Inlägg från: Anonym (M) |Visa alla inlägg
  • Anonym (M)

    Varför köper människor sex?

    Anonym (Spyr på torskrens) skrev 2024-04-01 14:19:00 följande:
    Fast jag kan tala mer för andra kvinnor än vad du kan. De flesta kvinnor härinne säger också samma sak - det är vidrigt att behandla kvinnor på det sätt som torskar gör och normala människor fattar att jobba för småslantar definitivt inte är samma sak som att få något uppstoppat i kroppen som man egentligen inte vill ha där. Att göra våld på sig själv på det sättet skadar både kropp och sinne.

    Du kan lika gärna argumentera lika snett om mobbing - "du har inga bevis för att precis alla mår dåligt av mobbing, därför ska vi tillåta det". Så lyder ju ditt skruvade resonemang. 
    Och ja mg har heller aldrig påstått att jag kan tala för andra kvinnor, det får de göra själva. Nej alla ser det och upplever det inte på samma sätt. Det är upp till de att avgöra, inte dig.
  • Anonym (M)
    Anonym (Spyr på torskrens) skrev 2024-04-01 14:19:00 följande:
    Fast jag kan tala mer för andra kvinnor än vad du kan. De flesta kvinnor härinne säger också samma sak - det är vidrigt att behandla kvinnor på det sätt som torskar gör och normala människor fattar att jobba för småslantar definitivt inte är samma sak som att få något uppstoppat i kroppen som man egentligen inte vill ha där. Att göra våld på sig själv på det sättet skadar både kropp och sinne.

    Du kan lika gärna argumentera lika snett om mobbing - "du har inga bevis för att precis alla mår dåligt av mobbing, därför ska vi tillåta det". Så lyder ju ditt skruvade resonemang. 
    Och jag har inte sagt något om att det ska tillåtas heller, så återigen bemöt vad jag skriver inte vad du hittar på att jag anser 
  • Anonym (M)
    Anonym (Man) skrev 2024-04-01 14:21:36 följande:
    Exakt. M ta t.ex att en man köper en avrunkning,  det är nog den absolut vanligaste sexuella tjänsten som köps. Personen som får betalt blir inte kroppsligt invarderad som du uttryckte det, och personen utför massage på en annan kroppsdel än foten. Spelar roll... nej. Torsken har betalt för en massage...
    Fötter är nog det äckligaste som finns! Den som köper en fotmassage kan inte ha mycket empati, haha!
  • Anonym (M)
    Anonym (Spyr på torskrens) skrev 2024-04-01 14:29:20 följande:
    Det är inte alla som tar åt sig av mobbing heller. Ska vi försvara mobbing och uppmuntra beteendet. Jag har ju inga bevis på att det är skadligt för alla där heller. 
    Jag har varken försvarat eller uppmuntrat sexköp
  • Anonym (M)
    Anonym (Spyr på torskrens) skrev 2024-04-01 14:30:41 följande:
    Varför har du då en så försvarande attityd kring torskar?
    Det har jag inte, jag har inte nämnt något om vad jag anser om torskar
  • Anonym (M)
    Anonym (Spyr på torskrens) skrev 2024-04-01 14:37:49 följande:
    Du verkar inte se det som nåt negativt iallafall. Då hade du talat direkt emot det. 
    All utnyttjande är väl negativt, det är väl en självklarhet, men det var ju inte poängen i just det jag skrev
  • Anonym (M)
    Anonym (Spyr på torskrens) skrev 2024-04-01 14:39:29 följande:
    "sparar tid och energi". Låter faktiskt ganska uppmuntrande från dig. 
    Det är ett skäl till att vissa köper sex, har inget med uppmuntra att göra, utan ett exempel på svar på frågan tråden handlar om, är att dessa vissa vill inte lägga tid och energi att tex ragga upp någon, eller få komplikationer efteråt, med tex kärlekstrassel, sådana saker. De vill bara ha sex snabbt och enkelt, sen bli lämnade ifred. Det är alltså enklare och smidigare att bara betala någon istället.
  • Anonym (M)
    Anonym (Spyr på torskrens) skrev 2024-04-01 14:56:49 följande:
    Nej, allt utnyttjande är inte negativt. Folk som jobbar och får skälig lön ses inte som nåt negativt. 

    Vad var din poäng då? Att bara komma in och uppge skältill varför män köper sex? Ingen personlig agenda om att skapa förståelse för torskar eller framställa dem som hyvens? 

    Det är sånt som trådar likt denna ofta urartar i enligt min erfarenhet. 
    Fast om det är skäligt så är det inget utnyttjande.

