• IamGabs

    Inget foster på VUL 8+3

    Hur har det gått för dig? 


    Jag är inte i samma situation, men liknande. På vul 8+3 såg man ett foster men inget tydligt slående hjärta. Jag är väldigt säker på när jag hade äl samt blev befruktad, men givetvis inte datum då det fäste. Har ett återbesök inbokat men kommer nog hinna bli galen innan dess. Känslomässig bergochdalbana att inte veta vad som pågår där inne! Inga blödningar och fortsatta symptom och molvärk. 

  • IamGabs
    Anonym4848 skrev 2024-06-08 19:44:32 följande:
    Jag undrade också, men gå kan ju vi kanske stötta varann iaf!

    Jag har också koll på vilket samlag det var som "tog" och plussade 14 dagar efter.
    Var på VUL 7+1 och såg inget foster, hinnsäck och gulesäck såg ut att vara i v. 5+nånting. Fick återbesök 10 dagar senare, vilket var igår i v 8+5. Vidrig väntan verkligen, och då tycker de att det växt så mycket det ska och ser ut att vara i v. 6+ med hjärtslag. Fattar ingenting, kan ju aldrig bli friskt när det ligger 2 veckor efter?! Så denna sjukt jobbiga väntan igen till på fredag nästa vecka. Har haft 2 st småblödningar med en vecka emellan vilket jag inte haft under tidigare graviditeter. 

    Vet hur jobbigt det känns! När har du återbesök?

    Åh vilka fantastiska nyheter! Då är vi verkligen i liknande sits och måste haft typ samma beräknade bf fram tills ul-förvirringen. Härligt att höra det lilla hjärtat!!! Jag var som sagt på ul i veckan och var då beräknad ca 8+3. Där fanns ett foster men inget tydligt hjärta vilket man absolut ska kunna se i den veckan. Hon sa dock att jag var svårundersökt och att fostret kan ?gömma sig?. Idag 9+0 och återbesök 17/6, då beräknad i 10+2. 


    Din bebis är alltså 2 veckor mindre än beräknat? Efter all sökning nu efter mitt ul har jag läst att det kan ta upp till 13 dagar innan det fäster. Kan det förklara förskjutningen? 


    Jisses jag kände att det väcktes ett litet hopp nu! 

  • IamGabs

    Ja men exakt samma här angående plussningen! Jag plussade på äl+11 eller 12, så så jäkla långt efter kan jag ju inte ligga. 


    Åh jag har haft samma inställning som du fram tills typ idag. Jag tror det är lite för att skydda sig själv och förbereda sig mentalt på besvikelse. Känner dock att jag kommer bli jättebesviken oavsett om det visar sig att det inte ser bra ut. Det går liksom inte förbereda sig på det. 


    Känner igen det där med staven. Jag blev typ desperat i jakt på en bra bild så jag ville typ att de bara skulle köra runt mer och vinkla den 90 grader om det så behövdes 😂


    Nu får vi stå ut i veckan då. Men mycket talar väl för att det ser bra ut för dig? Du har ju sett ett hjärta! 

  • IamGabs

    Skönt ändå att du kan tänka så. Jag vet inte vad för positivt jag kan hitta med att det inte gått vägen. Typ att det iallafall tog sig och att vi kanske kan bli gravida igen om jag orkar gå igenom detta igen. Har mått pyton nu i snart 1,5 månad och det tär. 


    Äsh är det så? Jag är nog en sann optimist som söker och hänger upp mig på solskenshistorierna 🙊. Ja det enda men verkligen vill ha är svar. Jag var faktiskt på två ul tidigare i veckan. Efter det första, som gjordes på magen, trodde jag att det andra, vaginalt, skulle ge mig ett tydligare besked. Men icke. Känns lättare att ta ett negativt svar än att hållas i ovetskap flera dagar. 

  • IamGabs

    Jag känner nog också olika varannan dag, men i grunden vill jag ha hopp även om jag idag vaknade och ba ?men gud varför inbillar jag mig?!?. 


    Det är min andra graviditet. Jag har ett barn på 6 år och när jag var gravid med honom väntade jag tvillingar, men förlorade den ena. Har alltså på sätt och vis gått igenom ma, men då ändå fortsatt graviditeten och kan därför inte jämföra detta med då. 


    Förstod det som att du har barn sedan innan ☺️. Hur många? Har du varit gravid många gånger? 

  • IamGabs

    Bara ren nyfikenhet och generell oro sådär. Kanske att förra graviditeten och det som hände då bidrog också. Hade dock ingen känsla för att det kunde vara något tokigt nu. Har mått fruktansvärt illa och daglig molvärk sedan plus. Varför gjorde du ett tidigt ul? ☺️


    Hur gammal är du? ☺️ Har du haft lätt att bli gravid eller har det tagit lite tid? 

  • IamGabs

    Ja det är långa veckor fram till kub. Med sonen blev jag inte ens erbjuden kub eller något innan rul. Därav valde vi att göra ett tidigt ul. 

    31 år är jag. Jag har haft en sådan tur och blivit gravid på första försöket båda gångerna. Det är jag otroligt tacksam över och inget jag tar förgivet håller i sig om vi skulle behöva försöka igen. 

