Inlägg från: Anonym (ni na ni na ni nanna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ni na ni na ni nanna)

    Pappa skjuten framför sin 12årige son

    Ja vad KAN det bero på att det blivit såhär. VAD kan det vara?!

    *varning för starka ord i texten i bilden*

    Boioioing

    Dagens boktips: "Lilla Chicago", en bok om gängkriminella i Göteborg



  • Anonym (ni na ni na ni nanna)
    Xenia skrev 2024-04-12 14:32:09 följande:
    Nuvarande regering har visst tagit tag i frågan. Det gäller inte bara visitationszoner. Kronofogden tar brottsvinster från kriminella. Ungdomsfängelser planeras. Myndigheter ska dela information med varandra, det ska bli svårare att lura välfärdssystemet.

    Sedan kan mer göras. Diamant Salihu berättade att de kriminella ungdomarna själva trodde att hårdare straff är det bästa.

    Det duger inte att unga mördare bara får fyra år på "slutna" hem. (Det verkar inte vara några problem att rymma därifrån.)
    Berömvärt men det kommer inte att räcka på långa vägar.

    Volymen av individer som inte kan/vill delta på ett normalt sätt i det svenska samhället är så stor att det enda som skulle kunna lösa situationen är ett massivt utvisnings-program för alla dessa individer.

    Det kommer inget parti att våga genomföra ens med egen majoritet bakom sig.

    Återstår att se samhället förfalla, bit för bit och bara se till att rädda sig själv och de sina så gott det går. 
  • Anonym (ni na ni na ni nanna)
    Xenia skrev 2024-04-12 17:26:27 följande:

    Det är väl inget fel att vilja ta emot dem som flyr från förtryck och krig. Det har Sverige gjort förr och det har gått bra. Men den här gången gick det inte bra.

    Men jag vägrar gå med på att jag har "blod på mina händer" för att jag inte röstat på SD.


    Du kan naturligtvis "vägra gå med på" om det känns bättre för dig men du har förstås också ditt personliga ansvar för den samhällsutveckling du röstat fram.

    Men nu står vi som samhälle där vi står och den enda verkligt viktiga frågan är hur vi kommer att agera framöver. Det behöver vi alla tänka genom.
  • Anonym (ni na ni na ni nanna)
    Xenia skrev 2024-04-14 11:11:32 följande:
    "Öppna gränser" har vi aldrig haft, det är missvisande att påstå. De måste ha asylskäl.

    Däremot har vi fri rörlighet inom EU (och Schengen).
    Vi har i alla praktisk mening haft helt öppna gränser sedan åtminstone början  på 2010-talet.

    Ett tag runt 2015-2016 fanns det hundratusentals människor i landet som vi inte visste vilka de var ens. Ännu idag släpper vi in runt 100000 nya utlänningar om året i Sverige.

    Det började spåra ur redan runt mitten på 1980-talet och har bara blivit värre sedan dess. Naiviteten har varit stor. Lika stor som den godhjärtade välviljan. Röd eller blå regering har inte spelat någon roll

    Den nya regeringen har börjat pillra lite i kanterna på problemet men kommer inte att klara av att göra tillräckligt.

    Punkt 1 behöver vara att stoppa inflödet. Inte lasta in mer folk i ghettona och utanförskapet.
  • Anonym (ni na ni na ni nanna)
    Xenia skrev 2024-04-15 15:43:16 följande:
    Det är ju missvisande att skriva så. Är det alla utlänningar du är emot?

    I den siffran ingår inte bara flyktingar utan följande grupper:

    - Anhöriga. I den gruppen ingår både makar och barn till flyktingar som fått uppehållstillstånd och de utländska medborgare som svenskar medborgare gift sig med 

    - Adoptivbarn

    - Studenter och forskare

    - De som fått arbetstillstånd

    - Flyktingar från Ukraina som vi måste ta emot enligt EUs direktiv

    - FNs kvotflyktingar som Sverige förbundit sig ta emot

    Vilka av dessa vill du förbjuda att komma in till Sverige?

    "Sverige har gått från att ta emot runt 10 procent av EU:s asylsökande under åren före 2016 till mindre än 1,5 procent hittills i år.


    Undantaget från trenden med färre skyddssökande inträffade förra året, efter Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina. Då sökte miljoner ukrainare skydd i Europa, EU aktiverade massflyktsdirektivet och cirka 50 000 personer fick skydd i Sverige." www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Pressrum/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2023/2023-10-20-Migrationsverket-svarar--Vilka-ar-det-som-kommer-till-Sverige---och-varfor.html


    Varför påstår du att jag är emot utlänningar? Finns inget i det jag skriver som är "emot utlänningar".

    Ska Sverige göra något åt problemen så måste vi börja med att inte föra in fler individer i systemet, in i våra ghetton. Det var det jag skrev: "Inte lasta in mer folk i ghettona och utanförskapet"

    Ska det inflödet stoppas är det nog främst grupperna : anhöriginvandring, asylsökande, kvotflyktingar, arbetskraftsinvandring och studenter man behöver hantera.

    Nuvarande regering börjar peta lite grand i kanterna på detta men det som de gör räcker inte på långa vägar för att göra någon verklig skillnad.
  • Anonym (ni na ni na ni nanna)
    Xenia skrev 2024-04-19 12:05:04 följande:
    Det är klart att du är emot utlänningar. Du är ju emot att även arbetskraftsinvandrare (som vi behöver) ska få komma in. 