    Ja precis, jag svara på frågan som tråden handlar om utan någon agenda.
  • Anonym (M)
    Anonym (Spyr på torskrens) skrev 2024-04-01 14:59:49 följande:
    Ja, det är enkelt för torskar att köpa sex eftersom de är egotrippade och har empatibrist. Men ok. Om du inte har nån agenda som talar i favör för torskarna så är det väl bara bra. 
    Ja det är så många människor fungerar. Man vill ha det enkelt och bekvämt själv sen bryr man sig inte så mycket om att någon annan får betala priset. De flesta svenskar är sådana.
  • Anonym (M)
    Anonym (Spyr på torskrens) skrev 2024-04-01 15:06:06 följande:
    Inte i den mån att de fördärvar en människas kropp och sinne genom att sexuellt ofreda. Återigen så är det inte samma sak att utnyttja någon sexuellt jämfört med att ex. bli utnyttjad ekonomiskt vilket de flesta med ett arbete blir. 
    De fördärvar ändå, och det där om att avgöra mån är fortfarande inte upp till dig. Oavsett så är det alltid någonting illa att utnyttja utsatta människor, och poängen var att svenskar i allmänhet inte bryr sig, det är alltid de egna behoven och nöjen som går först.
  • Anonym (M)
    Anonym (Ert) skrev 2024-04-01 15:19:12 följande:
    Du kör what-aboutism, och förminskar därmed problematiken med sexköp. Detta är genomskinligt, hur mycket du än slingrar dig och försöker efterkonstruera. 
    Du lurar ingen. Punkt.
    Inte alls. Det som är genomskinligt är att vissa inte tål att höra sanningen om hur folk i gemen faktiskt är. Problematiken med sexköp blir varken mindre eller större av det, förändrar ingenting alls.
  • Anonym (M)
    Anonym (Spyr på torskrens) skrev 2024-04-01 15:23:17 följande:
    Återigen så jämför du billig arbetskraft med sexuellt utnyttjande intrång i en kvinnas allra mest intima kroppsdel och detta är bara så snett som det kan bli. Du förstår helt enkelt inte. Empatibrist. 
    Nej, den enda som nämner kvinnor är du.
  • Anonym (M)
    Anonym (Spyr på torskrens) skrev 2024-04-01 15:51:28 följande:
    Spela roll vilket kön som åsyftades. Du pratar om sexuellt utnyttjande i samma mening som att folk utnyttjar varann ekonomiskt vilket alla gör som jobbar. Lite lustigt hur du inte begriper hur absurt detta är. 
    Jag har inte jämfört med kvinnor vilket var vad du påstod att jag gjort. Är det väldigt svårt att angripa vad jag faktiskt skrivit utan att hitta på eget? Tråden handlar om fvarför folk köper sex och poängen jag hade var att folk gör det för att de är som svenskar är mest, de vill ha någonting för eget nöje smidigt och enkelt utan att bry sig så mycket om den som förser dem med tjänsten.
  • Anonym (M)
    Anonym (Ert) skrev 2024-04-01 16:34:36 följande:
    Jo, du vill bara inte stå för det. Att du fortsätter slingra dig hjälper inte. Fortfarande genomskinligt,  framförallt eftersom du fortsätter att förminska.
    Nej jag tänker inte stå för vad du hittar på om mig. Osakligt att hålla på att gå på person med misstänkliggöranden och anklagelser och det förändrar ingenting i sak om det jag skrev. Så försök igen
  • Anonym (M)
    Anonym (Spyr på torskrens) skrev 2024-04-01 16:18:39 följande:
    Du jämförde prostitution med folk i låglöneyrken. Strunt samma vilket kön du tänkte på som sagt. Det är ändå en orimlig jämförelse. 

    Var lite tydligare i dina texter då så behöver man inte försöka tyda dem själv.

    Fast grejen är ju just att om du köper en tröja på H&M så vet du inte varifrån den kommer och kan bara förlita dig på att det är under schyssta arbetsvillkor. Då har man inte medvetet utnyttjat någon utan att bry sig.

    Det går absolut inte att jämföra med en avsiktlig handling som att ofreda och äckla sig på en annan människas kropp när den människan sannolikt inte vill eftersom personen tar betalt och i värsta fall kan vara ett offer för trafficking.

    Vuxna män idag är heller inga dumbommar som inte vet allt detta. De vet också hur omvärlden ser på deras torskande, de är fullt medvetna. 

    Att köpa ett klädesplagg där man inte kan veta ursprunget är nåt helt annat än att kallt utnyttja och göra intrång i någons kropp med en intim akt som sex. 
    Nej jag har inte nämnt låglöneyrken eller hm utan det hittade du på helt själv precis som vanligt när du svarar mig. Jag har inte jämfört någonting emot varandra det är du som håller på med sånt, försöker värdera andras lidande emot varandra. Och för övrigt så folk bryr sig inte var grejerna kommer ifrån. Det de är intresserade av är att köpa billigt och ha det bra själva. Annars hade den marknaden inte existerat.
  • Anonym (M)
    Anonym (Ert) skrev 2024-04-01 16:45:54 följande:
    Nej, jag hittar inte på.  Kanske kan det vara nyttigt i alla fall för någon att se hur meningslöst och genomskinligt det är att efterkonstruera.
    Den som konstruerar är du för jag har inte skrivit det du hittar på.
  • Anonym (M)
    Anonym (Spyr på torskrens) skrev 2024-04-01 17:02:25 följande:
    Fast det vet ju inte du, hur folk tänker när de handlar kläder. De flesta handlar på H&M eftersom de troligtvis inte har råd att köpa dyra designmärken. Betyder inte att de godkänner orimliga arbetsförhållanden för det.

