Inlägg från: Anonym (Sårad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sårad)

    Vad är det för typ människor?

    Min pojkvän verkar ha ghostat mig igen samt att jag har en vän som ghostat mig. Vad är det för typ av människor som försvinner för att dyka upp igen sen försvinna igen? Jag känner även till andra just sånna människor men förstår de inte vad de håller på med och hur det sårar andra?

  • Svar på tråden Vad är det för typ människor?
  • Anonym (Sårad)
    Tukt skrev 2024-05-15 10:13:18 följande:
    Det är ju en fråga som är helt omöjlig att svara på. Det kan ju finnas mängder olika personlighetstyper och orsaker till det.
    Men om det är ett mönster kan, med betoning på kan, det vara lättare att analysera dig själv och varför du attraherar den typen av personer.
    Framstår du kanske så pass solitär att de tror det inte påverkar dig? Har du trott dig stå dom närmare än du gör? Har det med er ålder att göra? Massor sådana saker kan påverka.
    Därmed viktigt att du själv inte tar på dig någon skuld då du försöker reflektera över det hela. Utan mer försöker att förstå sammanhanget.
    Nej jag har inte trott något som inte är rimligt och självklart påverkar det mig så vet inte hur de kan tro dwt om de nu gör det. Det är en vän sedan flera år tillbaka och en pojkvän sedan 1 år tillbaka.
  • Anonym (Sårad)
    Anonym (sanna) skrev 2024-05-15 10:27:32 följande:
    Här är det du som är den gemensamma nämnaren. Du omger dig med människor som inte bryr sig om dig. Dags att förändra detta nu! 
    Ja jag måste se över de i min omgivning, dock är det bara de två som gjort så mot just mig. Det är väl inte mitt fel om de har det mönstret? Inte bara mot mig det skett.
  • Anonym (Sårad)
    Anonym (Gabrielle) skrev 2024-05-15 13:01:39 följande:
    Fel och fel..det handlar väl kanske mer om din personlighet och den du är som gör att du hamnat där.  Kanske är du alldeles för snäll , naiv och tror gott om andra? Empatisk och omtänksam?  Dålig på att sätta gränser för dig själv och dålig på att ställa krav på andra?  

    Då är det nog så att dessa personer utnyttjat det och nej dom bryr sig inte om att du blir sårad just pga dom egenskaper du förmodligen visat upp i dessa relationer. 
    Det är absolut inte mitt fel att de har det mönstret så lägg ner det skitsnacket. Du försöker att få till det som att det är rätt av de att vara idioter, dessutom känner du mig inte. Jag är absolut inte naiv och väldigt bra på att sätta gränser. Min så kallade pojkvän kunde inte hantera just KRAV därför han försvann så återigen lägg ner ditt skitsnack. En med goda gärningar gör inte så mot andra punkt. Och bara för jag är empatisk innebär det inte att jag inte kan sätta gränser.
  • Anonym (Sårad)

    Min vän var jag vän med i flera år, vi bråkade inte eller något utan hon försvann bara och jag har inte kontaktat henne heller sedan hon försvann så har brytit där. Min pojkvän ghostade när jag kom med krav sen redde vi ut det men nu har han gjort det igen. Jag är absolut inte naiv eller för snäll eller what so ever och jag är hård redan i start med vad jag vill, så ni som påstår att ghostare bara ghostar naiva för snälla människor osv kan lägga ner det snacket för ni vet inte allt. Förstår inte heller hur man kan försvara sånt idiotiskt beteende. Nu pratar jag om människor som ghostar andra som inte gjort de något.

  • Anonym (Sårad)
    Anonym (sanna) skrev 2024-05-15 16:26:18 följande:
    Det är ingen som försvarar ett sådant beteende. Men det låter som att du ställde krav på honom som han inte har någon lust att uppfylla. Se det som en välsignelse att du då blev av med någon som inte kan vara den mannen du vill ha. Det finns ju andra män därute.

    Det kanske just är dina hårda krav som gör att folk inte orkar stanna kvar och inte heller orkar förklara varför de ghostar. Nu känner vi ju varken dig eller dem, men det är en idé, bara. 
    Jag hade rimliga krav på min pojkvän som ingår i ett förhållande. Vad gäller min vän så var det inget sånt utan hon bara slutade höra av sig, trots att vårt senaste samtal gick bra osv inga konstigheter.
  • Anonym (Sårad)

    Brnf: Den tanken har också slagit mig. Har du haft en pojkvän som haft andra tjejer?

