Anonym (Tess) skrev 2024-04-24 17:45:35 följande:
Växtbaserat i all ära men näringsinnehållet är det som styr hur ofta vi äter det och att det alltid är hemlagat utan tillsatser.
Det är bra med ny forskning kring hur vi kan få i oss proteiner utan att det behöver komma från djurriket men tyvärr blir inte innehållet så nyttigt eller passar alla pga intoleranser och allergier.
Bättre då att minska på proteinerna från djur och äta vegetariskt ett par ggr i veckan.
Det gör vi.
Det räcker inte med forskning på hur vi kan få i oss proteiner. Vi behöver protein som vi kan tillgodogöra oss på ett effektivt sätt. Om jag minns rätt hade vi behövt äta 5-7 gånger MER baljväxter för att tillgodogöra oss proteinet från dem än kött. Det blir ganska lite över (eller inget) för att vi ska få i oss övriga näringsämnen som kroppen behöver.
Tyvärr är forskningen väldigt enkelspårig. Man väljer att inte titta på helheten utan enbart små delar av det.