• Anonym (Kär)

    Hur frågar man om den andra personen har romantiska känslor?

    Hej på er :) Tänkte uppdatera er om vad som hände. Det tog ungefär två månader till innan jag tog mod till mig. Jag frågade om det vi har bara handlar om sex för hans del eller om han ville något mer. Han var ärlig och sa att han inte är redo för en relation just nu. Jag vill inte berätta för mycket om vår konversation, men vi ses fortfarande och jag hoppas så klart att han kommer att utveckla starkare känslor med tiden. När jag ser på hur han är med mig och vissa saker han har sagt så finns det hopp {#emotions_dlg.flower} Han tog min fråga väl och jag tog hans svar väl. Jag tror han blev mycket lättad över hur jag reagerade på hans svar.

    Jag återkommer längre fram när saker utvecklar sig på ett eller annat sätt. Och till någon som kanske sitter i samma situation kan jag bara säga en sak: ha tålamod! Vi har alla vårt bagage, vi behöver alla olika mycket tid att hitta tillbaka till oss själva.

  • Anonym (Kär)
    Anonym (K) skrev 2024-06-26 06:03:25 följande:

    Vill bara säa, även om du inte vill höra det, att det låter som att han använder dig för sällskap/sex. En man vet efter 4 månader oftast om det är en kvinna han vill vara med och finns det känslor vill han självklart låsa henne. Detta innebär ju att han högst troligast är öppen för att träffa andra. 


    Anonym (Kvinna ...) skrev 2024-06-26 06:15:45 följande:
    Nu var det t.o.m efter 6 månader så ja, han hade vetat - garanterat. Tror precis som du. Han kommer fortsätta träffa ts men leta annat och lämna så fort han träffar någon han blir kär i. Tyvärr...
    Ja, det är väl lätt att tro när man inte känner personen och inte var med i konversationen, men nej, han söker inte efter någon annan att vara med utan det är mig han vill träffa. Vill som sagt inte berätta för mycket om vad som sas mellan oss.
  • Anonym (Kär)
    Anonym (Teresa) skrev 2024-06-26 09:20:40 följande:
    Så ni dejtar exklusivt men kallar er inte för ett par?
    (Samma sits)
    Ja det kan man säga. Jag är inte redo att gå in i en relation exakt här och nu heller, jag kanske är redo om ett halvår men jag tror att han behöver lite mer tid än så innan vi definierar oss som ett par. Det är inte viktigt för mig vad vi kallar oss just nu utan mer vad vi har tillsammans. Jag litar på honom och det finns ingen anledning att tro att han skulle försvinna.
  • Anonym (Kär)
    Läkarinnan skrev 2024-06-26 09:21:14 följande:
    Så är det inte alltid.
    Du får gärna berätta mer om dina erfarenheter/tankar. Om du vill skickar jag också ett pm med detaljer. Vill inte outa allt för hela FL som du förstår.
  • Anonym (Kär)
    Anonym (Teresa) skrev 2024-06-26 09:59:17 följande:

    Min nuvarande ville ta det långsamt. Alla på FL tyckte det var kod för att han egebtligen letade efter annat. Men efter ett helt ÅR erkände han att han var förälskad i mig(jag blev kär på första dejten men fick hålla tillbaka, ville att han skulle säga det först pga tycker att killen ska göra det innan

    Jag funderade flera ggr att lämna då alla mina ex sagt att de är kära efter max 1 månad, men glad att jag stannade. Han haade kommit ur en lång relation och hade barn osv. Då kan det ta tid. Vet inte när han BLEV kär men han sa det inte förrän efter 1 år in.

    På FL är många bittra och missunnsamma och ute efter att få folk att tvivla på sina relationer. Några enstaka är såklart vettiga och vill hjälpa :)


    Tack! :) Det du beskriver är verkligen väldigt likt så som vi har det! Jag visste väldigt snabbt att jag var kär, han kommer ur en längre relation som han behöver läka efter (de har också barn), men vissa saker han har sagt tyder på att han vill mer med mig, att det finns känslor som håller på att utvecklas osv. Jag har inga som helst problem att vänta, det viktiga som sagt är inte vad vi kallar oss, så länge han är min {#emotions_dlg.flower}
  • Anonym (Kär)
    Anonym (AA) skrev 2024-06-26 12:00:19 följande:

    Beklagar, det var riktigt tråkigt. Hoppas att du hittar någon annan.


