Inlägg från: Anonym (Ledsen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ledsen)

    Soc vill familjehems placera mitt barn

    Hade igår möte med soc och dom frågade hur vi ställde oss att vårt 16 barn ska bo hos en annan familj eller hvb hem ett tag.

    Känns som jag varken vet ut eller in. Det började för ca 1 1/2 år sen med att min dotter hamnade i fel umgänge, att hon började skolka allt mer, det eskalerade och hon stack iväg till en annan stad många ggr utan lov. Skolan och soc blev inkopplade. Senaste året har han inte gått i skolan alls. I november fick vi en insats av soc och dom tycker sig inte se någon förändring. Hon har slutat sticka iväg, hon är mest bara hemma och pratar med kompisar. Jag ser att det sakta men säkert har blivit förändringar till det positiva Det som är det stora problemet i mina ögon är att hon inte går i skolan eller någon annan aktivitet.
    Jag förstår faktiskt inte hur dom kan föreslå hvb hem. Trodde det var för riktigt stökiga ungdomar med kriminalitet, riskbruk, missbruk och självskadebetende men min ungdom har inget av det.
    Vad är bäst att göra i det här läget? Acceptera frivillig placering eller låta det bli ett lvu?
     

  • Svar på tråden Soc vill familjehems placera mitt barn
  • Anonym (Ledsen)

    Det är har tyvärr pågått en längre tid och vi har samarbetat med skola och soc hela tiden men min dotter har bestämt sig och hon vägrar att gå i skolan just nu. Jag har pratat och pratat, hennes pappa likaså men det blir ingen förändring. Min dotter vet att hon kan bli placerad om inget händer men hon verkar ha svårt att ta in det 
    Snart är det sommarlov och skolplikten upphör efter det så håller fortfarande anledningen till placering att hon inte går I skolan då?

  • Anonym (Ledsen)
    BeBey skrev 2024-04-24 09:56:30 följande:
    I princip förstår jag inte koppling mellan skolk och hvb-annan familj?
    Vad är det för felaktig metod?! 
    Vad ändras om barn bor någonstans hos annat hem-familj?
    Jag förstår det, om det är våld hemma eller föräldrar som bryr inte om barn!
    Men bara skolk?!?!  // Förvånad
     
    Jag ser det som en trauma för barn för 100%. Hon har inner problemer som teenager mest har, och vågar inte säga vad är det för problem att gå till skola (kanske ni kan byta skola istället)? 
     
    Då, är det tillräckligt bas att ta bort barn från familj?! 
     
    Det är hemskt om soc. göra så!
     
    Ett barn behövs psykolog och inte annat hem! Varför förstår de inte att om de skiljer barn från eget familj, barn ska vara 100% traumatiserat och rättas ingenting, men 80% försämras allt! 
    Det är så jag oxå tänker. Visste jag att det skulle gynna henne, att hon skulle börja gå i skolan och allt skulle bli frid och fröjd så skulle jag inte tveka att låta henne frivilligt bo någon annanstans men jag är rädd att det här inte kommer bli till det bättre. Antigen flippar hon ut rejält och börjar utsätta sig för faror igen genom att "rymma" eller så kommer det vara oförändrat. Jag tror på att hjälpa henne med att få tillbaka livsglädjen och inte sätta henne på ett hem.
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (Ena) skrev 2024-04-24 09:59:55 följande:

    Har hon fått utredning för autism och ADHD?


    Inte en fullständig diagnos men bup tror inte att hon har det så blev aldrig någon utredning 
  • Anonym (Ledsen)

    Har försökt det mesta för att få iväg henne till skolan, gått up 2 timmar innan skolan börjar, följt med henne mm men som andra har sagt är det en omöjlighet att få iväg henne när hon vägrar. Jag kan inte slita henne i armen och dra henne till skolan.

    Nu ät frågan vad som är bäst en frivillig placering eller lvu? Hvb hem kommer jag dock inte gå frivilligt med på då jag vet vad som kan pågå på dessa hem

  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (Anna) skrev 2024-04-24 12:48:18 följande:

    Har ni fått familjebehandling?
    Vad grundar de en placering på?
    Andra sociala faktorer i familjen som spelar in?
    Diagnos?
    Jag hade bett om SOL placering i familjehem eller familjebehandling.


