• flygrl

    Hur bemöter man någon som vill säga N-ordet?

    Som svart person ogillar jag omnämnas med N-ordet men efter ha läst på inser jag också ordet en gång va det korrekta svenska ordet till skillnad från n*gger som va ett rent skällsord. Precis som N-ordet i USA är n*gger och inte negro. Martin Luther King mfl medborgarrättsaktivister använde just det ordet, negro alltså. 

    Anyway, ordet-to-go 2024 är svart och det räcker långt imho.


    Och jag ogillar om nån annan svart person kallar mig niggah. Och då är jag ändå hiphopper. 😉

  • flygrl
    Anonym (Lova) skrev 2024-03-11 23:09:03 följande:

    Ibland får man välja sina strider.

    Ett ord betyder sällan någonting i sig utan kräver ett sammanhang.

    Skulle jag reagera på n-ordet om det sas av en person som helt uppenbart är rasist och använder det ordet som ett skällsord? Självklart.

    Skulle jag skälla ut och tillrättavisa en äldre dam som jag vet är en godhjärtad och medmänsklig person som tror på allas lika värde, bara för att hon råkar säga n-boll av ren vana från förr? Självklart inte.


    Jag håller med dig. 👍
  • flygrl
    Anonym (Gg) skrev 2024-03-10 23:18:13 följande:

    Får denna flickan säga n-ordet om det är så att hon någonsin igen vaknar? 

    Jag menar det stod massor med n-ordet där bredvid och garvade och filmade. Men det kanske bara är n-ord som får kalla andra rassar?

    twitter.com/RadioGenoa/status/1766782359548940577


    Jag är svart och tycker det är hemskt det den vita tjejen råkar ut för i klippet. Varken jag eller mina syskon eller föräldrar för den delen eller svarta vänner står för sånt där beteende. Men även om det finns svarta som är riktiga fkn svin och gör vidriga saker behöver du väl inte förolämpa oss alla. Jag hatar ingen enbart pga dess ursprung och är deffo ingen våldsam person. 😔
  • flygrl
    Anonym (Jaha) skrev 2024-03-11 23:32:45 följande:
    Jag förolämpar inte alla. Inte mitt problem att ni alla relaterar och ska sätta er själva in i det där.

    Det är som att jag skulle rökt en gås och sen tar åt mig för att någon kallar Anders pundare för att han precis har skitit över mattan och har krossat någons TV. 

    Mitt flöde på twitter är fullt just nu av black on white violence, där svarta garvar för att något missfoster håller på att misshandla vita så dom hamnar i full koma.. 

    Att säga N-ordet nu är ingenting jag har gjort förr, och anser att är någon schysst så är det inget man bör göra. Men kollar jag nu på när och hur folk använder det, så inser jag ju också att det alltid bara används just i självförsvar...

    Asså jag relaterar absolut inte till våldsamma hänsynslösa svin bara för dom är svarta dvs. jag känner ingen samhörighet med dom och/eller tar dom i försvar. Att man uttrycker ilska och avsky mot såna personer är inget jag ifrågasätter men däremot om man gör det på ett sånt sätt som träffar alla svarta.
    Jag är medveten om problemen med svart ghettokultur och black on white violence (och black on black violence!) och tar avstånd från det. Mind you!


    Du verkar ju också medveten om det finns svarta som är sjyssta och vettiga och som man därför inte bör säga nedlåtande saker till. Jag har utsatts för rasism och våld av både somliga vita och andra men är noga med inte lägga kollektiv skuld på dessa etniska grupper.


    Dom allra flesta vita jag mött i mitt liv har inte behandlat mig illa och jag vill inte att min ilska och avsky ska drabba dom. Är det verkligen så svårt att förstå? 😮


    Anonym (Jaha) skrev 2024-03-12 00:25:45 följande:
    Du kan ju ta en titt på det här. Och berätta för oss "mindre vetande och svenska vita människor" vad det är som vi ska "notice"?

    twitter.com/LaurenWitzkeDE/status/1767246032461783417

    En ren lokal? 
    Inga barn som skriker?
    Normala samtalstoner? 
    Inga som håller på att hoppa i alla soffor?
    En trevlig atmosfär?
    Och ingen som försöker ha ihjäl en? 
    Jaha, varför ska jag tala om för andra va dom ska notera i det här klippet? Och har jag talat om "mindre vetande och svenska vita människor"? Vart vill du komma? 😮

    I filmen ser man så gott som uteslutande vita människor som äter och umgås på typ ett snabbmatsställe. Verkar va filmat av en svart snubbe som syns på slutet. Ser trevligt och civiliserat ut och jag är övertygad om att jag och mina syskon hade kunnat smälta in rätt bra där utan att förstöra för andra. Skulle säga att jag är en artig, lite blyg och deffo civiliserad tjej. 😉
  • flygrl
    Anonym (Jaha) skrev 2024-03-12 20:49:10 följande:
    Så hur påverkar det dig om jag säger att Tyrone från USA är en jävla n-ordet när han hoppar i huvudet på civila som ligger ner då? Något som ofta görs i symbios med 20 av hans brorsor och gärna 1 mot 20?
    Det påverkar mig för jag förstår det riktas mot honom för han är svart precis som jag, mina älskade syskon och föräldrar, vänner osv. Kallar du honom svin, kräk, scumbag, lowlife, feg jävla mf, drägg så är det inget jag identifierar mig som till skillnad från svart. Men visst jag kan absolut förstå om man i stundens hetta vräker ur sig sånt där fast sen borde väl ändå eftertanken kunna få en att uttrycka sig mer sansat?!
  • flygrl
    Anonym (Gg) skrev 2024-03-12 21:31:20 följande:

    You make zero fucking sense right now..


