• Spucks

    Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??

    Väldigt långt trådstart bara för att berätta att du inte kan ge ditt barn mer än pengar.

  • Spucks
    Goneril skrev 2024-04-20 11:00:16 följande:

    Uppsats för inlämning har antytts, det hade kunnat vara en förklaring till denna ytterst provokativa tråd om det inte vore för det bristfälliga språket; det håller inte akademisk standard.


    När jag fortfarande bodde i Sverige pluggade jag på universitetet 4 år efter jag flyttade dit, 3 år efter jag började lära mig svenska "på riktigt" på Komvux. Mina kurskamrater var infödda svenskar, förutom en enda. Vid grupparbeten behövde jag rätta deras stav- och grammatikfel och uttryck.
    Så mycket om "akademisk standard".
  • Spucks
    Anonym (Jo) skrev 2024-04-20 12:28:26 följande:
    Har du någon aning om hur det är att leva med ett låglönejobb och ha barn dessutom. Hur tror du att barn mår som inte har råd med aktiviter eller någon semester. Att bara hänga i sin sunkiga hyreslögenhet? Hur du föräldrar mår som inte kan ge något?

    Kom inte dragandes med bidrag för det är många som jobbar och ontr kan gå bidrag då de gränserna är väldigt låga.

    Så nej, fu hade inte hellre levt med en förälder som inte kan ge något, inte göra något.

    Jag har levt på pengar som ligger runt fattigdomsgränsen under längre tid, har även fått bistadsbidrag och var dessutom under en tid arbetslös. Har alltid i mitt liv bott i lägenhet (just nu i en trea med ett vuxet barn och ett mindre barn) och aldrig i mitt liv ägt en bil.
    Visst hade det varit kul att ha mer pengar, men jag kände mig aldrig fattig och jag led definitivt inte.
    Om du frågar mina barn om deras barndom tror jag inte heller att de har mycket att klaga över. De mesta som gör att en barndom är en bra sådan handlar inte om pengar - om de nödvändiga behov är uppfyllda och bristen på pengar inte orsakar stress i hemmet.

  • Spucks
    Anonym (On point) skrev 2024-04-20 14:22:45 följande:

    Men ni tänker inte på att den unga mammans förutsättningar att skaffa sig en utblidning blir bra mycket sämre.  


    Varför det? Det gäller nog en del länder, men jag antar att vi prata om Sverige här? Varför ska det vara svårare att skaffa sig en utbildning i Sverige som vuxen med barn jämfört som vuxen utan barn? Utbildningar är gratis, det finns förskolor, CSN, bostadsbidrag, barnbidrag.

    Precis som någon annan pluggade även jag med barn och tyckte det var underbart. Det var mycket enklare än att jobba med barn, för jag kunde välja hur jag lägga mitt schema, mitt barn hade korta dagar på förskolan och många lediga veckor under året.
Svar på tråden Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??