  • Anonym (Sårad)
    Anonym (Sk) skrev 2024-05-15 16:45:15 följande:
    Vad man tycker är rimliga krav i ett förhållande kan ju skilja sig. En del har ju krav som egentligen inte är det fast man själv tycker det tex..

    Din vän, efter hur lång tid ansåg du att hon ghosta dig? Finns ju vänner som kan dröja veckor emellan utan för den sakens skull skulle betyda nåt. En del vänner har man mer kontakt med och en del mindre eller periodvis mer eller mindre. Men de är iaf kvar. 
    Absolut kan det skilja sig men respekt och kommunikation är enligt mig rimliga krav.

    Jag och min vän har inte pratat på månader, för mig är det ghosting då vi annars pratat dagligen eller i alla fall varje vecka.
  • Anonym (Sårad)
    Anonym (Inhumant) skrev 2024-05-15 19:45:35 följande:

    Vi lever i ett samhälle där vi är extremt påverkade av sociala medier. Läkarna menar på att barn som tittar på tik tok och annat skit får sådana dopamin hits att inget annat matchar det. Påverkan av sociala medier är påtaglig för vuxna med. Man swipar höger/vänster på tinder och sitter bakom sin skärm otaliga timmar om dagen och underhåller sina relationer i text. Jag har stött på både romantiska och platoniska vänner som "swipear" bort andra människor irl så fort man stöter på ett litet problem. Så istället för att snacka, reda ut och gå vidare med sin vänskap kastar man bort individen, dvs ghostar, och hittar en ny. Och så går hamsterhjulet. Vi lever i ett inhumant samhälle. 


    Väldigt bra beskrivet. Lättare att kasta enligt de än att fixa.
  • Anonym (Sårad)

    Tow2Mater: jag kontaktade henne efter några veckors tystnad som hon inte besvarade på och sen dess lät jag bli.

  • Anonym (Sårad)
    Anonym (sanna) skrev 2024-05-16 04:36:26 följande:
    Precis. Många som ghostar gör det för att personen de ghostar har ett beteende som de försöker undvika att drabbas av. 
    Du kan inte jämföra den typen av människor med alla andra. Jag har inte gjort något mot varken min vän eller pojkvän. 
  • Anonym (Sårad)
    Anonym (B) skrev 2024-05-16 09:45:43 följande:

    Jag är ganska övertygad om att hon skulle säga samma sak faktist. I hennes värld har hon ej gjort nåt fel alls. Menar verkligen inte att just du behöver gjort det, men alla är inte medvetna om sitt beteende. 

    om hon hade vart det hade hon ansträngt sig för att förändra sitt beteende, såvida hon inte är autistisk för då blir det ju svårare, då är hennes beteende helt naturligt för henne. För denna tjejen är helt ensam och folk, även killar har lämnat henne och hittat på olika historier (troligtvis) för att ha en anledning att lämnas ifred. 


    men om det bara är dessa två som ghostat dig kanske du bara hade oturen att träffa på såna och hade inget med dig att göra. Kan ju vara knepiga personer. 


    Du känner inte mig, jag och min vän har varit väldigt bra på att kommunicera om allt men min pojkvän däremot är inte bra på det och han tog åt sig när jag började ställa krav.
    Och jag är inte ensam eller haft problem med andra.
  • Anonym (Sårad)
    Anonym (sanna) skrev 2024-05-16 10:08:02 följande:
    Fast det kan ju inte vara sant att ni har haft en jättebra kommunikation och så plötsligt slutar hon att höra av sig. Då har du säkert missuppfattat er relation. Om hon hade uppskattat er kommunikation så hade hon inte ghostat dig. 

    Vilken sorts krav är det du ställer på din pojkvän? Det är uppenbart att han inte vill uppfylla de kraven och inte heller förklara för dig varför. 
    Vem är du att påstå saker du inte vet? Fullt möjligt att två personer varit bra på att kommunicera för att sedan inte vara det. Allt är möjligt idag.

    Jag krävde kommunikation och respekt.
  • Anonym (Sårad)

    Sanna: och du tycker det är konstigt att ha krav eller? Då kan man lika gärna vara singel om man inte vill ha så normala krav som kommunikation. Helt sjukt vilken värld ni lever i. Sociala medier skadade hela högen även här som försvarar så galet beteende.

Svar på tråden Vad är det för typ människor?