Inlägg från: Anonym (Flisa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Flisa)

    Flytta eller bo hemma & spara CSN-lån

    Nu utgår jag från mig själv, men jag hade ju dött av att fortfarande bo med föräldrarna när jag var 20. Man blir ju inte riktigt vuxen då. Kvar i tonårslivet. Jag hade inte velat att mina föräldrar hade så stor insyn i mitt liv i den åldern. 


    Någon värdesatte tid före pengar. Det gör jag också. Något jag också alltid värdesatt är frihet.


    20 år, shit, det är inte år man vill spendera på pendeln eller hos mammis och pappis! Eller iaf inte jag. 

  • Anonym (Flisa)
    Anonym (Jessica) skrev 2024-05-08 07:17:39 följande:
    Men visst är det så folk gör? Då borde man ju läsa något bara för skojs skull och bara spara pengarna. Inte vara seriös med plugget överhuvudtaget. Fasen, inte konstigt att vissa kan köpa dyra grejer direkt när de kommer ut från plugget. Då fattar man ju varför.

    Precis. Och det är de med välbärgade föräldrar som betalar mat och uppehälle åt sina vuxna barn som kan göra så. Det är som det alltid har varit: folk som redan har det fett får det lätt ännu fetare. 

  • Anonym (Flisa)
    Anonym (Jessica) skrev 2024-05-08 08:54:32 följande:
    För det är pengar man får för att man ska kunna STUDERA och ha en lägenhet. Inte till en jäkla investering. Men jag ska absolut ta CSN lån sen och bara lägga pengarna på hög, investera i dem. Smart!! Men jag har aldrig tänkt i de banorna för det är ju bara bedrövligt 
    Ta lån du, men CSN kommer ju att kräva att du slutför studierna och tar dina poäng. Det går inte att ta csn-lån utan att studera, om du trodde det. 
  • Anonym (Flisa)
    Anonym (Jessica) skrev 2024-05-08 10:00:28 följande:

    Sen får du väl säkert pengar av dina föräldrar också, på det. Gullegull. Är det dina föräldrar som till dig att spara pengarna från CSN? 


    Mina kastade ut mig innan jag ens hade gått klart gymnasiet. Klart man blir både ledsen och arg på sådana som bara åker bananskal.


    Du behöver terapi eller nåt. Det är inte sunt att bli arg på folk bara för att de fått bättre förutsättningar än du. Ilskan bör du rikta mot dina föräldrar. Det du håller på med är inte riktigt friskt. Seriöst. 


    TS följer alla regler och gör inget fel. 

Svar på tråden Flytta eller bo hemma & spara CSN-lån