• Mandel

    Ingen av oss vågar ta steget, vad göra?

    I mellersta Sverige är det i alla fall just nu fint väder så det kan väl inte vara så svårt att på kursen fråga om man ska gå och ta en glass eller ett glas vin/öl efter kursen eller innan nästa kurstillfälle eller nått.
    Svarar hon att hon inte har tid och själv inte kommer med något motförslag om en tid ni kan ses så är hon inte intresserad.
    Och självklart behöver inte en glass/vin innebära att det är kärlek utan ett sett att lära känna varandra på ett annat vis en än under själva kursen och det kanske visar sig att ni inte alls passar ihop eller att någon av er inte är intresserad så som ni trodde.


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (K) skrev 2024-05-13 20:52:38 följande:
    Enda sättet att ta det vidare är att du väljer att våga. 
    Svarar hon nej till en fika/glass/öl... säger du bara glatt "ok, kanske en annan gång", men gör inget mer om inte hon tar upp det igen.
    Säger hon ja - det kan vara början på något fantastiskt. 

    Bättre att våga och misslyckas än att gå vidare utan chans att vinna något alls.
    Håller med helt och hållet! 
    Du sumpar ev ditt livs framtida kärlek för att du är för feg för att fråga- för att hon inte vågat fråga. Och då är det bättre att lägga ned fast du egentligen vill...

    Om du inte tar chansen kommer du ev sitta här om 20 år som vissa andra ensamma män och beklaga dig över att du inte tog chansen när du hade den och sedan anklaga alla kvinnor för att de inte tar första steget - fast du själv inte gjorde det.
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (eller hutr) skrev 2024-05-14 17:12:09 följande:
    Lustigt att råden alltid är så olika beroende på en det är en kille eller tjej det handlar om.

    Är det en kille så är lösningen alltid att det är HAN som ska ta initiativet. 

    Är det en tjej så är lösningen att HAN ska ta initiativet och gör han inte det så ska hon gå vidare för hon är värd bättre.

    Så mao är det ALLTID killen som ska ta initiativet.
    Verkligen inte i min värld!
    ag ger råd/svar efter person som frågar och struntar i kön, religion, sexuell läggning osv.
    Oavsett vad det gäller här i livet kan man ju inte sitta på rumpan och tro och förvänta sig att andra ska ta tag i det åt en själv om det nu är något man vill.
    Eller det kan man, men kom sedan inte och gnäll!

    Och här vet jag ju inte vem tjejen är så jag kan ju inte ge råd till henne, eller hur utan då måste ju rådet vara till killen som skriver och då tycker jag att han ska kolla läget för vad har han att förlora på det?
    Även om tjejen inte är intresserad så borde hon bli smickrad och glad och sprida glädje kan ju inte vara fel oavsett kön på den som sprider eller som tar emot!

    Jag är kvinna och ingen barnrumpa och jag vet vad jag vill så jag ser då självklart till att stämma av saker/ ta initiativ OM jag är intresserad!
    Var tämligen rakt på sak mot en man jag var intresserad av i höstas och fick nobben. Bara att släppa och gå vidare!
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (Janne Max) skrev 2024-05-15 06:29:13 följande:
    Du har rätt i det du skriver, MEN jag kan förstå honom också. De ska ju fortsätta att träffas på kursen sen, det är nåt man måste ha i åtanke.
    Hur gamla är människor i denna tråd egentligen?

    Hur svårt kan det vara att vid ett kurstillfälle bara enkelt fråga om man ska gå och ta en glass efter kursen nu när det är varmt. Man behöver ju inte slänga ur sig att man vill ligga det första man gör...
    Får man inget napp på glassätandet och heller inget motförslag så är det nog bara att släppa och gå vidare och någon "pinsam" situation blir det inte alls nästa gång man är på kursen.
    Ev kan man med en sådan enkel fråga väcka hennes intresse så hon lägger märke till honom och då kanske hon tar initiativ om några veckor när hon faktiskt lagt märke till honom...
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (Janne Max) skrev 2024-05-15 08:07:06 följande:
    Det finns många som tycker att det kan kännas obekvämt om nån på jobbet eller kursen visar intresse. Speciellt om det inte är besvarat. Man måste fortsätta att träffas sen, och vissa kan hantera det, för andra blir det ett problem.
    Många kvinnor har skrivit här att det är obehagligt om kollegan tänker på henne så.

    Jag har också varit inne på det tidigare, att om man visar lite intresse, så kan hon få upp ögonen för honom på ett annat sätt. Fel, svarade flera kvinnor. Många kvinnor vet direkt om det kommer att bli nåt mer eller inte.
    Det handlar väl självklart om HUR man lägger fram saker. Och man får så klart ha koll på om personen i fråga till att börja med är singel innan men ens försöker...

    Är det på ett jobb och man sitter ett gäng kollegor så är det ju inte så svårt att slänga ur sig en allmän fråga om lunchpromenad, AW, glass i solen osv och på så vis se om den man är intresserad av hänger med och då kan man ju kanske se till att hamna bredvid och prata lite mer avslappnat.

    Sedan handlar det också om att backa på ett normalt sätt om man får nobben på en direkt fråga till den man är intresserad av.
    Inte tjata eller vara påstridig. Inte "råka" dyka upp här och där som kollegan är där man normalt inte tidigare brukade dyka upp osv.

    Jag är väl för gammal och filterlös för att förstå problematiken. Jag är nog den som varit mest drivande i mitt dejtingliv då jag är alldeles för otålig för att sitta passiv och vänta.
    Ingen minns en fegis är ett av mina motton liksom friskt kopplat hälften brunnet...

    När jag har nobbat män så har jag alltid gjort det på ett respektfullt sätt - om de lagt fram det respektfullt. Jag har även tackat och talat om att jag så klart blivit smickrad och att det var stort/modigt av dem att våga fråga. För det är modigt att våga fråga på ett seriöst vis!
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (Janne Max) skrev 2024-05-15 08:14:31 följande:
    Ja, man kan tycka det, att det borde kännas smickrande och att man gör nån glad om man visar intresse. Men faktum är att inte alla känner så. Inte ens om han visar intresse på ett "bra" sätt. Han är alltså INTE slemmig och efterhängsen. 
    Det är ju jättebra att du inte är kvinnan som sitter och väntar på att bli tagen med storm av drömprinsen, men många kvinnor gör precis det. I deras värld så tar mannen första steget. Det är manligt. Alla kvinnor jag pratat med var så. Själva så vågade de inte. 
    Hur sjutton ska folk träffa varandra om kvinnor inte vill bli "uppraggade" på något vis - inte ens gentlemannamässigt, samtidigt som de sitter och tycker att mannen är den som ska ta första steget? 

    Vad är det för fel på folk?
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Ingen av oss vågar ta steget, vad göra?