    Dessutom så vill du att kvinnor och barn, dvs anhöriga, ska sitta och försmäkta i flyktingläger och inte få förenas med maken/fadern som fått uppehållstillstånd. Du är alltså mot familjeåterförening och mot barn, iaf utländska.

    Ska Sverige inte ens ta emot utländska studenter (trots att många svenska studerar utomlands), ska vi kanske bygga en mur för att slippa de förhatliga utlänningarna?

    Slutligen skulle det vara en skam för Sverige om vi inte ens kan ta emot kvotflyktngar (ca 900 om året). De är garanterat "riktiga flyktingar", eftersom FN redan undersökt detta.
    Nej, det är inte "klart" så varför försöker du skapa bilden av att jag är emot utlänningar?

    Utlänningar kommer i olika former och sorter. För att vara övertydlig:

    I Djurgårdens fotbollslag spelar en kille som heter Musa Gurbanli och kommer från Azerbajdzjan.

    Terroristen som dödade fem personer på Drottninggatan heter Rakhmat Akilov och kommer från Uzbekistan.

    En av dessa två är ett problem för det svenska samhället.

    Vill vi lösa de problem som leder fram till att en pappa skjuts till döds för att han säger åt unga män i sitt bostadsområde så måste vi börja med att stoppa inflödet av folk till dessa områden.

    De typer av invandring jag räknade upp är de där det förekommer mest fusk och som har störst risk att föra in folk i det svenska skuggsamhället.

    Regeringen har börjat peta i dessa frågor, bland annat genom att höja kravet på lägstalön för arbetskraftsinvandring, men deras åtgärder räcker inte till på långa vägar. Det kommer att behövas mycket mer drastiska metoder. OM vi på riktigt vill åtgärda problemen. 
    ,

    Du skriver som om du är mer rädd för de åtgärder som behöver genomföras än för den samhällsutveckling dessa åtgärder att stoppa.
  • Anonym (ni na ni na ni nanna)

    Det här är det samhälle vi har skapat.

    Spelar "fel" musik i bilen. Dödshotas och krävs på 250000 i "böter"

    .


    .

    Och ni tror att detta går att fixa utan att skita ned händerna? Att det behövs lite fler fritidsgårdar och lite mer "föräldraansvar" och några extra lärarresurser i skolan så blir det bra?

    Det här en en kultur som fått fäste i Sverige. Så länge den bara fanns i Rinkeby var den nästen lite exotisk och gullig. Sedan såg vi den i alla svenska ghetton och no-go-zoner. Då började det bli lite läskigt för vanligt folk. Nu finns det snart överallt, i hela Sverige. Snart går ingen fri från den. Oavsett var man bor och lever.

    Den här kulturen försvinner inte för att vi skaffar fler soc-tanter och fritidspedagoger i samhället.

    Vi kan gå in i ett evighetskrig mot den här kulturen med polisen i frontlinjen och livstidsstraff för de kriminella. Det kommer inte att få bort kulturen men vi kan i alla fall låtsas att vi faktiskt försöker göra något åt det. Här ungefär står dagens regering.

    Vill vi på allvar göra något åt den här kulturen så måste vi rota ut den från Sverige. Bokstavligen. Rota ut. Politikerna är inte där idag men ju fortare de kommer till den insikten - desto mindre drastiska blir de åtgärder man måste ta till.

    OM man nu verkligen VILL göra något åt problemet.

  • Anonym (ni na ni na ni nanna)

    Även om detta handlar om ideologi och inte om inställningen till kriminalitet som sådant så visar detta på det gigantiska kulturella avståndet emellan oss.

    Det här fixar vi inte utan kraftiga åtgärder
    .



  • Anonym (ni na ni na ni nanna)
    Anonym (qwerty) skrev 2024-04-22 22:01:06 följande:
    Vet inte varför någon blir förvånad. Det där är samma parti som vill ändra sveriges grundlag och som använde "socialtjänsten kidnappar muslimska barn" i sin rikskampanj.
    Få är förvånade men jag använde det som exempel på hur väsensskild kulturen dessa personer lever i är från den svenska. Det glappet går inte att fixa med fler fritidspedagoger i skolan.

    Många i Sverige inser nog fortfarande inte at det finns en stor mängd individer i landet som lever i en helt annan värld och kultur än resten av oss och de har inga planer på att ge upp sin kultur för den svenska. Och däruti ligger problemets kärna.

    Så, hur löser vi det? Om vi nu VILL lösa det problemet.
  • Anonym (ni na ni na ni nanna)

    Det samhälle vi har skapat

    De talar inte ens svenska



    Detta skulle man teoretiskt kunna justera på individnivå genom massiva utbildningsinsatser men dessa ungdomar lever samtidigt sin vardag i en kultur och en miljö som inte har några som helt likheter med Sverige. De kan inte tala normal svenska ens om de är födda i landet.

    Så, så länge de lever i den kulturen så lär det vara svårt ändå att få bestående positiva resultat oavsett hur många extra-timmar svenskundervisning de får.

Svar på tråden Pappa skjuten framför sin 12årige son