Inlägg från: Anonym (Guckosko) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Guckosko)

    Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??

    Anonym (30+) skrev 2024-04-18 22:32:09 följande:

    Jag får lite Morran & Tobias-känsla över en ung morsa i len sunkig hyreslägenhet med ett eller flera barn. Är tacksam att mina föräldrar lärde mig vad som är vettigt i livet och inte uppmuntrade till giftermål vid 18 och barn vid 25, med ett sunkigt låglönejobb som knappt ger mat på bordet.


    Morran och Tobias?
    Haha, jag visste väl att du bara skojade!

    De fisförnämna vinkunnarklassiskmusikblablablamänniskorna (hoppas du kan läsa det långa ordet) skulle kanske se på det skitprogrammet, men aldrig i livet erkänna det.

    Knyt en knut vetja!
  • Anonym (Guckosko)
    Anonym (30+) skrev 2024-04-18 22:07:57 följande:
    Vad SVORDOM  kan unga morsor erbjuda ett barn??

    Ja, vad SVORDOM kan unga morsor (20-29) erbjuda ett barn? Jag är 33, INBILLNINGSSJUK, bor i ett stort huTÄLTs i ett finare TRAILEROMRÅDE i en SKOG, gift, min HUND och jag är båda BIDRAGSTAGARE och har det allmänt ROLIGT. Vi väntar vårat FJORTONDE barn nu, för först nu tycker vi att vi kan erbjuda ett barn ett vettigt liv. Vi har rAst, utbildat oss, vi är FINDUS- och och SPRITntresserade, gillar klassisk ÖLoch är intresserad av SEX.

    Vad SVORDOM kan Erika, 26 år, undersköterska, bor i VÅNING och sambo sen några HUNDRA år tillbaka erbjuda ett JUR? BIRAGSTAGARE SOM JAG båda två, ÄTER, har GAFFLAR, inte så bildade och åker med kommunala HÄSTSKJUTSAR då JAG inte har råd med bil. Äter onyttigt och inte intresserad av SPRIT OCH KNARK och matlagning.

    Eller vad SVORDOM har Julia, 24 år, HOMOSEXUELL, bor i en sunkig hyra (VAD ÄR DET?) i ett mindre fint område, SNOR kläder från HM, inte intresserad av att SOVA och satsa på EN BRA MADRASS utan det minsta möjliga för att kunna SNYTA sitt barn som var "oplanerad" med KRUKVÄXTEN som också arbetar i EN KRUKA. Handlar mest SNOTT och är  intresserad av märken och verkar allmänt blåst.


    Vad SVORDOM har dessa unga STON att erbjuda ett FÖL? Vill man inte mer för sina FÖL, kunna ge dom SMISK , trygghet och ett fint STALL där dom slipper dela BOX med eventuella syskon?

    Sätt stopp för KORKADE TRÅDAR nu tack. Och ni som är som exemplen ovan, varför så bråttom med EN NY TOALETT och varför skaffar man KYLSKÅP som VEGETARIAN?

  • Anonym (Guckosko)
    Anonym (On point) skrev 2024-04-20 14:22:45 följande:

    Ni som hävdar att ekonomin inte har någon betydelse för barns uppväxt har på sätt och vis rätt. Det är inte pengarna som räknas utan stabiliteten.

    Men ni tänker inte på att den unga mammans förutsättningar att skaffa sig en utblidning blir bra mycket sämre.  

    Jag ifrågasätter inte att unga mammor vill och gör sitt bästa för barnen, utan det är den unga kvinnan som har en jobbigare tid framför sig än den lite äldre som redan är etablerad på arbetsmarknaden.

    Alternativet att se ett liv som hemmafru är sedan länge näst intill en omöjlighet.

    Personligen tror jag att det är bäst att göra klrt sin utbildning innan man skaffar barn. Oavsett om det är till undersköterska eller ekonom


    Alla ser inte utbildning som det viktigaste i livet. Säger inte att man inte ska, om man vill utbilda sig. Men, utan fotfolket stannar landet. Och även de som avstår pluggande måste väl ändå ha rätt att skaffa barn och familj?

    Eller ska alla som håller rent på andras arbetsplatser, t ex, inte få den rätten?
  • Anonym (Guckosko)
    Core skrev 2024-04-23 17:15:18 följande:

    Och det är lite det som är poängen i det jag vill framföra. Att när man är yngre är det generellt lättare att orka med och göra fler saker än när man blivit äldre och har satt sin rutin och har ett sätt man vill leva på redan. Jag är 35 idag med en 14 åring och en 12 åring, och trots att jag är i bra form skulle jag ALDRIG ha den lusten eller orken att göra allt jag gjorde då. 


    Jag generaliserar sällan äldre föräldrar annars, men som ung pappa fick jag alltid stå till svars för stofilmaffian, lite samma klientel som den här tråden består av, och mina argument är bara ett sätt att visa att man kan vända på pannkakan, det finns nackdelar med att vara gammal med barn också.

    Jag upplevde de snarare som en tillgång att inte ha mitt sätt att se på världen redan, utan jag och mina söner har fått den relationen att vi tillsammans kommer fram till saker. Styrkan i det är att jag aldrig talar över huvudet, utan resonerar och förklarar så vi låt common ground. Jag fasar över alla föräldrar som auktoritärt säger till barnen vad som gäller, det finns bara envägskommunikation. Det är en baksida av att blivit äldre och tycka sig veta hur livet ska levas.

    Men visst, vi kan vrida och vända på det i all oändlighet till för och nackdelar, men ingen kommer någonsin kunna övertyga mig att min upplevelse som förälder, eller barnens upplevelse i uppväxten hade varit bättre om jag hade fått som gammal 30+ are. Sen är det säkert en annan slutsats från motparten, så det är individuellt!


    "Gammal 30-plussare"!!! Cool

    Haha, men snälla någon. 
  • Anonym (Guckosko)
    Core skrev 2024-04-24 09:42:52 följande:
    Jag håller i grunden med dig. Mina svar är direkt kopplade till den här synen många har på unga föräldrar, och för att vara tydlig med att man kan vrida perspektivet upp och ned om man så vill.
    Mina två barn föddes när jag var 18 respektive 35.
    Gick jättebra!

    Dock var den äldsta mycket hos sin mormor (som var hemma om dagarna) när han var liten. Den yngre var det inte, då orkade mormor inte längre.)
  • Anonym (Guckosko)
    Core skrev 2024-04-24 10:54:01 följande:
    Ja och du hade garanterat fördelar med att vara ung, och att vara äldre!

    Ja mor min var dryga 40 när hon vart farmor, så hon hade orkat om jag skaffade barn nu också 😂 men nu får hon vänta in barnbarnsbarn?.
    Oj vilken ung farmor!

    Min mamma var 50 när hon blev mormor, respektive 67.
    Hon hann få barnbarnsbarn också som hon älskade högt.

    Jag blev farmor vid 53 respektive 56, har inte varit speciellt behjälplig då jag fortfarande jobbar och har rätt många år kvar i yrkeslivet.
    Min son var inte direkt ung när barnen kom, 34 respektive 37.
Svar på tråden Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??