• 19977

    Ni som har gjort planeratsnitt!

    Jag har gjort ett planerat snitt (med kort varsel pga oväntat stort barn), jag hade väldigt ont efteråt, gick framåtböjd och åt Ipren och Alvedon i 2 veckor. Men det gjorde ont i buken i flera månader, fick plötsliga hugg i buken upp till 6 månader efteråt. Och dessutom kändes det konstigt att inte se mitt barn komma ut ur mig (fick inte lov att se operationen), och när barnet kom ut var det absolut inte en mysig stund vid bröstet som någon annan i tråden skrev, eftersom jag knappt kunde röra mig eller hålla barnet på plats vid bröstet. Pappan till barnet fick försöka hålla vårt barn på plats vid mitt bröst/hals, men jag såg knappt nåt. Jag var ju uppkopplad med dropp i båda armar och allmänt orörlig. Jag hade aldrig valt kejsarsnitt igen om jag inte var tvungen.

  • 19977
    Anonym (Hm) skrev 2024-03-26 22:51:08 följande:
    Det var nog jag som skrev det! Vart i landet bor du? Jag gjorde mina snitt på sös i Stockholm och visst var jag uppkopplad, men jag hade ändå en hand och arm fri att hålla mitt barn med. Hon låg ju på bröstet och några gånger vad dom mig ta ner armen för att någon mätningsgrej skulle kunna fungera korrekt, men annars höll jag henne hos mig direkt när hon kom ut. visst var mage, rygg och ben paralyserade men inte mer än så. Så tråkigt det måste kännas att bli snuvad på den stunden. Förstår att den upplevelsen av snitt måste kännas kass! 
    Ja okej! Mitt snitt var på Östra i Göteborg. Men det kanske hade mer å göra med min kropp snarare än själva processen av snittet. Jag var väldigt nöjd med personalen och hade ändå en bra upplevelse för att vara kejsarsnitt, men jag blev helt väck under operationen (antagligen pga att jag förlorade en del blod, lite mer än normalt men ändå inte överdrivet mycket) så jag kände mig svag också, jag kunde liksom ha ena handen på bebisen när hon kommit till bröstet men hade inte styrkan att hålla kvar henne, så därför fick pappan hålla henne på plats åt mig, så hon inte skulle ramla ned.
  • 19977
    Anonym (Fjärde) skrev 2024-03-27 06:21:52 följande:

    Jag har gjort 3 planerade snitt och en vaginal förlossning (nr 2)
    ska göra mitt fjärde o sista planerade snitt nu med en liten sladdis.
    det har gått bra för mig alla gånger. klart det gör ont efter, sista gjorde mest ont pga att eftervärkarna blir värre för varje barn. Haft en del problem med magen efteråt vid för hård träning, förmodligen pga sammanväxningar. Men finns ju många som får bestående med av vanliga förlossningar också. 
    jag personligen hade nog valt vaginal förlossning då min gick bra, trots att den blev lite långdragen. Nu har jag inte möjlighet att välja det. O då kommer ju det här att bli jättebra känner jag 😊
    lycka till 


    Hur startade din andra förlossning (den vaginala)? Var det spontan start eller igångsättning? Jag är nyfiken i och med att du blev snittad vid första förlossningen. :)
Svar på tråden Ni som har gjort planeratsnitt!