Inlägg från: Limajo |Visa alla inlägg
  • Limajo

    Tälta på camping - första gången.

    Andreasvan skrev 2024-05-09 10:49:10 följande:
    Tyvärr ingen dragkrok. Vi tänkte köra på vanligt 5-manna tält. Finns dock olika varianter, det känns som en djungel. Har sett att det finns såna med uppblåsbara bågar (alltså inte tältpinnar). Är det smart eller är det bättre att satsa på traditionellt tält?

    Jag tror inte på uppblåsbara bågar, har aldrig testat
    men tänker att riktiga är bättre om det blåser. Välj ett tält med stor absid för att få plats med prylar och köp en billig presenning att ha som golv i absiden så slipper ni mycket smuts. 


    Hyr bekväma liggunderlag! Självuppblåsande är praktiskt men det funkar också bra med de man blåser upp med påse. Kan rekommendera Xped. Kudde vill man också ha för att sova gott. Ska ni bara vara på camping är ju utrymme och vikt inget problem så ta med era egna vanliga kuddar. 


    Ta med en liten trådlös högtalare och många tältlampor (eller ljusslinga) för extra mysighet. Hitta vettiga campingstolar och bord som inte är alltför rangliga. Outwell gör bra gejer. 


    Vad gäller matlagning för barnfamilj kan jag tipsa om Omnia-ugn. Den kan köras på gasspis och man kan baka bröd, värma bake-off mm i den vilket är väldigt mysigt när man är ute. Går också att göra ?äppelpaj? genom att man gör en rulle med färdig pizzadeg som man rullar med hackade äpplen, smält smör, socker och kanel i. Och mycket annat. 


    Det var det jag kom på nu. Hoppas ni trivs så och kanske börjar tälta på riktigt ;) sen! 

  • Limajo
    Andreasvan skrev 2024-05-09 11:19:03 följande:
    Är det bättre med uppblåsbart liggunderlag eller uppblåsbar madrass?

    tror vi ska skippa matlagningen denna första gången haha, blir så mycket nytt annars. Men bra tips inför framtiden! Vår tanke är att provtälta i sverige nu i sommar för att i september tälta lite nere i europa. Barnen är nu så små (4 år, 3år och 6 månader) så vandringstältning känns lite för avancerat när även vi vuxna är nybörjare, men kanske så småningom!
    Har aldrig campat med uppblåsbar madrass så jag vet inte. Ni kanske får prova er fram.

    Spara inte in alltför mycket på maten, det är ändå en del av upplevelsen. Vi har en liten klotgrill på korta ben från biltema, kostade inte många hundralappar men funkar utmärkt till korv, hamburgare, kycklinglårfilé och annat som går fort. I längden är det billigare (och mer miljövänligt) än engångsgrillar. 
  • Limajo
    Andreasvan skrev 2024-05-09 11:48:00 följande:
    Hur många vattenpelare är tillräckligt? 6000? Eller är det för lite? Vi har tittat på ett som heter outwell birdland, det har vattenpelare på 6000mm och håller för upp till 24m/s enligt tillverkaren. Verkar också lagom stort till vår familj. 

    För duken är 6000 tillräckligt. Den svaga punkten brukar vara skarvar och dragkedjor. Och dukens rivstyrka. Outwell är generellt en bra tillverkare, har inte koll på hur de är på tält, men googla och kolla reviews på youtube innan ni köper något dyrt.

Svar på tråden Tälta på camping - första gången.