Inlägg från: TvillingmammaVästgöte |Visa alla inlägg
  • TvillingmammaVästgöte

    Pappa skjuten framför sin 12årige son

    Anonym (Tjejen) skrev 2024-04-12 08:52:48 följande:
    Verkar som att de flesta länder i europa har dom här problemen, är väl mängden vi har släppt in som ställer till det. Så tror jag grovt förenklat. Plus att vi inte verkar ställa dom krav som behövs.
     Vi har väldigt få poliser per capita. Vi var och är inte förberedda på detta. Tyskland som också har haft stor invandring, de har bättre läge för de har många fler poliser. De har också en effektivare och mycket tuffare poliskår. Inte några svenska dialogpoliser. 
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Tjejen) skrev 2024-04-11 22:37:20 följande:

    Tror inte jag kommit så nära det för mig otänkbara att låta järnrörs-SD få min röst vid nästa val istället för moderaterna men jag känner på tanken iaf. Är det offret värt det att låta några tomtar styra mer än idag för att bli av med skiten vi har öppnat upp för i Sverige. Jag vet inte. Den här senaste händelsen är minst sagt tankeväckande, otroligt tragiskt och gör mig så arg och illa berörd. Fy fan för dom med noll respekt för människoliv. Och dom politiker som möjliggjort det.


    Jag har aldrig röstat på SD men funderar på att göra dett nästa val, trots alla deras brister . Om det inte finns något annat parti som tar tag i immigrations och kriminalitetsfrågan.
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Malin) skrev 2024-04-12 11:21:21 följande:
    För att det kryllar av empatilösa lättkränkta grovt kriminella dregg med fri tillgång till vapen på svenska gator.

    Nu har riksdagen klubbat igenom visitationzoner . Med fri möjlighet till kroppsvisitation. Då räknar jag med att de nu börjar plocka bort alla vapen från gången. Och gängmedlemmarna borde kunna få fängelse för vapenbrott.
    Denna lag om visitationszoner kan nog göra nytta. 


    Fast jag tycker egentligen aktiv borde införa någon typ av undantagstillstånd så att hela Sverige blev en visitationszon, så att de kriminella inte kan gömma sina vapen någonstans.

  • TvillingmammaVästgöte
    Xenia skrev 2024-04-12 13:33:15 följande:
    Ingen skyller på offret. Men folk undrar ju vad man vågar göra. Civilkurage är bra men det kan kosta ens liv. Den mördade mannen var tydligen rättfram som sa vad han tyckte och sade ifrån. Det är precis sådana vuxna bör vara, men det har gått för långt när snorungar går omkring beväpnade och skjuter ihjäl folk så fort de känner sig "kränkta".

    En mamma i Skärholmen sade "Vad gör politikerna?" Men vad gör föräldrarna? De har uppenbarligen inte hindrat sina barn från att tillhöra beväpnade gäng.
    Jag har hört många föräldrar (oftast mammor) klaga i media på att samhället inte hjälper henne med deras kriminella söner. Man borde informera föräldrarna om att de har ett ansvar. De bör ha koll på vilka kamrater deras söner har, var de befinner sig på fritiden, se till att de gör läxor och ha allmänt koll på dem. Det verkar vara så att man i många länder har stenkoll på flickorna som skall vara oskulder och inte ens får hålla en kille i hand, men pojkarna släpper man fritt. Detta funkar uppenbarligen inte i Sverige idag i våra förorter och det bör vi från samhällets sida informera föräldrar om, att det är deras ansvar att ha kontroll på sina barn. Det kommer aldrig att fungera att samhället skall ta över denna roll, så ändligt mycket resurser det skulle kräva, det finns ingen möjlighet. 
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Blåklocka) skrev 2024-04-12 14:05:31 följande:

    Att Magdalena Andersson - som hela tiden varit motståndare till visitationszoner - ens har mage att visa sig i Skärholmen för röstfiske. 
    Hade hon insett värdet av visitationszoner i kriminellt utsatta områden hade det kanske funnits militär eller polis på plats som förhindrat detta mord.
    Nu passar det minsann att bry sig. Fy fan.


