Inlägg från: Anonym (iq fiskmås) |Visa alla inlägg
  • Anonym (iq fiskmås)

    Jag röstade på Israel!!!

    Tack för att du bekräftar alla mina fördomar om att SD är de absolut största idioterna i Sverige.

  • Anonym (iq fiskmås)
    Auditanne skrev 2024-05-14 01:44:51 följande:
    Ja, Eurovision var bättre förr, om man räknar bort jurygrupperna som domderade även då.
    Jag tycker att Europas musiksmak ska representeras av folket, även om dessa nu råkar ha dålig smak. Det blir ändå mer rättvist och genuint på så sätt.
    Tror du på allvar att det bli mer rättvist bara för att man går efter folkets röster?

    Ta bara TS, tror du hen har hjärnkapacitet att ens kunna skilja på en sångerska och en skrikande mås? Hen röstar ju efter sina åsikter om "hamas". På vilket sätt menar du att det skulle göra saker mer rättvist rent musikaliskt?

    Däremot kan du ha en poäng vad gäller "genuint". En massa inavlade, tondöva idioter som röstar efter sina åsikter om araber speglar ju faktiskt dagens Sverige ganska bra.
  • Anonym (iq fiskmås)
    Anonym (Fader) skrev 2024-05-14 01:02:39 följande:

    Religösa fanatiska terrorister atackerar oskyldiga palestinier.

    Israeliska bosättares terrorism palestinier på Västbanken ökar kraftig de senaste månaderna. Detta inkluderar mord, misshandel, mordbrand, vandalism och stenkastning, skjutningar, ofta riktat mot palestinska gårdar och lundar i anslutning till judiska bosättningar . Våldet ses av människorättsgrupper som en del av en bredare strategi av extremistiska bosättare för att terrorisera och skrämma palestinier, med målet att utöka Israels närvaro i de ockuperade områdena . Detta inkluderar taktik som "prismärkning", där bosättare attackerar palestinier som vedergällning för att regeringen avvecklat otillåtna bosättares utposter . Den israeliska regeringen och militären har kritiserats för att inte göra någonting för att på ett adekvat sätt skydda palestinier eller åtala bosättare förövare, vilket leder till ett klimat av nästan fullständig straffrihet . Bosättarvåld möts ofta av ett dämpat svar från myndigheterna, med soldater som väldigt ofta till och med hjälper bosättarna i dessa atacker.

    Extremistiska sionistiska fraktioner fortsätter hela tiden att rättfärdiga och utföra attacker, inklusive mot kristna tillbedjare i Jerusalem . Ökningen av antikristna hatbrott av bosättare är en del av en bredare trend av ökat våld och extremism i det israeliska samhället . Sammantaget utgör det eskalerande bosättarnas våld mot palestinier, som möjliggörs av bristen på ansvarsskyldighet, ett allvarligt hot mot säkerheten och utsikterna för fred i regionen. 


    Bra inlägg, tack!

    Dessvärre tror jag inte fakta biter på idioter tyvärr. Du kan lägga upp klipp på Israeler som avrätta palestinska barn de och kommer ändå fortsätta repetera... men hamas då, muslimer då... det finns lixom inte tillräckligt hjärnceller för att ta in mer ändå.
  • Anonym (iq fiskmås)
    Anonym (fi) skrev 2024-05-14 12:59:07 följande:

    Europas folk valde sida


    Det enda det säger är att Europas folk är en samling hycklare eftersom det tydligen är stor skillnad på att ryssar slaktar ukrainare och att israeler slaktar palestinier vilket rimmar ganska illa med allt BS om att Eurovision inte är politiskt.

    Vill man välja sida så fine, gör det. Men då kan man ju åtminstone stå för det och säga som det är, vi européer skiter fullkomligen i hur många araber som slaktas det enda vi bryr oss om är européer eftersom vi anser att de är mer värda än araber. Men att springa runt och låtsas som att vi är humanistiska och tror på alla människor lika värde är ju så jäkla cyniskt och falsk det kan bli.
  • Anonym (iq fiskmås)
    AndreaBD skrev 2024-05-14 10:17:04 följande:

     


    Men det kommer nog ingen att göra. I Irak blev det ju inte så bra heller. Det beror helt på situationen. I vissa fall kan det vara befogat. Man får nog vara väldigt tydlig där och begränsa insatsen. 



    Ja det är väl klar att det inte blev bra i Irak eftersom diktatorn som USA skulle "befria" dem från var ju samma person de själva satt till makten och den enda anledningen till "befrielsen" var att få en finfin deal på deras olja. Eller har du redan glömt bort att hela det kriget var en enda stor krigsförbrytelse eftersom det var baserat på bevisade LÖGNER om Iraks påstådda kemiska vapen som dementerades av FN observatörer redan INNAN landet invaderades?

    Märkligt hur kort den Svenska extremhögerns minne kan vara när det passar dem.

