Inlägg från: Elefant123 |Visa alla inlägg
  • Elefant123

    Stor mage redan vecka 10

    Jag är gravid med mitt första barn och som för alla har jag väl mycket i tankarna just nu. Barnet har blivit till via IVF och pga medicinering äter jag hela 5mg folsyra. Jag vet inte om något utav det är relevant. Jag har iallafall alltid varit underviktig och haft svårt att gå upp i vikt men har nu gått upp 3kg redan, då är jag bara v10. En annars platt mage buktar nu ut vid buken och ja... det syns redan att jag är gravid. Googlar man så står det att det inte syns såhär tidigt. Jag spyr fortfarande ca 3 gånger per dag trots medicin mot illamående och är konstant så trött att jag nästan somnar på jobbet. Dessutom kissar jag konstant, blir andfådd för allt och mitt tandkött är känsligt, vilket jag också fått höra är vanligt. 

    Det har inte märkts såhär mycket och tidigt på någon jag känner. Kan jag få höra lite erfarenheter av andra som haft det likadant? 
    Jag går också runt och är rädd för sk "missade abortion". Tänker hela tiden att det skulle kunna ha hänt just exakt nu utan att jag vet. Jag har drömt om detta i många år och varit ofrivilligt barnlös.

  • Svar på tråden Stor mage redan vecka 10
  • Elefant123
    Maymom skrev 2024-03-14 16:09:37 följande:

    Ja det är väl inte magen och bebisen som syns egentligen men absolut att man kan bli större i början och vara uppblåst. Jag tror jag kände mig mindre i typ v14 än v9 pga uppblåst i början. Så låter normalt.


    Precis i början va jag uppblåst och det la sig sedan. Magen såg inte alls likadan ut då och till skillnad från nu kunde jag dra in magen, nu dras det in lite högst upp om jag försöker men liksom inte helt. Bm trodde inte heller att det var gaser utan att magen redan har växt, men sa att det är normalt. Känns bara inte normalt för mig som inte träffar någon annan som växt så tidigt
  • Elefant123
    BaraVara55 skrev 2024-03-14 15:44:35 följande:

    Grattis till graviditeten! 
    Jag tycker de låter väldigt normalt. Under min första graviditet syntes de redan i vecka 9, kände mig väldigt uppblåst i flera veckor. 
    Sen är det ju vanligt att man blir lite förstoppad och de påverkar ju också. 

    Instagram influensern "izabellaamelie" la precis upp en video på sin mage i v11, kanske de kan hjälpa dig att se att alla graviditeter är väldigt olika. 

    Kram!


    Precis i början runt att jag plusare kände jag mig uppblåst, gasig och hade svårt att bajsa vilket sedan la sig. Senaste veckorna har jag inte varit gasig eller haft svårt att bajsa på något sätt. 

    Självklart är alla graviditeter olika men samtidigt känns det lite ensamt när man googlar och det står att det inte "ska" synas än
Svar på tråden Stor mage redan vecka 10