    Ja, det är ofattbart . Jag förstår inte detta, att S motarbetar de få förslag som kan göra nytta och minska våldet. 
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Hum) skrev 2024-04-12 17:39:45 följande:

    Ja man kan ju undra ibland vem som köper all knark å håller liv i allt !?


    Idag tjänar gängen mer pengar på bedrägerier än knark. 
  • TvillingmammaVästgöte
    Xenia skrev 2024-04-12 14:24:55 följande:
    Det där stämmer ju inte.

    Det är oftast inte flyktingarna själva som ägnar sig åt denna kriminalitet utan deras söner. Och var kommer Isiskrgare in? Sverige har inte släppt in några Isiskrigare som flyktingar. Det är flyktingarnas barn som radikaliserats framför datorn.

    Det här gänget var inga Isiskrigare utan vanliga kriminella som säljer droger.
    Vi har ju släppt in en massa Isiskrigare. Det skulle vi inte gjort. Nu jobbar många dem på förskolor och fritidshem och fritidsgårdar. Jättebra? 
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Usch) skrev 2024-04-13 09:14:18 följande:

    Observera att det här är inte att förminska vad som hänt, men jag vill sätta detta i ett större perspektiv.

    1. Det är mycket mer skjutvapen nu, ja. Det är fler unga involverade, ja.
    2. Utvecklingen går åt fel håll, ja.

    Däremot hände liknande saker även förr. Jag var mer otrygg i min hemby för 30-40 år sedan än vad jag är nu. Då bor jag ändå nu i ett område där det tyvärr förekommer en del knarkförsäljning och därmed finns garanterat vapen i området. Skillnaden är att det som nu är skjutvapen då var knivar.

    Jag är uppväxt med att tonåringar gick omkring med kniv.  Uppstod något tjafs någonstans undvek man att kliva in för att risken var enormt stor att det skulle dras fram en kniv. Jag gjorde misstaget att säga ifrån en gång och blev då knivhotad, men tack och lov kunde  jag backa undan och blev inte attackerad. Min väns pappa blev dödad av en femtonåring med kniv när han gick emellan. Hade sociala medier funnits då hade detta varit lika stor debatt som gängvåldet är nu.

    Det jag vill komma till är att det då som nu uppstått dessa kriminella subkulturer. Det tar tid att jobba bort det och det krävs exteemt stora insatser av samhället tidigt. Och att plocka bort de ledande personerna i dessa kretsar. Problemet i mina hemtrakter tog cirka 20 år att få bukt med och har sedan dess varir i stort sett borta. Risken är att det kommer blossa upp igen då det verkar som att unga där börjar använda droger i större utsträckning och det har börjat bli lite våldsamheter. 

    Poängen är att vi kommer få dras med sådan här skit i säkert 10-20 år till. Men så blir det när man skär ner på allt som kan vara förebyggande och blundar för att kriminella subkulturer håller på att uppstå. Vi behöver hårdare tag mot ledande personer - vilket har påbörjats. Vi behöver också stoppa nyrekryteringen och där görs typ noll. Gör vi inte det sistnämnda kommer vi få dras med detta i mycket mer än 20 år - oavsett hur hårda straff vi inför.


    Stoppa nyrekryteringen? Jag skulle vilja lägga det ansvaret på föräldrarna.  I första hand. Samhället kan inte ersätta föräldrarnas ansvar. Många invandrarfamiljer uppfostrar inte sina söner alls. De får springa fritt från tidig ålder, medan döttrarnas kontrolleras hårt. Det är föräldrars ansvar att se till och uppfostra sina barn. När mellanstadieelever rekryteras till gängen är det inte samhällets fel.
  • TvillingmammaVästgöte
    Tow2Mater skrev 2024-04-13 13:38:56 följande:
    Föräldrarna tar ju inte sitt ansvar. Då måste någon annan ta det ansvaret för att problemen ska kunna lösas. Att bara bolla runt frågan löser inget alls.
    Föräldrarna kanske måste informeras, utbildas, stöttas och uppmuntras att ta sitt ansvar? Om de ändå inte vill ta ansvar för uppfostran, bör barnen omhändertas. Vi kan inte ha mängder av småkillar som hänger i våra förorter utan vettig sysselsättning. Vem skall ta hand om dem om inte föräldrarna gör det?
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (...) skrev 2024-04-13 16:08:15 följande:
    Kan berätta en sak för dig från verkligheten.

