Inlägg från: Körsbärsdalen |Visa alla inlägg
  • Körsbärsdalen

    Positiva förlossningserfarenheter?!

    Måste det vara 2024? Jag har fem barn och ingen kom via kejsarsnitt. En blev igångsatt, och det var min snabbaste förlossning av alla. Första tog förstås lite tid, men är det hela världen? Han kom ut och mådde bra, jag fick inga bristningar eller så, och det är inte så konstigt att det tar lite tid för första att komma ut.

  • Körsbärsdalen
    Zlender skrev 2024-03-16 14:32:47 följande:

    Nej, det måste inte vara 2024, men det känns som det blir sämre och sämre statistik. Jo, visst kan det ta tid, men när det närmar sig 30 timmar som jag skrev, då måste ju hela kroppen vara totalt slutkörd. 


    Med min första fick jag absolut första värken 40+4, 40+6 kom han ut. Ja, rätt slut blir man, men jag var ärligt talat lika trött alla gångerna... Vare sig det tagit 5 timmar eller 45 timmar. Det JAG gissar är sämre erfarenheter är när saker gått illa, t.ex. barnet började må dåligt och det blev akutsnitt och mamman och hennes partner tyckte allt var jobbigt och stressande o.s.v. Eller när förlossningspersonslen hetsar med starka värkstimulerande dropp, snarare än att låta det hela ta sin lilla tid. Vårt femte barn tog också lång tid på sig, men förlossningsläkaren såg ingen anledning att stressa på något med sugklockor eller värkstimulerande eller liknande.

    Min poäng är väl lite att en långrandig förlossning inte behöver vara något illa i sig ändå.
Svar på tråden Positiva förlossningserfarenheter?!