Inlägg från: Anonym (56) |Visa alla inlägg
  • Anonym (56)

    Pappa skjuten framför sin 12årige son

    Anonym (C) skrev 2024-04-11 19:26:09 följande:
    Herregud.. Ibland är det bättre o vara tyst...
    Ja, allt för stora risker att konfrontera ett gäng på det här sättet. Så oerhört tragiskt att det skulle sluta såhär Gråter
  • Anonym (56)

    DN:


    Det finns en oro för att mordet på Mikael kan avskräcka människor från att visa civilkurage. Andreas Bagoly, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Skärholmen, säger att han har förståelse för att dödsskjutningen skapar ett obehag hos befolkningen.


    ? Jag inser att det kan kännas olustigt i det här läget, men det är en absolut förutsättning för att få till stånd en förändring. Alltså att vi alla vågar påverka i någon mån, i stort som smått.


    Hur ska man agera som medborgare?


    ? Det är svårt att ge ett generellt svar, det får var och en avgöra i den specifika situationen. Men som allra minst hoppas vi att folk vågar meddela sig till polisen, säger Andreas Bagoly.

  • Anonym (56)
    Deacon skrev 2024-04-12 19:54:36 följande:

    Fruktansvärd händelse och kan inte fatta hur våra riksdagspolitiker har kunnat låta det gå så långt. 


    Läste att Magdalena Andersson var på plats och sa att man borde ha visiteringszoner. Tidigare har hon sagt att man inte behöver ha det. Vet inte om det stämmer, men inget nytt att politiker beter sig såhär. 
    En som jobbar nära ungdomar har länge uppmärksammat polisen på problemen med ungdomsgängen där, hade en känsla av att något skulle hända.
  • Anonym (56)

    Flera medier lyfter också fram bland annat Aftonbladets uppgifter om att Mikael ogillade gängens närvaro och även larmat om detta tidigare.


    Brittiska Daily Mail är en av många medier som noterar att Sverige sett en ökning av våld och gängkriminalitet de senaste åren.


    Man rapporterar också om att S-ledaren Magdalena Andersson konfronterades av Mikaels anhöriga vid den minnesstund som hölls på onsdagskvällen.


    ?Ökar pressen?

    ?Nyheten om den dödliga attacken ökar pressen på svenska politiker att stävja det ökande våldet och ställa mördarna inför rätta?, skriver Daily Mail.


    Tyska Die Welt citerar statsminister Ulf Kristerssons Instagraminlägg om händelsen.


     


    Tidningen uppmärksammar också att många av de som rekryteras till gängen är unga personer ? en taktik som används eftersom ungdomar inte riskerar lika hårda straff som en myndig person.

  • Anonym (56)

    Det ska bli hårda tag nu, säger statsministern. Någon som minns Adriana, 12 år? Det var vapen inblandat då också. Vapen som används i krig. Såhär lät det då:
    ? Det här mordet går ut över allting annat. Det sticker ut, säger advokat Thomas Bodström till Aftonbladet.

  • Anonym (56)
    Anonym (qwerty) skrev 2024-04-18 10:17:59 följande:
    Nej men det handlar väl om HUR det går till. Det finns barn som orsakat andra barns död, det är inte medvetet från deras sida och därmed inte mord för det fanns inget uppsåt.
    Men att dra fram ett laddat skjutvapen och sätta det mot huvudet på någon annan och trycka av då är man "vuxen" nog att få ta konsekvenserna, det ska inte spela någon roll om man är 17 år och 11 månader eller 18.
    Man önskar de hade tänkt så i fallet med Junko Furuta Gråter
Svar på tråden Pappa skjuten framför sin 12årige son