Inlägg från: Auditanne |Visa alla inlägg
  • Auditanne

    Jag röstade på Israel!!!

    Jag röstade på Italien eftersom de hade min favoritlåt och jag vill inte blanda in politik i en musiktävling.

    Israel var dock en av de bättre länderna i årets tävling bland många halvfisiga bidrag. Tyckte att det var en relativt välskriven låt. Frankrike oxå bra med en välförtjänt placering.

    Mer skandalöst att en fisförnäm jury på ett par hundra pers. ska sitta på samma makt som hundra miljoner tittare.

    Det är sånt som ger en sån sned placering i toppresultatet. Vinnarbidraget hade hamnat på femte plats om folket fått bestämma. Känns inte som en rättvis seger.

  • Auditanne
    Anonym (Trutt) skrev 2024-05-12 21:50:59 följande:

    Jag har inte hört en enda låt.


    Du har inte missat mycket.
  • Auditanne
    Anonym (Trutt) skrev 2024-05-13 07:29:47 följande:
    Nej, och med allt tjafs runt Eurovision nu så konstaterar jag att det var bättre förr. Då var det roligt och handlade om musik.
    Ja, Eurovision var bättre förr, om man räknar bort jurygrupperna som domderade även då.
    Jag tycker att Europas musiksmak ska representeras av folket, även om dessa nu råkar ha dålig smak. Det blir ändå mer rättvist och genuint på så sätt.
  • Auditanne
    Anonym (iq fiskmås) skrev 2024-05-14 02:16:56 följande:
    Tror du på allvar att det bli mer rättvist bara för att man går efter folkets röster?

    Ta bara TS, tror du hen har hjärnkapacitet att ens kunna skilja på en sångerska och en skrikande mås? Hen röstar ju efter sina åsikter om "hamas". På vilket sätt menar du att det skulle göra saker mer rättvist rent musikaliskt?

    Däremot kan du ha en poäng vad gäller "genuint". En massa inavlade, tondöva idioter som röstar efter sina åsikter om araber speglar ju faktiskt dagens Sverige ganska bra.
    Hur vet du att folket röstade efter politik? Israel fick näst högsta poäng av tittarna men det kan ju lika väl berott på att folk gillade Eden Golans låt och framträdande? Precis som folk gillade Kroatien som ju fick vår högsta poäng. 

    Tror förövrigt att trådskaparen mest är ute efter att provocera. Precis i samma anda som nötterna inne på Flashback i snarlika trådar. 
  • Auditanne
    Gelas1 skrev 2024-05-14 02:40:44 följande:
    Om du verkligen är seriös så tar jag tillbaka mina ord om dig och beklagar dina tidigare upplevelser. Hat mot judar, muslimer eller övriga minoritetsgrupper i landet är inget jag eller andra vettiga svenskar ställer sig bakom. 

    Fast jag betraktar ändå Eurovision som en musiktävling i första hand och anser därför inte att vissa länder ska uteslutas ur evenemanget för att deras befolkning står i strid med varann. 
  • Auditanne
    Anonym (XXX) skrev 2024-05-14 06:02:58 följande:
    Nu har ju en massa människor gått ut och sagt - här i tråden också - att de röstade (maximalt antal gånger) på Israel av politiska skäl, och före jippot bedrev de kampanj och försökte övertala andra att också göra det. Det har till och med stått saker i sociala media som "alla som inte hjälper till och röstar på Israel nu har outat sig som extremvänster och Hamas-anhängare".
    "Massor av människor" av hur många? Några hundra miljoner var det väl som tittade på evenemanget. Många länder utöver några missnöjda demonstranter i lilla Sverige. 
  • Auditanne
    Anonym (fi) skrev 2024-05-14 06:37:25 följande:
    Det slutade vara en musiktävling endast i samma ögonblick som hatet mot Israel tog plats i tävlingen.
    Säger vem? Inte jag iallafall. Bryr mig inte om hatare. Detta är inte deras arena eller tävling.
    Kan dock irritera mig på dem när de skämmer ut sig och buar åt artister som inte gjort en fluga förnär. Israels mottagande i år fick mig att tänka på när Ryssland deltog 2016 och blev utbuade, trots att sångaren Sergey var sympatisk, fredlig och t.o.m. HBTQ-vänlig. 
Svar på tråden Jag röstade på Israel!!!