Inlägg från: Anonym (JK) |Visa alla inlägg
  • Anonym (JK)

    Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??

    Så om man bor i hyresrätt borde man inte skaffa barn? Alltså .. det märks att du är väldigt intresserad av vin iallafall, verkar ha blivit någta glas innan du skrev den här tråden. Lite rolig var den iallafall. 

    Hur skulle samhället fungera om bara personer som bor i hus i storstan skaffade barn tror du? Det skulle födas extremt mycket färre barn och bli oproportionerligt många äldre, vem ska torka dig i rumpan sen när du är är gammal då? Hur är det förresten med bostadsrätt , behöver man tvångssteriliseras då också eller hur hade du tänkt?  

    Fick själv första barnet tidigt och yngsta när jag var äldre än du , inget fel alls att vänta men personer med din människosyn blir nog mycket sämre föräldrar än en undersköterska i en sunkig hyresrätt.

  • Anonym (JK)
    Anonym (Wow) skrev 2024-04-19 13:47:29 följande:

    Om jag lyssnat på folk som dig hade jag varit barnlös nu! Jag hade min fertila period  kring 20-25, och efter 30-års ålder kunde jag inte längre bli gravid!

    En barnmorska berättade för mig att det är allt fler som får lägre östrogennivåer i tidigare åldrar, och en del hamnar i tidigt klimakterium. Kvinnors fertilitet peakar faktiskt inte efter 30 år!

    Alla åldrar har sina fördelar, men om man vill ha flera barn bör man börja tidigare. Dels för att minska risker för infertilitet, men också för downs etc.

    Med ditt synsätt skulle ytterst få människor i världen ha något att erbjuda ett barn.  Jag tror dock att de barnen lär sig empati, ödmjukhet och kärlek, men sånt är väl inte viktigt för dig? 


    Håller absolut inte med TS och man väljer själv när man vill skaffa barn.. Men det hör INTE till vanligheten att inte kunna bli gravid i 30-årsåldern om man kunde det när man var 20 nånting .. Isåfall är det något som är fel.  Du behöver inte skrämma folk. Jag blev själv gravid lättare med mitt tredje barn när jag var 33 än med mitt äldsta när jag var i 20-årsåldern.
    Du behöver inte stressa andra kvinnor bara för att du drabbades av någon sjukdom / tidigt klimakterium eller vad det nu var. Både du och TS gör fel tycker jag .. Man behöver inte lägga sig i när andra kvinnor skaffar barn. Det är inte fel att vara 20 och det är inte fel att vara 40+. Vet många som har fått flera barn efter 35.

    Tidigt klimakterium drabbar en del men det ÄR ovanligt ,
    man behöver inte försöka bli gravid med första bästa när man nyss har blivit vuxen bara för att det finns en väldigt väldigt liten risk att drabbas av det. Isåfall kan jag lika gärna låta bli att gå utanför dörren för jag skulle ju kunna bli påkörd av en bil eller halka på ett bananskal och slå ihjäl mig .. där har vi din logik. 


    Ok om du säger att man inte vänta tills man är 40+ men börjar man i 30-årsåldern kan man hinna få många barn om man vill.

  • Anonym (JK)
    Anonym (Jo) skrev 2024-04-20 12:28:26 följande:
    Har du någon aning om hur det är att leva med ett låglönejobb och ha barn dessutom. Hur tror du att barn mår som inte har råd med aktiviter eller någon semester. Att bara hänga i sin sunkiga hyreslögenhet? Hur du föräldrar mår som inte kan ge något?

    Kom inte dragandes med bidrag för det är många som jobbar och ontr kan gå bidrag då de gränserna är väldigt låga.

    Så nej, fu hade inte hellre levt med en förälder som inte kan ge något, inte göra något.

    Varför skulle inte barn kunna gå på aktiviteter för att man bor i hyresrätt? Jag bor i en hyrestrea med två barn (äldsta utflyttad) , får se om vi kanske flyttar till större när yngsta blir äldre. 

    Min dotter går iallafall på dans som kostar väldigt många tusenlappar / år och ska antagligen börja tävla i höst. Min äldsta har gått på dans, simning, teater, gitarr och kampsport (inte allt samtidigt) till hon tyckte att det tog för mycket tid från kompisar och plugg. Yngsta som är 2 nu kommer också börja på aktiviteter om några år, om jag får bestämma blir det nog fotboll. 

    Jag har råd att göra saker med barnen och åka på utflykter och resor. 