    För övrigt är ju det där med "befogat våld" väldigt typiskt för extremister där alla alltid tycker att just deras våld mot andra alltid är befogat. Hamas tycker deras våld är befogat och Europeiska extremister tycker tydligen att västländers och deras allierades våld är befogat. Dvs de delar samma extremistiska mentalitet. Lika extremistisk, lika hatisk och lika inhuman.
  • Anonym (iq fiskmås)
    Anonym (bfdb) skrev 2024-05-14 15:21:15 följande:

    Såg inte skiten men min Sympati går åt Israel GO GO GO Utplåna hamas


    Ja, problemet är ju att de utplånar civilbefolkningen med eftersom för varje Hamas anhängare de tar död på så råkar de ju oxå ta död på minst 10ggr så många kvinnor och barn med. Men såna små detaljer skiter väl du i, eller hur?

    Vem som helst med mer än två hjärnceller borde väl kunna fatta att en bomb inte skiljer på terrorister och civila men tydligen inte Svenska högerextremister. Det får mig att fundera över hur många hjärnceller Svenska högerextremister har egentligen?
  • Anonym (iq fiskmås)
    Xenia skrev 2024-05-14 15:50:09 följande:
    Nu ar skillnaden den att Ryssland anfoll Ukraina oprovocerat medan Israel anfoll Gaza efter Hamas terrordad.

    Men EBU kanske kunde komplettera sina regler med att en stat som anklagas f;r och unders;ks f;r folkmord inte f[r delta i ESC.
    Du råkade nog missa att Hamas angrep Israel efter decennier av ockupation och folkmord, räknas inte det som terror menar du?

    EBU är ett gäng hycklare precis som resten av Europas ledare och stor del av befolkning. Att de valde som de valde är ju inte direkt förvånande utan snarare ett tillfälle där det råkade bli extra tydligt. Typ en repa i den fina och väldigt falska fasaden. Inga förändringar i "regler" kommer någonsin bita på strukturell dubbelmoral och cynism.
  • Anonym (iq fiskmås)
    Anonym (Thor) skrev 2024-05-14 16:09:18 följande:

    Självklart är det så. Statlig terrorism avser terrorism som utförs av en stat. Statlig terrorism avser våldshandlingar eller hot om våld som begås av en stat, dess militär eller dess agenter mot dess egna medborgare eller utländska personer för att ingjuta rädsla och uppnå politiska mål. Forskare hävdar att stater historiskt sett har varit mer produktiva förövare av terrorism än icke-statliga aktörer.


    Statlig terrorism omfattar en rad våldsamma taktiker som används av regeringar, inklusive folkmord, massmord, påtvingade försvinnanden, tortyr, politiskt förtryck och andra kränkningar av de mänskliga rättigheterna. Det syftar till att undertrycka opposition, behålla makten, kontrollera befolkningar eller eftersträva ideologiska eller ekonomiska mål. Stater kan direkt utföra terroristhandlingar, stödja icke-statliga terroristgrupper genom finansiering, utbildning eller utbyte av underrättelser, eller gå med på terroristaktiviteter genom att underlåta att förhindra eller åtala dem. Man kan nog säga att Israel ägnar sig åt statsterrorism på alla punkter särskilt i de ockuperade palestinska områden och tillsammans med bosättare där.


    Statlig terrorism särskiljs från andra former av politiskt våld genom sin avsikt att ingjuta rädsla bortom de omedelbara offren och tvinga en bredare publik att ändra sitt beteende. I Israels fall är tex målet att ingjuta så mycket rädsla hos palestinier för att tvinga de att lämna sina områden.


    Medan internationell lag förbjuder terrorism, finns det ingen allmänt accepterad juridisk definition som omfattar statlig terrorism. Detta gör det möjligt för stater att förneka skuld och undvika konsekvenser för terroristhandlingar.


    Statlig terrorism ett viktigt koncept för att förstå hur regeringar använder extremt våld och förtryck som en politisk strategi mot befolkningar under deras kontroll eller inflytande.


    Jag tror iof inte att det är en slump att det inte finns någon fast definition av statlig terrorism. Vem sätter lagarna om inte de absolut värsta statsterroristerna själva? och de lär ju inte sätta snaran kring sin egen hals.

    Man ska ju heller inte glömma att i stort sett all "internationell lag" är i praktiken inget annat är ett spel för gallerierna för är man tillräckligt stor och stark (eller som i israels fall vara allierad med en sån) så kan man begå vilken terrorism man vill och komma undan med det. Det borde väl vissa länders veto i FN vara bevis nog för?
  • Anonym (iq fiskmås)
    AndreaBD skrev 2024-05-14 16:32:15 följande:
    Naturligtvis är ockupationen av västbanken ett problem, och kanske även läget av Gaza (att det är så litet och ligger mellan Israel och Egypten). Men palestinierna har också visat sig ovilliga att förhandla och komma fram till någon permanent uppdelning  av landet. Och det handlar inte bara om att de tycker sig få för lite, utan det handlar främst om att en del vill ha hela landet. 
    Intressant att masslakt av tiotusentals palestinier bara räknas som "ett problem". Jag skulle kalla det folkmord. Hur många palestinier har Israel haft ihjäl sen ockupationen började?

    Varför skulle palestinier vilja förhandla med någon som ockuperat deras land mot internationell lag? Om din granne snor 90% av din tomt och lämnar en liten gräsplätt kvar åt dig, förhandlar du då?


Svar på tråden Jag röstade på Israel!!!