    Det påverkar dig för at tdu förstår att det riktas emot honom..

    Han beter sig som en jävla apa när han hoppar på människors huvud, så då får vita säga neger till han. 


    Tyrone är ett jävla lowlife, ja men inte alla världens svarta människor. Förstår du inte skillnaden?
    Anonym (Gg) skrev 2024-03-12 21:32:43 följande:
    Det är ni som hoppar i folks huvuden ute på internet och så. Varför är det andra men inte ni som "ska bete sig lite mera sansat?"
    Jag hoppar fan inte i folks huvuden. Bara tanken att människor kan tänkas göra sånt mot andra är så obehaglig att jag blir illamående... 🤮
    Anonym (Gg) skrev 2024-03-12 21:37:42 följande:
    Förlåt fröken. Ska ut och hoppa på människors huvuden med tio kompisar precis som negrarna så att jag blir accepterad av er här!
    Men tagga ner nu ffs!
    Spucks skrev 2024-03-12 21:35:22 följande:
    Hoppar Flygrl på folks huvudena?
    Man undrar...
    Anonym (Gg) skrev 2024-03-12 21:38:59 följande:
    Hon säger ju att hon och dom är samma? 

    Jag får inte kalla Tyrone för neger för att han står och hoppar i huvudet på civila hela dagarna.
    Jag är inte alls samma som avskum som hoppar på folks huven. Glöm det, det va inte det jag sa.
    Anonym (Gg) skrev 2024-03-12 21:44:25 följande:
    Bor massa negrer här. Vi kan samla en grupp av tio och gå ut och hoppa dom i skallen redan ikväll och lägga upp på internet så vi blir lika älskade som negrerna..
    Anonym (Gg) skrev 2024-03-12 21:51:48 följande:

    1 mot 10. Det gillar ni blattar, vänstermänniskor och negrar va? 


    Svart är jag men inte vänster.
    Dessutom: hur många konton skriver du från egentligen, Anonoym (Jaha)/Anonym (Gg)?






  • flygrl
    Linnie skrev 2024-03-12 22:12:38 följande:
    Ge bara f-n i att blanda ihop Flygrl med idioter som misshandlar andra!
    Tack Linnie!
    Och kram från mig! ❤️
  • flygrl
    Anonym (Gg) skrev 2024-03-12 22:18:05 följande:

    Nu är det helt plötsligt dåligt, när jag säger att jag kan göra samma sak som ni gör hela dagarna inga problem! Det är väl coolt som fan att vara 20 pers och hoppa på en ensam människa?!?!?  


    På internet garvar ni bara, och inte en jävel säger det var dåligt gjort.. 

    Utan nej, det viktigaste är inte att ni slutar hoppa i huvudet på folk. Det är viktigare att vi andra slutar kalla er för negrar.. 

    Jag slutar kalla folk för negrar när ni visar att ni förtjänar det. 

    Skriver från två konton just nu då ni ofta försöker anmäla inlägg när man svarar till er, så det tar 24 timmar innan man ens kan svara. Och det är en viktig diskussion att ha det här!

    Varför hoppar ni i huvudet på folk och påstår att det är vi som ska sluta kalla er för negrar? Tror ni att folk ska sluta när ni alltid håller på så? 


    Som Linnie skrev verkar du faktiskt traumatiserad på allvar av sånt du sett på X men jag vill verkligen ärligt säga dig att jag tycker det är fruktansvärt när svarta ger sig på och misshandlar vita bara för dom är vita. Självklart tar jag helt avstånd från såna vidrigheter och jag jublar deffo inte över såna videos. Tro mig. Jag tycker enbart det är fasansfullt. 😥
  • flygrl
    Anonym (Gg) skrev 2024-03-12 22:27:55 följande:

    Respekt gör man sig förtjänt utav och det är ingenting ni negrer klarar av. 


    Jag förstår du är upprörd men önskar du kunde lugna ner dig lite och läsa va jag faktiskt skriver. Jag vill inte dig eller andra vita nåt ont och det gäller för många andra svarta med, tro mig.
  • flygrl
    Anonym (Gg) skrev 2024-03-12 22:43:39 följande:
    Har aldrig sagt att det är du heller.. Lugna ner dig själv istället och inse att det är tyrone och inte dig jag kallar neger.

    Varför gjorde jag det? jo för att han hoppar i folks huvuden och försöker ha ihjäl dem..

    Gång på gång på gång på gång, filmas det av tio negrer och läggs upp för likes ute på internet. Och ni tycker vi ska sluta kalla er för negrer? 

    Ser inte poängen med att sluta säga det.. Tycker ni att ni förtjänar det beteendet?
    Problemet är ju att det du kallar den här idioten Tyrone är ett ord som används om svarta, alla svarta. Och då kallar du också mig, mina nära & kära och andra vettiga svarta för det ordet (se det jag fetat och strukit under i citatet!). Det handlar inte om att du ska va snällare mot Tyrone utan mot såna som mig som inte tänker och agerar som svinet Tyrone. 😔
  • flygrl
    Anonym (robby) skrev 2024-03-13 13:46:04 följande:
    Jag jobbar på en stor arbetsplats med skiftgång och vi har rätt många svarta.
    Mycket högt i tak när det gäller skämt.  Av en ren tillfällighet så råkade det bli
    ovanligt många svarta på ett pass. Mycket skämt:  - Va har jag hamnat på något negerpass nu ! Vad händer ?
    Om alla är med på humorn så fine. Jag har rätt knäpp humor och jag och mina syskon och även polare skämtar också kring sånt här om jag ska va ärlig. 😉
    Anonym (robby) skrev 2024-03-13 13:59:47 följande:
    nevermind
    😁

Svar på tråden Hur bemöter man någon som vill säga N-ordet?