Inlägg från: Anonym (Gaffel) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gaffel)

    Tälta på camping - första gången.

    Finns det ett servicecenter med kök på campingen?  Då kan det finnas möjlighet till spis/kokplatta för att koka potatis , kaffe och ägg tex. I övrigt får ni nog tänka er att ta med spritkök eller trangiakök. Även tänka över möjlighet att grilla. Matlagning brukar bli väldigt basic så skippa allt fancy som bara ger disk och massa tid som går.  Grilla det mesta av maten och  välj halvfabrikat.  Ni ska ju också kunna förvara maten. 
    Pulverkaffe är att föredra , då behövs bara en vattenkokare eller en kastrull och kanske en termos. 

    Lev med papptallrikar för minsta möjliga disk. Plastmuggar minskar risken för att nåt går i kras och kan drickas både kalla och varma drycker ur. 

    Det finns laddningsbara kylväskor,  rekommenderas för frukosten och det som måste vara kallt.

  • Anonym (Gaffel)
    Andreasvan skrev 2024-05-09 11:11:17 följande:

    Det finns servicekök. Det är Apelvikens camping vid Varberg. Den ska va stor och 5-stjärning. Har nog bara antagit att vi kan laga maten där. Men vi har tänkt käka typ mackor/ägg osv. Det är bara två dagar denna första gången. Om man grillar, ska man ha egen grill eller brukar det finnas där? Men då ska man kanske ha med kol osv? 


    får man sätta upp en lina med kläder på tork?


    Ja det är inga problem att sätta upp en lina för torkning av badkläder,  handdukar osv. Det gör nästan alla som campar. 

    Ett servicekök är ju tänkt att alla ska kunna använda så ni måste tänka på att samsas med andra samtidigt.  Därför är det kanske bäst att koka potatis i köket som nån passar  medan nån annan samtidigt grillar och hackar sallad typ.  
    Enklast är att ha med sig engångsgrill eller en mindre bordsgrill/grillhink men då behöver du kol givetvis. 
Svar på tråden Tälta på camping - första gången.