    Vi har just nu en insats från soc som jobbar med hela familjen men behandlare tycker inte att det blir någon förändring så därför familjehem kommer på tal.

    Jag själv ser en förändring iom att hon inte längre sticker, hon lyssnar mer på mig. Hon går på alla möten med skolan, soc osv. Hon ska iväg och träffa en läkare snart för att ta blodprover och samtala om en eventuell samtalskontakt iom att hon inte vill gå till bup.
    Det stora problemet är skolvägran. 

    Jag är lite förvånad att det här kommer nu och inte för 1 år sedan då det var sju resor värre
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (D) skrev 2024-04-24 18:28:39 följande:

    Låter som enda skälet till placering i nuläget är skolvägran, och placering p.g.a. skolvägran när skolplikten för henne upphör om ca 6 veckor låter helt befängt. Innan de hittat lämplig placering och hon kommit över traumat av förflyttningen så är det sommarlov, och hon kan ändå inte gå i skolan.

    Låter inte som hon är en fara för sig själv längre heller. 

    Är soc oroliga över att hon kommer hänga med mindre lämpliga vänner under sommarlovet och hamna snett, eller är det något annat som gör att de kommer med förslag på placering just nu?

    Skulle hon vara intresserad av någon form av sommarjobb på deltid, någon sommarkurs (dans, musik, teckning- vad som helst) eller någon annan aktivitet på sommaren, speciellt om hon kan göra den med bra vänner?


    Det är att hon vi har i nuläget som insats inte ser någon förändring och dom är oroliga över hennes psykiska hälsa. Sen att hennes pappa vägrar samarbeta med mig och ser nog att hon hellre blir placerad än bor med mig ( hon vill inte bo hos honom). Jag har jätte svårt att se hur hon ska "må bättre" genom att förflytta henne från all hennes trygghet
  • Anonym (Ledsen)
    Räkan77 skrev 2024-04-24 19:39:02 följande:

    Har hon svårt att uttrycka vad som är jobbigt med skolan? Eller generellt svårt att uttrycka hur hon mår och vilken hjälp hon vill/behöver? Det kan vara tecken på autism.

    Jag tycker första steget är att göra en ny bedömning gällande utredning av autism/adhd. Det kan vara svårt att se tecken hos flickor om man inte har rätt kompetens.


    Ja hon har mycket svårt att uttrycka sig generellt med känslor
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (Bj) skrev 2024-04-25 02:09:37 följande:

    Låter konstigt eftersom det verkar som att det blivit bättre. Trodde inte att dom var så angelägna så pass gamla barn som inte verket vara en fara för sig själv. 


    i dag får ju tonåringarna knappt en tid förrän dom försökt begå självmord.

    jag har själv bott på hvb och jag tror att tjejer generellt har det bättre där än kille iaf. Med killar känns det som att många har grova missbrukarproblem och bara dras ner i skiten. 


    ledan tjejer har mer psykiska problem oftast. jag hade ingetdera, däremot hade jag kontakt med soc, jag skolkade mycket etc. Men droppen var när jag drog till grannlandet för att träffa en mkt äldre kille. Mamma fick nys om detta och larmade polisen, som sen tog mig vid gränsen. 


    detta var absolut dåligt gjort av mig men jag hade några bra år på hemmet. Vi levde som en familj med tre andra tjejer i min ålder. Vi reste, bodde i radhus centralt och hade det bra. jag ångrar inte att det blev som det blev. Träffade dessutom min sambo och vi har två snart vuxna barn. 25 år sen nu. 


    Tack för ditt inlägg. Jag tycker också att det är konstigt eftersom det har blivit bättre.  Hon gör allt hon ska nu, möten med soc, skola, läkare.
    Dom har inte tagit nåt beslut än dock. 
Svar på tråden Soc vill familjehems placera mitt barn