• Anonym (M)

    Kan pappan vägra min dotter hennes önskemål om skolval?

    Verkar som att folk inte helt vet vad det innebär att ha en narcissistisk personlighetsstörning. Det är inte så farligt som många vill få det till.

    Kan mycket väl vara så att han fått ordning på sitt liv nu och därför har de gemensam vårdnad. Hade så inte varit aller hade ts haft enskild vårdnad för länge sedan och detta hade varit en icke-diskussion. Vilket det fortfarande är eftersom ts dotter endast göra i femman. 

  • Anonym (M)
    Anonym (A) skrev 2024-04-07 12:30:01 följande:
    Snarare kan det vara så att de haft gemensam vårdnad från födseln och mannens personlighetsdrag kommit senare. Ts har fått fokusera på att ta sig ifrån honom men inte orkat ta tag i frågan om vårdnaden ännu.
    Det kan vara hur nedbrytande som helst att ha att göra med en narcisist.
    Ja, det är det troliga ang den gemensamma födseln. 

    Men hade pappan varit farlig, vilket folk verkar tro att de med narcissistisk personlighetsstörning är så hade ts fått enskilda vårdad när de skilde sig. 

    Absolut kan det vara nedbrytande och slitsamt, precis som med många andra psykiska doag pser. Men det måste inte. 
  • Anonym (M)

    Anonym (A): Nej, jag sa inte heller att vårdnaden ändras aven skillssmässa. Hade han varit farlig hade ts fått enskilda vårdad vid skilsmässan eftersom få hade sökt det. 

  • Anonym (M)

    Anonym (E): Återigen så är det inte så farligt som folk vill få det till. På inlägg så verkar du inte heller veta vad det är och ditt ex verkar absolut inte ha en narcissistisk personlighetsstörning.

    Man kan ha andra psykiska tillstånd som gör att man blir våldsam. Och man kan ha både en narcissistisk personlighetsstörning samt andra psykiska tillstånd som gör att man blir vådsam. Men inte enbart diagnosen narcissistisk personlighetsstörning. 

  • Anonym (M)

    Anonym (A): Klart det kan vara en födel att vara en boendeförälder när man söker om enskild vårdnad. Men det är ingen självklarhet att boende föräldern får ensam vårdande lättare. Får den andra så får barner flytta, vilket är det normala. 

    Gällande vem som ska få vårdnaden så ser man vem som är lämpligast, om det är en vårdnadstvist. 

  • Anonym (M)

    Anonym (E): Ditt ex är ett skolboksexempel? Skojar du? 

    Om du tror det förstår jag varför du inte är utsatt i vad en narcissistisk personlighetsstörning är. 

  • Anonym (M)
    Anonym (A) skrev 2024-04-07 15:56:43 följande:

    Ja, samarbetssvårigheter är naturligtvis mellan fler än en person. Sällan man samarbetar med sig själv.

    Det här ingen betydelse i sammanhanget vem som inte kan samarbeta med vem. Det som spelar roll är att det är till barnets nackdel och vid en tvist i rätten hamnar enskild vårdnad oftast hos boendeföräldern, eller den som mest verkar se till barnets bästa.

    Ett tips till ts: om det går till rätten angående vårdnad kan de inte döma till gemensam vårdnad om varken du eller pappan vill ha gemensam. Det innebär sannolikt att du lätt får enskild vårdnad så länge även han motsätter sig gemensam. 


    Då kan varken ts eller hennes exman sammarbets och ingen av de borde får vårdnaden i en eventuell vårdnadstvist. 

    Förövrigt skrev jag att ts kunde få ensam vårdad om hon sökt. Inte pga skilsmässan i sig. 
  • Anonym (M)
    Hermis123 skrev 2024-04-07 18:20:34 följande:
    nej, kommunen kan placera dottern på en annan skolan om det är för hennes bästa, tom gå på mammas linje!
    Eller gå på pappans linje. 
  • Anonym (M)
    Hermis123 skrev 2024-04-07 20:53:28 följande:
    Svårt att tro i detta fall, med tanke på att dottern har varit mobbad tidigare och vill gå i en skola med henne intresse! Tvärtom tror jag att det kommer gå på mammas linje, då dotterns trygghet och intresse för att gå i skolan kommer väga tyngre!
    Ts dotter var inte mobbad på den skolan pappan vill att hon ska gå på. Hon har aldrig ens gått där. 
  • Anonym (M)
    Hermis123 skrev 2024-04-07 21:15:13 följande:
    men det spelar ingen roll, hon har ett stort behov av gå i en skola som hon känner sig trygg och som inspirerar henne, och det gör hon på konstskolan.  Risken att dottern blir mindre intresserad av skolan om pappas val går igenom, spex om hon skulle känna sig ensam. 
    Eller då är hon inte ens intresserad av konst när det väl är dags att välja skola.  
  • Anonym (M)
    Anonym (E) skrev 2024-04-07 22:11:39 följande:

    Men återigen, det är inte jag som hävdar det, utan andra som har mött honom i professionen.

    Tror du att narcissister inte ägnar sig åt stalking?  Citat från några vetenskapliga artiklar om sambandet mellan narcissistisk personlighetsstörning och stalking (så jo, mitt ex är ett skolboksexempel). 


    Meloy suggested that insecure attachment could lead to stalking via its contribution to the development of borderline and narcissistic personality characteristics, which have been commonly observed among those whose stalking attracts criminal justice attention (McEwan & Strand, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9826357/


    Stalking is predominantly associated with cluster B personality pathology (narcissistic and borderline personality disorders).


    https://www.cambridge.org/core/journals/the-british-journal-of-psychiatry/article/stalking-a-contemporary-challenge-for-forensic-and-clinical-psychiatry/F49FCE5B89D154C92CC0D681B123CFF0#


    The majority of stalkers have severe personality disorders. The most common one among stalkers is narcissistic personality disorder, which gives stalkers an exaggerated feeling of self-worth and an obsessive desire for other people to admire and revere them.
    https://thebehaviourinstitute.com/stalking-what-is-the-psychology-behind-the-stalker/u


    Utifrån hur du beskriver ditt ex så är han inte ett skolboksexempel. 

    Stalking är inte ett kriterier för NPD. Sedan har många med NPD även flera andra personlighetsstörningar och kan även ha andra psykiska sjukdomar/tillstånd. 

    Så nej, han inte ett skolboksexempel. 
Svar på tråden Kan pappan vägra min dotter hennes önskemål om skolval?