• 19977

    Stor mage redan vecka 10

    Hej! Jag vill inte skrämma dig, men vill ändå dela min story.

    Jag fick också mage tidigt när jag blev gravid, det var dock inget jag oroade mig för så tidigt i graviditeten som du är nu. Men när jag var i vecka 30 så såg jag ut som de flesta av mina vänner gjorde precis innan de skulle föda sina barn i vecka 40-42. Jag hade väldigt stor mage, och är smal i mig själv om man säger så. Jag skapade faktiskt också en tråd här på familjeliv när jag var i vecka 30 pga att jag var lite orolig för magens storlek då det kändes som magen skulle sprängas men fick bara svar att det inte är någon fara och att magens storlek inte innebär att barnet är stort osv. Mitt SF-mått var inom vårdens referensintervall också, så jag fick aldrig göra något tillväxtultraljud.

    Jag ångrar SÅ mycket att jag inte betalade ur egen ficka och genomförde ett tillväxtultraljud, för när mitt barn föddes så vägde hon 5,7kg och det blev ju tyvärr kejsarsnitt pga storleken.

    Känner du att din mage är onormalt stor jämfört med andra efter vecka 30-35 så tycker jag att du ska tjata dig till ett tillväxtultraljud så kanske du kan få igångsättning när du är fullgången vid vecka 37+0. Men såhär tidigt i graviditeten är det ingen större idé att vara orolig. Men du kan ju vara uppmärksam på om du kanske kan vara i riskzonen för graviditetsdiabetes (vilket kan öka tillväxten hos fostret) och tänka som en diabetiker gällande kosthållning och motion.

  • 19977

    Vill också tillägga att allt har gått väldigt bra trots mitt barns höga födelsevikt. Jag var bara besviken att min barnmorska inte tog min oro för magens storlek på allvar, och att jag gick miste om chansen att föda vaginalt pga för stort barn. Och där och då i graviditeten och precis efteråt var jag också besviken över alla bristningar jag fick över hela magen som jag tänkte att jag kanske inte hade fått (inte lika mycket iaf) om jag fått föda tidigare.

Svar på tråden Stor mage redan vecka 10