    Jo, eftersom du säger att "folk utnyttjar varann" och tidigare nämnt fattiga utsatta arbetare (som möjligen kan jobba för H&M från sina hemländer) i samma mening som prostituerade så gör du en jämförelse och den är inte rimlig nej eftersom det rör sig om olika omständigheter där torsken kallt och medvetet invaderar en annans kropp och ofredar sexuellt. Att beställa en tröja från en lågprisbutik ter sig ganska milt i jämförelse. 
    Återigen jag har inte nämnt hm. Och du vet inte hur sexköpare tänker heller, ALLA har en anledning, spelar ingen roll för fortfarande de bryr sig inte inte någon av de, då hade de inte ens tagit risken utan att kolla först, dessa risker är väl kända. Nej det viktigaste och prioriteten är att man själv får vad man vill ha givetvis.

    nej det är du som försöker jämföra och ställa människors lidande emot varandra för att du anser dig ha rätten att bedöma vem som lider värst
  • Anonym (M)
    Anonym (Spyr på torskrens) skrev 2024-04-01 17:24:55 följande:
    Du nämnde fattiga arbetare och de kan mycket väl jobba för butiker som H&M, detta vet vi inte, och det blir därmed rimligt att jag tar upp just den butiken som exempel.

    Sexköpare vill ha sex. Detta är ett ganska givet svar. Torskar vet att det inte är moraliskt korrekt att utnyttja kvinnor, just eftersom de inte talar öppet om sina sexköp utan försöker dölja sitt torskande. De vet att de gör fel men ändå ofredar de kvinnor. 

    Nej, till skillnad från torskäckel så skulle jag inte köpa något från en butik om jag visste säkert att fattiga arbetare utnyttjades. 

    Du var den som nämnde utsatta grupper i samma mening. Så jo - du gjorde en jämförelse. En mycket skev sådan.
    Jag nämnde köpa billig inredning och kläder. Tänkte främst på lågprisvaruhusen och det är ingen tvekan om att människor utnyttjas grovt och inte har det schysst det är helt enkelt inte möjligt med de priserna, man vill inte betala för svensktillverkat för det skulle bli alldeles för dyrt att inte utnyttja billig fattig arbetskraft. Oavsett så bryr sig inte folk. De tänker främst på sig själv och att de ska få nya soffkuddar eller doftljus, precis som sex enkelt och bekvämt utan att lägga tid och energi att få normal kontakt med en annan människa. Drivkraften är den egna egoism. Sen om man döljer det eller ej är en annan sak, men poängen kvarstår, svenskar i allmänhet bryr sig inte att någon blir utnyttjad och därför köper de det som de själva vill ha. Jag tänker inte jämföra männisnors lidande mot varandra, det var inte poängen, utan detta handlar om köparna, och deras egoism. Det är det som är svaret på TS fråga.
  • Anonym (M)
    Anonym (Vår) skrev 2024-04-01 18:18:57 följande:
    Tråden handlar om sexköp
    Ja och sexköparna köper sex för att de är som de flesta svenskar, tänker främst på sig själva och bryr sig inte vem som blir drabbad.
  • Anonym (M)
    Anonym (Spyr på torskrens) skrev 2024-04-01 18:27:48 följande:
    Nej, drivkraften är nog snarare pengar eller brist på. Rika människor ses knappast köpa billiga möbler eller klädesplagg då de har råd till bättre saker.

    Sen återigen så är det svårt att veta om ens egna plagg är gjorda under rättvisa förhållanden då det knappast står på etiketten. 
    Det enda man kan göra är att läsa på och undvika ställen som avrekommenderats att handla ifrån, ex. kinesiska företag som Temu och Shein. 

    Och det är fortfarande inte jämförbart med att tränga in i en främmande kropp. Det senare är på en helt annan och mycket mer invaderande nivå vilket de flesta redan förstår. Att beställa något billigt plagg från en lågprisbutik är inte i närheten lika vidrigt som torskar som är låga nog att betala för att utnyttja någon för sex. 

    Du säger att det handlar om egoism men samtidigt är det inte alls på samma nivå av egoism då du åsamkar mer psykisk och fysisk skada genom att äntra en ovillig kropp gentemot att köpa billiga produkter från en underbetald arbetare. 
    Drivkraften är att man inte vill avstå varan utan prioriterar sina egna behov, att någon blir drabbad och utnyttjad må vara hänt. Som jag sagt hundra gånger nu jag tänker inte jämföra människors lidande på det sättet och ta mig rätten att försöka bedöma vem som lider mer.
Svar på tråden Varför köper människor sex?