Inlägg från: Anonym (69) |Visa alla inlägg
  • Anonym (69)

    Varför köper människor sex?

    Tja, några tänkbara anledningar

    - Man har inte lika lätt att få gratis sex som TS har.

    - Man vill testa något som går långt bortom vad man kan ordna i det vardagliga livet

    - Man är helt enkelt bara kåt för stunden och tycker det är OK med ett handjobb på en massagesalong eller liknande.

    Den första kategorin tror jag är lite grand av en myt. Jag tror det är få män som sitter ensamma som vågar tar steget att träffa en tjej på det sättet. Han blir nog sittandes framför datorn, surfar porr och saknar "kärlek" istället.

    Den andra gruppen tänker jag är väldigt medvetna om vad de gör och det sker på ett "seriöst" sätt där man säkert planerat och haft kontakt med personen innan osv. Jag tror inte att man bara spontant snubblar in på exempelvis en BDSM-lokal eller så. Det skulle också kunna vara män som vill prova sex med andra män. En stor del av sexsäljarna är män.

     Den tredje gruppen känns bara obegriplig. Kåtheten tar över, kanske på fyllan, men vad får man ut av en happy ending för 500 spänn egentligen? 

    Jag tror att väldigt lite av sexköp handlar om makt. Möjligen handlar det om obetänksamhet och obryddhet om man vill lägga några negativa värderingar på det.

    Sedan är det förstås helt jätte-obegripligt att ens tänka på att köpa sex i Sverige där det är förbjudet. 

  • Anonym (69)

    Hur många som köper sex är helt och hållet en kulturell grej.

    I Västeuropa och USA varierar det från 10-12% (Norden) upp till 25% (Tyskland) av männen som någon gång i sitt liv betalat för en sexuell tjänst.

    I Spanien är det upp emot 40% och i Sydostasien runt 70% av männen som någon gång i sitt liv betalat för en sådan tjänst.

    Det talar emot teorin om att det skulle handla om ensamma nollor som inte får sex på annat sätt som köper utan pekar snarare på att det helt enkelt handlar om vanliga män som får en möjlighet och tar den.

    Ju fler möjligheter (Tyskland) och ju mer accepterat i kulturen (Sydostasien) desto fler som köper en sexuell tjänst.

Svar på tråden Varför köper människor sex?