    Va? Allt går ju åt precis rätt håll för oss!
  • Anonym (Kär)
    Anonym (AA) skrev 2024-06-26 12:23:03 följande:
    Jaha. Att han inte är redo för en relation efter sex månader är precis rätt håll för dig? Va bra då. För det är ju helt klart dit det barkar (ingen relation). Grattis!
    Om du bara ska vara elak behöver du inte svara. Du har ingen aning om vad vi pratar om och vad som händer mellan oss så du får lita på vad jag säger att det går åt rätt håll, eller låt bli.
  • Anonym (Kär)
    Anonym (AA) skrev 2024-06-26 12:34:35 följande:
    På vilket sätt är jag elak tänker du? Jag skriver väl precis fakta. Ni har dejtat i sex månader och han är inte redo för förhållande. Du skriver att det är precis rätt väg. Men man kanske bara för svara om man skriver att det låter fantastiskt?
    Du vet som sagt INTE vad som har sagts och hur vi är med varandra. Så återigen, saker går åt rätt håll. Dina "fakta" är inte fakta utan faktiskt bara ett antagande utifrån fakta. När du så skriver och beklagar så är det för mig jättekonsigt, ur min synvinkel, för det finns inget som helst som tyder på något åt det hållet.
  • Anonym (Kär)
    Anonym (Mia) skrev 2024-06-26 13:15:32 följande:
    Så det är inga problem längre att han inte har känslor för dig, att ni bara är KK?
    Anonym (Mia) skrev 2024-06-26 13:17:51 följande:

    Så här svarade du på frågan om vad du skulle göra om han inte känner samma som dig. 


    Vem säger att han inte har känslor för mig? Jag är fullständigt förälskad i karln och inte heller jag är redo för en relation riktigt än, de två sakerna går inte hand i hand vet du.

  • Anonym (Kär)
    Anonym (Inte under sex :)) skrev 2024-06-26 13:18:55 följande:

    Man gör inte det under sex har jag lärt mig från bland annat forumet familjeliv. Det är ett creepy autistiskt eller manipulativt beteende  att gränsla honom och säga jag älskar dig säg att du älskar mig när han håller på att komma. 


    Haha jag ska tänka på det då ;)
  • Anonym (Kär)
    Anonym (Mia) skrev 2024-06-26 13:33:26 följande:
    Så han har sagt att han är kär i dig?
    Det finns fler än ett sätt att visa känslor och säga hur man känner utan att säga "jag är kär".
  • Anonym (Kär)
    Anonym (Mia) skrev 2024-06-26 14:13:23 följande:

    Han är inte redo för en kärleksrelation enligt TS. Att de inte ligger med andra utesluter inte att de bara är KK. 


     


    Som jag skrev till någon annan, du vet inte vad som har sagts och händer mellan oss så nej, jag skulle inte kalla oss bara kk.
  • Anonym (Kär)
    Anonym (Mia) skrev 2024-06-26 14:47:31 följande:

    Om du håller inne med info får du ju svar på det du faktiskt skriver.



