Inlägg från: felicityporter |Visa alla inlägg
  • felicityporter

    Boendestöd är jobbig

    USA111 skrev 2024-03-29 21:24:34 följande:

    Jag vill bo i La. På hillcrest avenue. Tvärgata till sunset blvd


    Hej!
    Det är jättebra att ha drömmar och mål, men jag tror att du skulle må betydligt bättre av att ha mera realistiska förväntningar. En lägenhet i ett städat område i den stad du bor i nu, t ex.
  • felicityporter
    USA111 skrev 2024-03-29 23:45:37 följande:
    Nu är du taskig
    Nej, hon är inte taskig, för precis som val av lägenhet behöver du också ha realistiska förväntningar på vilken typ av man du kan få. Jag brukar alltid ge rådet till personer som säger att de har så otroligt svårt att hitta en partner, som kanske aldrig ens haft en partner, att de behöver sänka ribban. Om t ex en man som är 40 år och är arbetslös, aldrig haft ett långt förhållande någon gång och knappt något kort ens bara försöker träffa blonda, smala, bystiga blondiner i 25-årsåldern behöver han sänka sina krav och kanske leta efter även brunetter med små bröst i hans egen ålder, kvinnor som kanske till och med är sjukpensionerade. Detsamma skulle jag råda dig, fast inte kvinnor då. Det gäller att vara realistisk i sina förväntningar på livet, annars kommer du vara deprimerad och bitter hela livet.
  • felicityporter
    USA111 skrev 2024-03-30 20:21:49 följande:
    Ja men de kan ej köra ut en innan man har ny lägenhet.
    Jag rekommenderar dig att söka en annan lägenhet, både via din kommuns hyresbolag och diverse privata. Till sist kommer du hitta en lägenhet i ett relativt ?städat? område som du blir nöjd med. Jag t ex bor i en mellanstor stad på västkusten och stod i kö i 16,5 år(!) innan jag hittade en stor, fräsch fyra centralt. Det innebär inte att du inte också kan hitta en fin lägenhet i din stad i ett bra område om du t ex bara letar efter en 2:a, du kan ju som sagt också kolla med privata hyresvärdar. 
  • felicityporter
    USA111 skrev 2024-03-30 21:03:56 följande:
    Man får ej efter 4 år
    Men du som inte har barn behöver ju bara en 2:a, om du inte bor i en riktigt populär stad borde det inte vara så lång kö som jag hade till min fyra på västkusten. Dessutom finns det ju också privata hyresvärdar, varför kontaktar du inte dem?
  • felicityporter
    Anonym skrev 2024-04-02 20:23:23 följande:
    Vad snackar du om? Vad skulle jag med en lägenhet till?

    Jag försöker få dig att fatta att du kan titta på HYRESrätter (som man INTE
    köper) på BLOCKET men det går ju inte in.
    Det finns en massa hyresrätter HELT UTAN KÖ. Som inte har med vare sig köp eller något "svart" att göra. Jag har också erbjudit mig att bevisa det.

    Flera användare har sagt samma sak till dig nu.

    Därefter säger du att din farsa ska köpa en lägenhet åt dig.
    Då undrar jag varför i helvete vi ens har diskuterat hyresrätterna hela tiden.
    Sluta vara så hård mot TS, hon är svagbegåvad enligt henne själv (LSS har beskrivit detta) och har svårt att greppa sådana saker som ?privata hyresvärdar? och dylika begrepp. Försök vara ödmjuk inför detta faktum.
  • felicityporter
    Anonym (Pengar) skrev 2024-04-05 23:39:03 följande:
    Det är inte en bild av dig som är intressant för inneboende. De vill veta vad de ska betala i hyra, hur rummet ser ut och vad som ingår. Om ingen vill hyra av dig så, sitter du där med en lägenhet du inte kan betala hyra för.
    Fast hon har faktiskt råd med en 3:a eller 4:a för 10000 kr även om det kommer bli lite knapert då hon med största sannolikhet har sjukersättning och då är hon därmed berättigad till bostadstillägg och detta är ganska generöst tilltaget (tack och lov).

    Jag förstår att TS använder familjeliv mest för att berätta om sina fantasier och tror hon också förstår innerst inne att hon inte kan tvinga en inneboende till att bli hennes kompis/pojkvän. Det är ju helt absurt att tro.
  • felicityporter
    USA111 skrev 2024-04-05 23:56:40 följande:
    Ja när jag bodde hemma hade man inneboende, morsan farsan och syrran och katt!
    Att bo med sin familj är ju inte detsamma som att ha en inneboende, men det hoppas och tror jag att du förstår innerst inne och att du bara använder FL som ett utlopp för dina fantasier.
  • felicityporter
    USA111 skrev 2024-04-06 15:17:45 följande:

    Finns inte ens Stockholms bostadskö. Finns HSB och riskbyggen. Stod i SB men gick ut förut kunde man stå i kö sen man föddes!


    Det finns ju många små privata hyresvärdar också, de du räknade upp är stora bolag men finns även mindre sådana också om du söker och många kan du hitta på Blocket också. Men HSB säger du? Bor du i Helsingborg? Då är det nog ingen bra idé att flytta till Stockholm långt från din familj. Du behöver dem är jag säker på.
  • felicityporter
    Anonym (Pp) skrev 2024-04-06 21:04:50 följande:
    HSB har hus i nästan hela Sverige. 
    Aha, sorry, trodde HSB stod för Helsingborgs bostäder eftersom jag är från en stad i Halland där HSB inte finns och numera har en pojkvän i Helsingborg där HSB verkar finnas överallt precis som HFAB finns i min stad och tog förgivet att det var en Hbg-grej då bägge är störst i Hbg (men inte finns i min stad). I vilket fall som helst så kan jag garantera att det finns andra mindre privata hyresvärdar också, då detta är sant oberoende av vart i Sverige man bor. 😉

    Tycker också att TS borde flytta innan hon blir sambo då det är en lång process från att man träffar någon man gillar, som man sedan börjar älska (och han måste också älska tillbaka), vara redo att flytta tillsammans (det kan ju vara rena tillfälligheter som gör att ett samboförhållande inte kan bli aktuellt på ett tag) och dessutom vill vara tillsammans med för resten av livet. Den processen kan ju ta 10-tals år och då är det faktiskt bäst att flytta innan i TS fall eftersom hon inte får ha kvar sin lägenhet särskilt länge. Dock kan TS som jag skrev tidigare mycket väl kunna söka en trea eller fyra för 10 000 kr i månaden då hon är berättigad till bostadstillägg, något som många inte vet.
  • felicityporter
    Reclaimyourself skrev 2024-04-06 19:27:15 följande:

    Jag förstod det, så vad är det för efterblivna subbor här som tror du är 65 och bor i Helsingborg? Försök att inte bry dig om såna som lever i en bubbla och inte läser tidningar eller ser på nyheter och som aldrig varit ute i "verkliga" livet! De är efterblivna! 

    Om din högsta dröm och önskan är en sambo så Go For It!!  Kämpa för att hitta honom! Men se till att det är en snäll kille som förstår dig och behandlar dig väl! Och att du tycker om honom för den han är den han är och inte bara för att han vill bo med dig! 

    Vissa här verkar tro att du är helt borta. Snarare dem som verkar vara helt borta!


    Du verkar också ganska borta som vänder kappan efter vinden och dessutom inte tror att TS har råd med en trea eller fyra för 10 000kr. Tror att du inte vet att hon är berättigad till bostadstillägg och inte behöver en inneboende för att ha råd med det. 😉
Svar på tråden Boendestöd är jobbig