    Pojkar som är utåtagerande i förskola/skola får ingen hjälp. Har flera gånger bevittnat hur dessa pojkar får leva rövare, slåss, spotta, svära, vara våldsamma mot andra elever och personal. Vi snackar förskolebarn och lågstadie. Det finns inga resurser att ta till med. Det ska sparas, sparas, sparas. Istället för att sätta in extra personal till barnet diskuteras det, skrivs handlingsplaner, verksamheten planeras efter dessa pojkar men inget blir bättre. Ingen personlig assistans mm, för har de ingen diagnos händer inget. Inte ens om de har diagnos händer något, för då har man ju ny information som man kan göra "strukturer" för personalen att följa. Dessutom OM man nu skulle få en resurs till barnet, så säger man inte att det är till det barnet för det är "utpekande"... De invandrade föräldrarna till barnet skrattar - "boys will be boys!". Det är nämligen halft eftertraktat att ha en pojke som "tar för sig" och är dominant. Känslor och gråt ses som svaghet, även hos små pojkar. Att skapa kaos är bra enligt dem, han går sin egna väg!

    Det är bland annat dessa pojkar som sen springer fritt på gatorna och är gängkriminella. Jag har under mitt yrkesliv där jag varit verksam med barn kunnat säga "han kommer falla in i gängkriminalitet" och TYVÄRR haft rätt varje gång ca 10 år senare.

    "Mycket snack men lite verkstad" är Sveriges melodi kring dessa barn. Det ska pratas, diskuteras, handlingsplaner, strukturer, uppföljning, samtal med föräldrar, med barnet, men föräldrar och barnet, ett samtal med specialpedagog osv osv. Det är fasen absurt, för INGET händer.
    Idag är ju också stödinsatser från socialtjänsten frivilliga för föräldrarna och många föräldrar tackar nej. Det borde vara någon form av krav att delta i stödåtgärder. 
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (...) skrev 2024-04-13 16:08:15 följande:
    Kan berätta en sak för dig från verkligheten.

    Pojkar som är utåtagerande i förskola/skola får ingen hjälp. Har flera gånger bevittnat hur dessa pojkar får leva rövare, slåss, spotta, svära, vara våldsamma mot andra elever och personal. Vi snackar förskolebarn och lågstadie. Det finns inga resurser att ta till med. Det ska sparas, sparas, sparas. Istället för att sätta in extra personal till barnet diskuteras det, skrivs handlingsplaner, verksamheten planeras efter dessa pojkar men inget blir bättre. Ingen personlig assistans mm, för har de ingen diagnos händer inget. Inte ens om de har diagnos händer något, för då har man ju ny information som man kan göra "strukturer" för personalen att följa. Dessutom OM man nu skulle få en resurs till barnet, så säger man inte att det är till det barnet för det är "utpekande"... De invandrade föräldrarna till barnet skrattar - "boys will be boys!". Det är nämligen halft eftertraktat att ha en pojke som "tar för sig" och är dominant. Känslor och gråt ses som svaghet, även hos små pojkar. Att skapa kaos är bra enligt dem, han går sin egna väg!

    Det är bland annat dessa pojkar som sen springer fritt på gatorna och är gängkriminella. Jag har under mitt yrkesliv där jag varit verksam med barn kunnat säga "han kommer falla in i gängkriminalitet" och TYVÄRR haft rätt varje gång ca 10 år senare.

    "Mycket snack men lite verkstad" är Sveriges melodi kring dessa barn. Det ska pratas, diskuteras, handlingsplaner, strukturer, uppföljning, samtal med föräldrar, med barnet, men föräldrar och barnet, ett samtal med specialpedagog osv osv. Det är fasen absurt, för INGET händer.
    Ja, det är väl därför det ser ut som det gör i dessa länder, där pojkar uppfostras att ta för sig och vara dominanta. I dessa länder är det ju ändamålsenligt, för i en tuff och hård miljö med mycket våld och våldskapital går man ju under om man inte lärt sig att ta plats och bruka våld.

    Är det det som kommer hända med våra svenska pojkar som uppfostras till att bli mjuka, medkännande och jämställda män?
Svar på tråden Pappa skjuten framför sin 12årige son