verkligheten. Utbetalningarna av löner och förmåner till fiktiva personer är en av flera viktiga inkomstkällor för Hamas ledning.


    När sedan varor väl skall transporteras in till Gaza, oavsett huvudman, debiterar Hamas en stämpelskatt om 25 procent av godsets värde samt vissa punktskatter. För fordon, som lätta lastbilar för att kunna distribuera biståndet, debiteras en extra stämpelskatt om 2000 USD per enhet. Det vill säga av de 100 miljoner kronor som svenska skattebetalare förstärker UNRWA kassa med går minst 30 procent vidare till Hamas eller direkt till dess ledning.


    Hamas ledning har sedan 2014 kunnat bygga upp en total förmögenhet om 11 miljarder USD varav ordföranden för Hamas politbyrå och de facto statsminister i Gaza, Ismail Haniyeh är god för 4 miljarder USD. En förmögenhet som växt explosionsartat sedan han tillträdde ämbetet 2007. År 2014 beräknades Haniyeh vara god för fyra miljoner dollar, fastighetsinnehavet oräknat. Idag, 2024, har med andra ord värdet ökat till fyra miljarder dollar. En nästintill omänsklig prestation på tio år.


    Innan Haniyeh tillträdde som ordförande för Hamas politbyrå levde c.a 35 procent av Gazas befolkning under den palestinska fattigdomsgränsen. Sommaren 2023, strax innan Hamas attack mot staten Israel hade denna siffra ökat till c.a 65 procent eller nära fördubblats.


    Denna utveckling löper i praktiken parallellt i tid med en annan utvecklingsprocess. Det som kommit att bli ett tredje ben för Hamas kapacitetsuppbyggnad som ligger inom ett annat biståndsslag. Utvecklingsbiståndet, eller i PA:s fall det bistånd som sorterar in i begrepp som "Human Rights och Humanitarian Law". 


    Är det konstigt att det känns motbjudande att betala bortåt 300 000 i inkomstskatt när man vet att en del av de pengarna hamnar hos asen i hamas? Kräks


    Har bara en sak att säga: 
    Nej, fan heller! 


    Tyvärr har jag alltid haft misstanken om att pengarna gick dit. Till att finansiera Hamas krig.

  • Anonym (Alluring spell)
    AndreaBD skrev 2024-07-25 15:11:31 följande:
    Det finns ju faktiskt antisemitism i vänsterpolitiken. Tyvärr. Du är själv ohistorisk om du förnekar det. 

    Extremhöger och extremvänster har en hel del gemensamt. Liksom Hitler och Stalin. Eller Franco och Mao. 

    Japp, det kan till och med vara så att vänstern har fler antisemiter än högern. En undersökning som gjorts redan 2017 pekar iaf på det. Om sen flertalet islamister röstar på vänstern ökar det avsevärt. Nu har det nog ökat avsevärt med kriget Israel-gaza inom alla grupper.


    I en studie utförd redan 2017 av ett par danska forskare vid Roskilde universitet fann man att bland dem som i Sverige hotats eller attackerats för att de var judar så var förövaren ? i de fall en sådan gick att identifiera ? 51 procent ?någon med extrema muslimska uppfattningar? och 25 procent någon med ?vänsteråsikter?. Förövare som stod till höger eller hade ?kristna extrema uppfattningar? stod tillsammans för 5 procent.

    källa: 
    https://www.gp.se/ledare/en-principlos-politiker-ar-en-farlig-politiker.8aca1908-9a81-459a-ba0c-6491e883fd50

    D
    enna ledare skriver om den utförda studien. Vet ej hur man hittar länk till studien per se, tyvärr.

  • Anonym (Alluring spell)
    Anonym (Omänskligt) skrev 2024-08-08 22:02:36 följande:
    Håller inte alls med dig, vilket jag ofta gör gällande israel palestina konflikten. Att inte vilja att israel ska existera betyder inte per automatik att man vill att några israeler ska dö. Man kanske bara vill att hela området ska stå under palestina men låta israeliterna leva där. Jag tycker inte det är vidrigt eller oacceptabelt. Det finns palestinier som lever i Israel idag.

    Att svälta ihjäl 1 människa oavsett ras, ursprung och värderingar är vidrigt. Det handlar alltså om en medveten handling för att låta en annan människa bli så pass kraftlös att kroppen tillslut slutar att fungera. Att sätta en kula i huvudet hade varit mycket mer humant.

