Bör barn (från 16 år) få välja juridiskt kön utan att ha fått diagnos?
Tyvärr gick lagen genom. Mot svenska folkets vilja. Även mot många inom S och M. Men partipiskan viner, endast två ledamöter vågade rösta emot partilinjen.
Jag tycker inte att det ska räcka med en diagnos för att få ändra juridiskt kön.
Att tillåta byte av juridiskt kön är inte att jamsa med någon, det är att anpassa samhällsstrukturen efter de människor som lever i samhället.
Hela samhället bygger i hög grad på att skilja på män och kvinnor. Annars skulle inte byte av kön alls behövas, vi är ju alla människor.
Men framför allt har det visat sig att många unga som vill byta kön lider av samsjuklighet, som autism, ångest, depressioner. Borde man alltså inte utreda om känslan av "fel kropp" kan bero på detta först? Försiktighetsprincipen borde gälla när det handlar om tonåringar.
Och varför har könsdysfori ökat med över 2000 procent bland unga flickor på tio år? Rena epidemin! Beror detta på att många påverkas av influencers på nätet? Tonårngar är lätt påverkbara av idoler.
Beror inte enbart på influencers på nätet när många lärare, föräldrar osv blivit 'progressiva'
icke binär, 'kön är ett spektrum' är pseudovetenskap
och så har vi detta:
environmentalprogress.org/big-news/wpath-files
Publicerad: 12 april 2024, 05:30
Sedan ett decennium har antalet barn med könsdysfori i västvärlden ökat kraftigt, i Sverige med elva gånger, från 196 barn 2008-2012 till 2160 barn 2018-2022. Behandling med hormoner och mastektomi (borttagande av en kvinnas bröst) är vanligt, i Sverige fick 440 barn hormonbehandling 2017-2021 och den yngsta flickan som fått mastektomi var 14 år. Då medicinsk och kirurgisk behandling av barn med könsdysfori saknar evidens är detta en genuin vårdskandal.
Den internationella organisationen World Professional Association for Transgender Health (WPATH) anses globalt vara den ledande vetenskapliga och medicinska auktoriteten inom transvård. WPATH har genom riktlinjer och praxis inom transvården påverkat regeringar, medicinska föreningar, offentliga hälso- och sjukvårdssystem och privata kliniker över hela världen och drivit att könsförändrande vård även ska erbjudas barn.
Den 4 mars 2024 publicerade den amerikanska tankesmedjan Environmental Progress rapporten "The WPATH Files: Pseudoscientific surgical and hormonal experiments on children, adolescents, and vulnerable adults" eller "Pseudovetenskapliga kirurgiska och hormonella experiment på barn, ungdomar och sårbara vuxna".
Den bekräftar att transvården varken är evidensbaserad eller säker och att många inom WPATH även har haft kunskap om allvarliga skador och biverkningar. Bevisen är omfattande. Läckta filer visar att kliniker som utformat regelverk för hur genusmedicin ska praktiseras, konsekvent bryter mot medicinsk etik och principen om informerat samtycke.
WPATH har i hög grad även påverkat svensk transvård. Socialstyrelsens tidigare kunskapsstöd för barn med könsdysfori (2015) utgick från WPATH, och RFSL/RFSU refererar till organisationen.
Det nya lagförslaget om en reviderad könstillhörighetslag skickades ut på remiss 28 juli 2022, innan kunskapsstödet från 16 december 2022 hade publicerats, i vilket Socialstyrelsen bröt med WPATH. Sedan lagförslaget skrevs har dessutom ny och avgörande kunskap tillkommit.
Nya rön inkluderar två medicinska artiklar från 2024. Enligt en finsk studie saknas vetenskapligt stöd för att könsbyte minskar risken för suicid. Studien visar också att det är andra psykiatriska diagnoser som ökar transpersoners suicidrisk, vilket klargör vikten av att tidigt upptäcka och behandla denna samsjuklighet ? inte att underlätta för ett snabbt juridiskt könsbyte.
I en artikel av professor Mikael Landén anges att forskning talar för att pubertetsblockerare kan försämra den kognitiva förmågan. Fler studier och större försiktighet efterlyses innan forskning kan bekräfta eller vederlägga risken för denna allvarliga biverkan.
Bristen på vetenskaplig evidens medför att flera av förslagen i den nya lagen är oacceptabla. Enligt lagförslaget ska underlivskirurgi tillåtas för icke-binära, trots att det för denna relativt nya grupp av transpersoner saknas forskning på kirurgi.
Enligt lagförslaget ska det inte längre krävas tillstånd från Socialstyrelsen och dess rättsliga råd för underlivskirurgi på transpersoner. Vem ansvarar då för att indikationen är korrekt och för komplikationer, inklusive ångrade ingrepp? Vilken garanti finns emot utvecklingen av ett geschäft som drabbar en redan utsatt grupp?
Avslöjandet om WPATH, och den nya kunskap som tillkommit efter att förslaget om en ny könstillhörighetslag skrevs, förstärker bilden av ett bristfälligt lagförslag som måste dras tillbaka. Risken är annars stor att många barn och unga vuxna med könsdysfori får allvarliga och irreversibla biverkningar och att en stor andel efter några år ångrar sitt könsbyte.
www.dagensmedicin.se/opinion/debatt/dra-tillbaka-forslaget-om-ny-konstillhorighetslag/
On this episode, the girls/women are joined by Mia Hughes, author of the groundbreaking report based on files released from the internal messaging forum of the leading authority of transgender healthcare ("WPATH"). The report confirms some of the worst fears of critics of the gender movement-the files reveal widespread disregard for medical ethics and patient outcomes or overall well-being.
Mia guides us through the evolution of WPATH, its peculiar membership, and what makes this a particularly challenging scandal to address.