Inlägg från: Anonym (Bortvald) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bortvald)

    Hur får jag redo på när min farfar går bort om min far vägrar kontakt?

    TLDR - Går det att få veta när man tex ska komma och säga hejdå, när och var begravningen är? Eller har kanske han som son rätt att utesluta oss barnbarn från hela sammanhanget? 

    Lite kontext för den som vill. Generella råd i saken är också välkommet 🙏
    Jag har ingen kontakt med min pappa sedan ett par år. Det började egentligen som ett bråk mellan pappa och mitt syskon men alla som inte är med honom är emot honom, och jag gick inte med på att välja mellan dem. Försökte hålla isär konflikterna ett tag men han drog in mig i den varje gång vi pratade. Jag har alltid varit den som hållt igång kontakt och umgänge men orkade väl inte tillslut. Så nu har han ignorerat mig och mina tre barn, vilket är särskilt smärtsamt, sedan dess. Inget grattis på födelsedagar eller något sådant. Var tex inlagd på sjukhus med mitt ena barn i ett par veckor, det var ganska illa ett tag, men när pappa o hans fru av en slump fick syn på oss på sjukhuset så skyndade de iväg. De visste ju inte varför vi var där men blir ändå näst intill äcklad av tanken på att en förälder kan göra så.


    Nu har han börjat snyfta till min gamla farfar och han tar nu upp varje gång vi pratar om att "jag borde ringa pappa, bjuda in pappa, säga förlåt" osv. vilket gör att jag kanske låter det gå lite längre mellan besök o samtal än tidigare. Är så trött på detta.
    Så nu till min fråga. Farfar har kanske inte allt för långt kvar och vi har alltid haft en väldigt nära relation. Men hur får jag reda på när han åker in på sjukhus, när man ska komma och säga hejdå, när och var begravningen är. Han är lite snurrig och jag kan ju oavsett inte lägga något av detta på honom. Litar inte på att pappa ska säga något, snarare tror jag han skulle använda det mot mig efteråt. 

    Blir också så himla arg över att han fortsätter dra in vår stackars snälla och mjuka farfar, som jag vet mår så dåligt av allt detta. Han bara ältar o ältar och vill såklart också skydda sin son. Jag försöker alltid undanhålla konflikten inför honom men pappa har inga problem med det tydligen.
  • Svar på tråden Hur får jag redo på när min farfar går bort om min far vägrar kontakt?
  • Anonym (Bortvald)
    Anonym (Håll) skrev 2024-05-06 19:01:11 följande:

    Låt det inte gå längre mellan samtalen. Håll kontakten med farfar och besök honom så ofta du kan. Det är ju betydligt viktigare än att ni går på begravningen. Och om du håller nära kontakt, så lär du väl veta om han blir sämre och kan själv ringa sjukhuset ifall han en dag inte svarar.


    Tack för ett bra svar! Jag ska försöka fokusera på vad som faktiskt är viktigt, även om det känns jobbigt. Misstänker dock att det kommer gå snabbt då det finns en del hjärtproblem.
Svar på tråden Hur får jag redo på när min farfar går bort om min far vägrar kontakt?