    Varför fastnar ni så mycket på just hyresrätt undrar jag? Man kan välja att bo i hyresrätt eller så har man ok eller bra med pengar att röra sig med men kan ändå inte köpa bostad av olika anledningar .. det är inte bara utfattiga som bor i hyresrätt. Och ja det finns absolut ?sunkiga hyresrätter? men jag lovar dig att det finns sunkiga hus och bostadsrätter också. 


    Är själv uppväxt delvis i hus och ja.. du skulle sett våra grannars hus.. tänk massa skräp på tomten, halvfärdiga ombyggnader , stökigt därinne , en helt enorm klädhög i vardagsrummet minns jag .. det var väl ungefär en blandning mellan Mårran och Tobias och Villa Villekulla. Fanns ett ännu värre längre ner på gatan ,såg aldrig hur det såg ut inne men sonen var nazist och brukade springa runt med kniv. Och det var ändå ett ok område med ganska fina hus annars. 

  • Anonym (JK)

    Tycker det är så mycket fel i tråden. Det ena måste inte vara bättre än det andra. Man kan säga att en 40-åring kan vara en bra mamma utan att säga att en 22-åring alltid är en dålig mamma. Och tvärtom. TS har 100% fel (och trollar antagligen) men många andra som ska försvara unga mammor har också fel. Kan ni inte göra det utan att klanka ner på äldre mammor?

    Och alla som är både unga mammor och äldre mammor? Jag fick mitt första barn när jag var 18 och mitt tredje när jag var 34. Om jag får ett till kommer jag nog vara närmare 40, det är inte helt uteslutet. Ja jag tyckte 34 var en bättre ålder för mig att få barn men det behöver inte vara samma för alla.. och min äldsta har fått mycket också, hon har haft många omkring sig (släkt och vänner) som har gjort massa roligt med henne , resor osv och jag hade också möjlighet att göra ännu mer än nu när jag bara hade ett barn. 

    Det viktigaste man kan ge ett barn är kärlek och det kan man oavsett när man får barn. Oavsett om man bor i hyresrätt eller lyxvilla. Oavsett vad man jobbar med och vad man är intresserad av. 

  • Anonym (JK)
    Core skrev 2024-04-24 08:35:24 följande:
    Jag är en själv, så det var ett relativt uttalande 😎

    Men skämtåsido, nu som 35 känner jag inte att jag har det i mig att sitta på golvet dagarna i ändå, eller hänga ovillkorlöst i lekparken i flera timmar. För mig dom gammal 30 plussare har jag högre krav på att kunna prioritera mina behov först Ibland.

    Så ska jag förtydliga vad jag menar är det inte att vi är gamla, men det sista decenniet man kan någorlunda identifiera mig som ?ung? vill jag kunna satsa på vad jag vill, utan att vara låst av småbarn. Vi skulle ha en trea, men när jag fyllde 28 tog jag beslutet att mitt liv som småbarnsförälder är över, det var dags att ta ny höjd för andra saker också!

    Ja man är ju olika. Är 36 och har inga problem att sitta på golvet eller hänga i lekparken med min 2-åring :) Har faktiskt mer lust att göra sånt nu än när jag var 20 (när mitt första barn var 2). Då fanns det mycket annat man ville göra men nu känner jag att jag framförallt vill vara mamma. Däremot hade jag lättare att göra vissa saker när jag bara hade ett barn så har t.ex rest mer med min äldsta plus att jag faktiskt hade ett jobb där jag tjänade ganska bra från att jag var i 20-årsåldern , tyvärr mycket nätter så det går inte längre nu men fler barn. 
    Som sagt man kan säga att det är bra att få barn som ung utan att klanka ner på de som får barn senare .. och tvärtom. 


    Det är inte alltid man väljer att vänta heller , man kanske inte har träffat rätt person att skaffa barn med eller så har man försökt länge och inte lyckats förrän man är lite äldre.


    Förstår inte varför det ena måste vara bättre än det andra. Jag som faktiskt har fått barn både när jag var tonåring , när jag var 28 och när jag var ?gammal 30 plussare? vet nog mer än många andra att alla åldrar har för och nackdelar. Är det inte bättre om man kanske slutar ha så starka åsikter om när alla andra skaffar barn? Det som är bäst för dig måste inte vara bäst för alla andra. Många tycker att 30+ är en väldigt bra ålder att skaffa barn. Känner flera som har varit 40+ också. 

Svar på tråden Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??