    Har ni berättat för graviditeten för någon? 

  • IamGabs

    Så häftigt att tänka på hur fosterdiagnostiken förändrats genom åren  Vilken överraskning att föda två när man väntat en! 


    Åh jag förstår. Skönt att ha det stödet kring sig också. Jag har berättat för mina närmsta vänner och familj. Även min chef eftersom jag mått riktigt risigt med kräkningar osv, vilket gjort det svårt för mig att jobba på plats och kräva en del anpassningar av arbetsuppgifter. 


    Imorgon är det dags för dig? Hur är tankarna och känslorna? 

  • IamGabs

    Nej fy så trist! 💔 Beklagar! Så himla jobbigt. Men nu till det positiva: då blir det snus och vin ikväll hoppas jag! Ta hand om dig nu. Jag uppdaterar på måndag 💞. 

  • IamGabs

    Jadu, detta ul var lika oklart som de tidigare. Hinnsäcken (?) har vuxit som väntat men ?det är väääldigt svårt att få in en bild?. Något ligger liksom och skuggar så man inte kan se hela området. Själva fostret ligger och trycker där bakom, men ser inte ut att ha vuxit utifrån vad man kan se. Remitterad vidare till kvinnokliniken men jag räknar ju med att det är kört. Vid det här laget (10+2) borde man ju absolut kunna se mer. 

  • IamGabs

    Hon nämnde att Kvinnokliniken kommer kunna hjälpa mig med ordentligt med medicin för att avbryta och att de har bättre ul- teknik, så jag tror inte att de har så mycket hopp utan mer vill vara helt säkra innan man tar nästa steg. 


    Hua! Jobbigast är det att jag varit gravid med ordentligt med besvär i två månader, utan blödning. Det hade känts mer naturligt med en blödning tidigare i graviditeten än att gå till vecka 11 utan egentliga tecken på att något är fel. Men det är som det är. 


    Hur mår du i allt nu? Hur känns det och hur tänker du framåt? 

  • IamGabs

    Så skönt att ha någon som går igenom samma sak, även om det så klart hade varit att föredra om våra graviditeter fortlöpte och slutade som önskat. 


    Jag förstår helt den känslan. Nu vill man bara att det ska vara över! Håller tummarna för att det går smidigt för dig på torsdag. Har du haft mycket ont nu i dagarna? 


    Jag får komma in redan i eftermiddag. Fortsätter uppdatera om vad som händer då ☺️. 

  • IamGabs

    Äntligen ett tydligt svar! Tyvärr inte det vi önskat men i nuläget känns det faktiskt bara skönt att veta. De fick en väldigt tydlig bild över bebis som slutat utvecklas i vecka 7. Fick ta första dosen tabletter på sjukhuset och är nu hemskickad med andra dosen som ska tas imorgon. Skitnervös över att det kommer göra ont men hoppas att jag slipper ha det riktigt smärtfyllt. Ändå skönt att veta när det kommer ske. Måste varit både en psykisk och fysisk påfrestning att få känningar där ute på stan och liksom förstå vad som pågår. Men skönt att det verkar gått fort! 


    Gällande att försöka igen känner jag mig faktiskt tveksam just nu. Kommer säkert landa i att vi gör det men jag vill ha en sommar utan mer illamående osv. Jag missade sista veckorna på jobbet innan semestern och vill typ bara leva vanligt nu ett tag. Tänker också att det kanske är meningen att vi bara ska ha en. Sonen börjar ju bli stor och det är ju lite av en chansning att börja om. Men givetvis också väldigt fint med en gemensam liten bebis! 


    Det var ett långt inlägg jag fick till 😂. Vore lite kul att följas åt framöver så om du vill får du gärna fortsätta uppdatera hur det går för er! 

  • IamGabs

    Åh fy! Jag får ladda upp med mat, snacks och smärtstillande. Minns du om du hade ett återbesök inbokat innan eller tog du kontakt med vården igen för skrapning? 


    Haha jag förstår. Bra med ett projekt som håller tankarna på annat! Skönt också att göra det sommartid 👏🏼👏🏼


    Jag tror att du ska kunna skicka ett direkt meddelande till mig iom att min profil inte är anonym. Det får du gärna göra så slipper vi skriva här ☺️

  • IamGabs

    Nej men vad knepigt, jag kan inte heller lista ut hur. Det finns ju en meddelandefunktion men man kommer liksom inte åt den? 


    Nej inget sådant inbokat. De sa att det mesta kommer ut nu och resten vid nästa mens. Men då ska jag vara lite uppmärksam och höra av mig om blödningarna drar ut på tiden. Stackars mitt låga järnvärde alltså 😂🙃

    Ja det klart. Heja heja! Pottan under armen ba! Haha jag minns så väl när sonen slutade med blöja. Han var något äldre men det gick förvånansvärt smidigt. Det här grejar ni! 

  • IamGabs

    Jo men nu så! Inne på meddelandefunktionen kan man skapa ett nytt meddelande och ange mottagarens användarnamn. Det funkade dock bara i liggande läge på min telefon. I stående läge ser man liksom inte den funktionen ☺️

Svar på tråden Inget foster på VUL 8+3