    2 miljoner visar bara hur palestinier liv värderas mindre än träd dessa dagar. 
    Är det logiskt att vilja att hela området ska stå under Palestina och israeler ska leva där? Är det sannolikt att Hamas skulle tillåta några Israeler att bo där, eller ens majoriteten av palestinierna? Var det inte dessa som ville utrota judarna helt?
  • Anonym (Alluring spell)
    KillBill skrev 2024-08-11 09:27:19 följande:

    Många av de dödade var kvinnor och barn. Även om det funnits terrorister i byggnaden borde alla inse att det är orimligt att döda 81 civila för att döda 19 terrorister.

    omni.se/usa-djupt-oroligt-efter-dodliga-attacken-mot-skola/a/0VBGvG


    Det där förstår jag faktiskt inte. Borde Israel ha lockat ut Hamasterroristerna innan de attackerar? Hur skulle det utföras? 

    Hur ska dom någonsin kunna ta en Hamasterrorist, när det är förbjudet att attackera bland civila? Hamas kan utföra attacker hur mycket de vill eftersom de bara behöver beblanda sig med befolkningen i vanlig ordning. Det finns inte en chans att Hamas kommer befinna sig utan civila runtomkring, eftersom de vill att Israel ska döda civila. 


    Varför inte lägga skulden där den hör hemma? Vilka är det som vill och har som intresse att barnen dödas? 


    Om Hamasterrorister har en grupp civila omkring sig så ska de få skjuta och döda Israeler obehindrat eller? 

  • Anonym (Alluring spell)
    KillBill skrev 2024-08-11 10:55:44 följande:
    Förstår du inte? proportionalitetsprincipen är en grundläggande rättsprincip och enligt internationell lag får militära attacker endast riktas mot militära mål -aldrig civila. Att israel bombar ett civilt mål där 81 civila dödas bara för att det finns ett antal terrorister befinner sig i byggnaden är ett brott.
    Det kan låta fel - men principen kvarstår att Hamas kan utföra sina terrordåd obehindrat för att dom aldrig kommer befinna sig utan en hord av mänskliga sköldar. Brottet borde egentligen vara deras. Att medvetet välja att befinna sig bland oskyldiga civila.
  • Anonym (Alluring spell)
    KillBill skrev 2024-08-11 11:27:59 följande:
    Våltktsmännen:
    Tortyr är självfallet fel och ska bestraffas. Det är bra att det faktiskt sker också, tillskillnad från vad som hade skett om det var Hamasterroristerna som utfört något liknande.
  • Anonym (Alluring spell)
    KillBill skrev 2024-08-18 08:54:17 följande:
    Vem fördömer inte Hamas terrorism? I den här tråden finns det däremot många som inte med ett inlägg kritiserat Israel.


    Goes both ways då? 


    Av det jag läst har inte många israelkritiker här skrivit ett enda ont inlägg om Hamas. Jag har bara sett fördömande mot Hamas, när någon påpekat att ni inte fördömer Hamas. Motsvarande har jag sett Andrea Bd kritisera bosättarna, men inte i egetskrivet inlägg.

    Inse att ni är lika goda kålsupare. Du lägger endast ut bilder med kritik mot Israel. Eller har jag fel?

  • Anonym (Alluring spell)
    FuckGoggleAskMe skrev 2024-08-27 10:00:34 följande:

    Sedan Hamas började kriget i Gaza menar du väl. 


     


    Tror inte henom menar det. Henom ser det nog som att Israel initierat kriget.
  • Anonym (Alluring spell)
    Rataxes skrev 2024-09-03 08:36:49 följande:

    "?de sex som hittats döda i Hamas tunnlar"

    Varför känner det tvångsfinansierade "Dagens Eko" ett sånt behov av att framställa avrättningarna som nåt slags olyckor?


    Kommer (S)veriges (r)adios "palestinska" mellanösternkorrespondent att klara av att benämna detta som en ren avrättning begånget av hennes egna ociviliserade folk?
    Det ultimata tecknet på att hamas inte vill ha fred. Så IDF kommer behöva eliminera dom en efter en med många civila offer som resultat. Bölvänstern kommer att yla allt högre om "folkmord"...

    Samma sak med (S)(V)T nyheters kortslutning

    Avrättades inom citationstecken. De avrättades kallblodigt med skott i huvudet av en nazistisk terrororganisation.
    Eller som en till Partiet närstående islamolog sa, "hamas är religiös socialdemokrati".

    Bild


    Vad konstigt, vad är syftet med att sätta citattecken på ordet avrätta?
  • Anonym (Alluring spell)

    Alltså, det är bara så sjukt!

    Terrorgrupperna är de som borde åka fast för krigsbrott. Det är de som riktar in sig på civila medvetet, och utför handlingar som får blodet att frysa till is.

    Israel får tydligen inte ens göra något motstånd innan det gapas om krigsbrott. Inte ens riktade attacker är okej. Att det dödades 12 civila barn i Israel är bara blaha,blaha. Men när två RÅKADE avlida i en riktad attack AVSEDD för en terrorgrupp blev det ramaskri.

    Hur sjutton är det möjligt?

Svar på tråden Israel folkmord