• Anonym (Mes)

    Ingen av oss vågar ta steget, vad göra?

    Anonym (Hm) skrev 2024-05-15 17:11:57 följande:
    Med lägga ner menar jag att försöka sluta tänka på henne, fokusera på kursen istället för på henne, och gå vidare och leta någon annan.
    Men sluta mesa och trappa upp flörtandet lite. Det är klart inget händer om ni bara går omkring och småvänliga mot varandra. om hon inte trappar upp flörtandet för och känna av läget så måste du göra det. Om hon då ger svar så är det inte så svårt och faktiskt skicka ett meddelande eller nått och sakta glida in på andra samtalsämnen Och då fråga om hon vill ta en fika eller promenad eller liknande.
  • Anonym (Mes)
    Anonym (Hm) skrev 2024-05-19 23:43:27 följande:
    Okej. Och om hon säger nej, vad säger jag då? 
    Det är lite vad jag menar med konstigt läge. Det här borde jag gjort 2 eller 3e veckan för att det inte skulle bli så stelt av det hela? Eller vad hade varit bäst? 
    Nu gjorde du det inte då, så ingen ide att gräma sig över det. kanske det hade blivit ett nej då men ett ja nu när ni känner varandra bättre, eller tvärt om. Det är mycket man inte vet om man inte frågar.
    Säger hon nej så svarar su bara okej och sen är det så. du kan lägga till henne på sociala medier och skriva ett hej hej till henne och fråga om något som har med kursen att göra. Verkar hon chatsugen så har du din chans att fråga på det sättet. Vill du komma vidare med detta så behöver du agera. Skulle det visa sig att hon inte är intresserad så kommer hennes avvisande hjälpa dog att gå vidare.
  • Anonym (Mes)
    Anonym (Hm) skrev 2024-05-20 00:15:15 följande:
    Hur ska jag trappa upp flörtandet? 
    Eftersom du inte vågar göra det face2face så lägg till henne på facebook, snapchat eller insta och skriv ett meddelande där. Börja med att fråga om något som har med kursen att göra, sen glider du sakta in på annat och om det känns som hon gillar att chatta med henne så frågar du om hon gillar att bowla eller har testat den där nya italienska restaurangen och sen föreslår du att ni kanske kunde gå dit tillsammans någon gång.

    de flesta förslag kommer inte från ingenstans  utan man bygger upp det i samtal för och känna av innan man smyger in ett förslag. Ta hjälp av en kompis, syskon eller förälder om du är osäker på hur du ska skriva och flörta i text. 
  • Anonym (Mes)
    Anonym (Hm) skrev 2024-05-22 20:22:57 följande:
    Jag har inte frågat ut henne än. Imorgon tänker jag försöka ta steget.
    Funderar lite vad som är bäst, att gå fram och vara tydlig och fråga om en dejt, eller att börja ha fler konversationer med henne (ungefär som med vem som helst där jag pratar om allt möjligt som med en kompis)?

     
    Tack jag hoppas det kommer gå bra. 
    Givetvis ska du börja prata med henne mer regelbundet innan du kan bjuda ut henne. Det är ju så man känner av om det faktiskt finns intresse från båda parter.  Hur många gånger har ni pratat egentligen?
  • Anonym (Mes)
    Anonym (Hm) skrev 2024-05-22 20:48:34 följande:
    Vi pratar väl inte så mycket mer än när det gäller själva kursen. 
    Men då är det ju där du ska börja. Ni behöver lära känna varandra innan du kan bjuda ut henne.
  • Anonym (Mes)
    Anonym (Hm) skrev 2024-05-22 21:02:25 följande:
    Varför? 
    Bjuder jag ut henne på dejt så är det för att lära känna varann, men inte som kompisar.

    Nu vet jag inte hur gamla ni är. Men jag hade tyckt det varit lite obehagligt om någon jag knappt kände bad om en dejt. Ser hellre att man lär känna varandra försiktigt och småflörtar lite först så jag hinner bli lite intresserad innan en dejtfråga kommer. 


    om hon inte alls tänkt på dig som en möjlig partner så kan det bli ett reflex-nej. Men om ni lär känna varandra lite så hinner hon ju bli nyfiken o trygg med vem du är, ni får dessutom saker att prata om.

  • Anonym (Mes)
    Anonym (Hm) skrev 2024-05-28 16:14:21 följande:
    Jag har inte gjort något än. Jag fick i helgen reda på att hon hade matchat med den här kompisen på sidan. Varför blev jag nere efter det, och vad betyder det egentligen? 

    Det är väl som ni har sagt att jag har byggt upp något? Och hon har inte samma förväntningar /känslor som mig. Men ska jag strunta i sånt och försöka ändå, eller hur ska jag göra egentligen. Snart är det uppehåll under sommaren också. 
    om du nu inte vägar försöka med henne face-2-face så kanske du ska ta och svepa höger på tinder . Gillar hon dig tillbaka så är det ju bara och börja chatta, gör hon det inte så kan du ju bara gå vidare (inte ens säkert hon ser vem som gillat).
  • Anonym (Mes)

    Men om ni knappt pratat så är det väl inte så konstigt att om hon inte skulle vara kär utan vara lite nyfiken? De flesta blir inte kära bara av någons utseende och ett hej någon gång då och då.

Svar på tråden Ingen av oss vågar ta steget, vad göra?