Inlägg från: Anonym (Fia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fia)

    Ni som har gjort planeratsnitt!

    Jag har gjort ett palerat snitt pga säte och därefter en vaginal förlossning. För mig var snittet enklast.
    Lite obehag vid ryggbedövningen då de hade svårt att hitta rätt men sen flöt allt på. Lite konstig känsla när de tar ut barnet men inte ont eller obehagligt. Jag fick upp sonen till bröstet direkt. Hade så klart ont efteråt men inget som inte gick att hålla i schack med vanliga smärstillande. Min vaginala förlossning fick fort men jag fick skador i slidan som behövde sys. Hade värk ganska lång tid efteråt.

    För barnen var det det omvända. Vid planerat snitt föds ju barnet i förtid vilket märkes på min son. Han hade svårt att amma, fick gulsot och vi fick ligga kvar på sjukhuset flera dagar. Även sen var amningen svår vilket gjorde att han behövde stödmatas med ersättning. Det var mycket oro första veckorna över hans viktkurva. Det tog tid innan han kom underfund med ett bra grepp so ledde till att jag fick smärtor i brösten och mjölkstockningar. Först framåt 3 månader började amningen funka bra.

    Son nummer två var större och starkare vid födseln. Amningen funkade från dag ett, han växte och var en pigg och glad bäbis. Jag kunde helamma honom sex månader vilket jag är tacksam för. 


    Så, för- och nackdelar med båda sätten för mig. 

Svar på tråden Ni som har gjort planeratsnitt!