    Hmm, ja det jag skrev var i princip att det finns hopp om det ska utvecklas (till en relation då). Den som läste mellan raderna kunde förstå att det handlar om bagage som står i vägen, främst för hans del då men till viss del även för mig fortfarande.
  • Anonym (Kär)
    Anonym (Teresa) skrev 2024-06-26 14:49:49 följande:
    Det är ju skillnad på att inte ligga med andra och att inte vara ÖPPEN för att göra det vilket jag tolkar att TS kille inte är
    Ja, att ligga med andra har aldrig varit påtänkt, vi har varit exklusiva på så sätt från dag ett. Frågan var mer om man var öppen för att dejta andra och den delen har förändrats samt då så klart hur saker utvecklas mellan oss.
  • Anonym (Kär)
    Anonym (AA) skrev 2024-06-26 16:59:53 följande:
    Nej, jag vet inte vad som sagts. Jag vet däremot vad du har berättat. Nämligen att han inte är redo efter sex månader. Och just ja, att han har sagt saker som "antyder" att han har känslor, dvs önsketänkande från din sida.
    Ja det är knappast konstigt. Dessutom har vi barn båda två, så bara det skulle göra att det tar minst sex månader.
    Anonym (AA) skrev 2024-06-26 17:02:58 följande:
    Det är ju tyvärr precis det som är rebound. Någon man har medan man läker efter ett längre förhållande.
    Förväntar mig som sagt inte att du eller någon annan i tråden ska förstå vad som sägs och händer mellan mig och den där mannen. Kan bara säga att du är helt fel ute, både för hans och min del är det inte frågan om någon rebound eller önsketänkande om känslor.
  • Anonym (Kär)
    Anonym (AA) skrev 2024-06-26 17:21:52 följande:
    Nu är det väl knappast någon som tror att de är ett rebound när de är inne i det, men va bra för dig att du är helt lugn i detta. Då är det väl bara att vänta och se vad som händer då.
    Ja jag känner mig tryggare med var jag har honom och ffa mig själv så klart (även om jag inte är redo för relationsstatus på ett tag till heller). Jag kommer som sagt att uppdatera om saker utvecklar sig åt något håll.
  • Anonym (Kär)
    Anonym (Teresa) skrev 2024-10-10 11:26:13 följande:

    Hur går det TS?


    Efter min senaste kommentar hördes vi inte på två månader, han hade en otroligt tung sommar pga personliga omständigheter (privat, vill inte gå in på hans detaljer men fullt förståeligt att man inte orkar ha kontakt). Sedan mötte jag honom av en slump och han ville satsa på någon annan, en gammal bekant som hade funnits där för honom under den där svåra tiden och en sak leder till en annan osv... Jag har inget som helst förtroende för att det kommer att hålla (av flera orsaker) men jag kan inte ta tillbaka honom heller, det känns förstört mellan oss efter allt som varit. Jag tänker inte vara någons backup eller andrahandsval, och det är så det känns. Kan inte se hur jag skulle kunna vara med honom när han har varit med någon annan. Om någon har input kring det så kan det vara tacksamt, men det känns bara fel på något sätt. Jag hade tagit honom med hull och hår och alla hans issues, men han släppte aldrig in mig bakom sin mur och jag känner det som att jag var fruktansvärt betydelselös i hans liv öht. Om jag har fel så får han berätta det själv. Jag vet inte vad som händer nu, han har börjat tassa omkring mig digitalt och tiden får utvisa hur det slutar.

    Ett råd till personer i samma situation, att man undrar hur man ska fråga om känslor, så har jag kommit fram till att man inte frågar. Det är inte någon principsak eller så, bara det att det är bäst så. Man ska för det första inte behöva fråga, personen ska kunna säga det själv. För det andra så blir det lite fel dynamik om man frågar. Det man däremot kan göra är som jag gjorde, att efter ett halvår fråga var personen tänker att man står, om saker kan utvecklas till en relation osv.
  • Anonym (Kär)
    Anonym (Kvinna ...) skrev 2024-10-11 18:00:57 följande:

    Förstår inte riktigt varför du ens tänker att "du inte tänker ta honom tillbaka" när han tydligt sagt till dig att han är med någon annan. Har han sagt något om att han hellre är med dig eller vad menar du? 


    Du tror att jag tänker berätta varför jag skriver så till någon med din ton...? Någon som är mindre dömande kan säkert lista ut en eller annan orsak utan att jag behöver skriva ut det.
  • Anonym (Kär)
    Anonym (Mia) skrev 2024-10-16 09:57:21 följande:
    Fast det gör det väl inte, med facit i hand?

    Du skriver att han precis kommit ur en längre relation, han är inte redo för en relation, han är dålig på att höra av sig osv. Dvs tecknen fanns där hela tiden, men du ville inte se.
    Nej, jag skriver ingenstans att han "precis" har kommit ur en längre relation, men när vi började ses hade det gått ett år redan. Det kanske är "precis" för dig, men för mig är det iaf en ok tid innan man kan vara redo för något nytt. Han har dock saker kvar att bearbeta innan han är redo för en relation med tanke på hur hans liv ser ut.
Svar på tråden Hur frågar man om den andra personen har romantiska känslor?