Inlägg från: Emmamiman |Visa alla inlägg
  • Emmamiman

    Erfarenhet av abort när hjärtat säger nej?

    Hej,

    jag är oplanerat gravid och hr tre ganska små barn sedan innan. Min sambo vill verkligen nye ha fler utan vill fokusera på de barn vi redan har. Vi har det tufft ekonomiskt just nu och han är rädd för en massa saker. Jag är i vecka 11+2 och det känns så fel att göra abort. Någon med liknande er här? Känns som jag förstör min familj om jag behåller, men det är ju såklart inte säkert.

  • Svar på tråden Erfarenhet av abort när hjärtat säger nej?
  • Emmamiman

    Jag vet inte hur jag svarar på specifika meddelanden men någon frågade om den fick skriva ett meddelande till mig och det går självklart bra! 


    ok tack för era svar även om de kanske inte var de jag ?ville? höra.. 

  • Emmamiman
    Anonym (Meddelande) skrev 2024-02-22 07:45:28 följande:

    Hej, är det okej om jag skriver ett meddelande till dig? 🙂


    Hej, ja gör gärna det. 🙏
  • Emmamiman
    Anonym (Jag har) skrev 2024-02-22 07:33:52 följande:

    Jag har gjort en abort när hjärnan sa kör på och hjärtat sa nej. Det var känslomässigt väldigt tufft, jag grät och brottades med mina känslor. På sjukhuset när jag skulle få tabletterna sa sköterskan till mig att om jag inte vill göra aborten kan jag inte få tabletterna, eftersom de får ju inte ge ut de om de misstänker att mamman inte vill. Jag höll fast vid att jag VILL göra abort, men att det såklart känns jobbigt, och jag fick medicinen.

    Det var ett SÅ BRA beslut!! Jobbigt i stunden - men helt rätt. När det handlar om familjen behöver man ibland låta hjärnan ta besluten, eftersom hormoner och känslor ibland gör det svårt att se klart och fatta rätt beslut. Jag tycker inte du ska riskera er familj och er ekonomi. Det är bättre att de barn du redan har och den familj du redan har mår bra, trivs, har bra förutsättningar och god ekonomi. Det är inte värt att riskera det om du ser att risken finns. Pappan vill ju inte heller ha det här barnet skriver du. 

    Jag har aldrig ångrat mig, även om det var jobbigt där och då. Det var rätt beslut för vår familj helt enkelt.


    Tack för svar 🙏 vilken vecka var du i?
  • Emmamiman
    Anonym (H) skrev 2024-02-22 18:14:11 följande:

    Hoppas din kille har redan bokat tid till en sterilisering. 


    Varför säger du så?
  • Emmamiman
    Anonym (A) skrev 2024-02-22 18:42:47 följande:
    Det står inget sånt i trådstarten, onödig kommentar

    Jag VILL INTE göra abort. Därav dessa trådstarter. Men det hade varit enklare om det varit en flicka. Och jag vet att detta är kontroversiellt, jag vet att jag är dumma huvudet. Så jag ber om någon som tänker klarare här utan elakheter. 

  • Emmamiman
    Anonym (dd) skrev 2024-02-22 18:38:40 följande:

    TS ville ändå inte ha en pojke. Låt henne göra abort.


    Jag VILL INTE göra abort. Därav dessa trådstarter. Men det hade varit enklare om det varit en flicka. Och jag vet att detta är kontroversiellt, jag vet att jag är dum i huvudet. Så jag ber om någon som tänker klarare här utan elakheter. 
  • Emmamiman
    Anonym (Jag har) skrev 2024-02-22 20:34:50 följande:
    Jag var i vecka 12. Första meningen är nog otydlig, men jag hoppas det framgick att hjärtat inte ville göra abort utan ville behålla barnet. Medan hjärnan tänkte att jag borde genomföra aborten, att det var det mest logiska och rimliga beslutet.
    Hur var det efteråt? Hur hanterade du tomheten och tankarna på ?det kunde ha blivit si och så, och hur skulle det barnet ha blivit? etc? 
  • Emmamiman
    Elisa02 skrev 2024-02-22 19:43:40 följande:
    Då skulle jag säga: Gör det inte.
    Kärlek till dig och barnen. Det finns stöd att få och ni kan få ett så fint liv
    Vilket stöd finns det att få förutom barnbidrag?
  • Emmamiman
    FiaLisannnN skrev 2024-02-22 19:50:35 följande:

    Eran familjetillvaro är ju redan instabil så varför o helvete ska du göra den än mer instabil genom att sätta ytterligare ett barn till världen? Du vet att man ska kunna ta hand om sin egen avkomma utan hjälp från samhället?? Om ekonomin redan nu är ett problem så kommer det knappast bli lättare med ytterligare ett barn. Lägg sedan på att pappan troligtvis kommer att dra då all hans frihet i princip är utraderad en lång tid framöver.

    Nej, börja tänk med hjärnan är mitt tips för det har uppenbarligen inte gått så bra genom att bara använda hjärtat.


    Nä jag vet mitt hjärta är jävligt konstigt ibland. Jo jag vet alla rationella argument men hur ska jag kunna ta bort en 4cm litet kryp som redan sprattlar? Svara gärna på det. 
  • Emmamiman
    FiaLisannnN skrev 2024-02-22 21:58:08 följande:
    Hur skulle din situation se ut med fyra barn? Kommer du snabbare ut i arbete? Kommer ni få en mer robustare ekonomi? Hur kommer ni klara av att ge alla era barn den stimuli som dom behöver? Vad gör du om pappan drar? Vad gör du om barnet är svårt sjukt? Hur ser er framtid ut om 10 år?

    Räcker det?
    Nej hade det räckt så hade jag inte skrivit den här tråden. Det räcker inte med hårda fakta, jag vet fortfarande inte hur jag ska kunna ta bort ett sprattlande liv Rent psykiskt och fysiskt. Hur hade du kunnat det? 
  • Emmamiman
    Anonym (Jag har) skrev 2024-02-23 08:24:35 följande:

    Det var bara att jobba sig igen. Det går inte att ta livslånga beslut endast med hjärtat, utan man behöver försöka slå bort alla hormoner och tänka igenom saken ordentligt. Vad är det bästa för min familj? Hur blir det med de barn jag har? Hur påverkar detta vår ekonomi? Hur påverkar det vår framtid? Jag var ledsen en period efteråt och mycket är biologiskt, hur kroppen förändras när vi blir gravida och alla känslor och hormoner som hör till.


    Det gick över efter ett tag och efter det har jag bara känt LÄTTNAD och glädje. Vi fattade rätt beslut och vår familj kunde fortsätta vara lyckliga och må bra. Fokusera på den familj du redan har och gör livet så bra för dom som möjligt!! Vill ni båda ha fler barn i framtiden kan ni skaffa barn om några år när ni har bättre förutsättningar och båda föräldrar vill.


    Jag tar åt mig av dina inlägg kanske mest av alla då det verkligen känns som jag sitter i samma sits. Skillnaden är väl att vi är gamla och detta är ett definitivt beslut. Min sambo är 52. Jag är 43. Han känner sig på gränsen till vad han orkar redan nu och jag tror inte vårt liv skulle handla om så mycket mer än att överleva. Det i sig skulle påverka barnen jättemycket såklart och i slutändan skulle de ha väldigt trötta föräldrar som kanske inte orkar hålla ihop fast de vill. Jag vill ju ändå kunna erbjuda mina barn mer än att bara överleva och ständig utmattning.. 
  • Emmamiman
    Anonym (Jfnf) skrev 2024-02-23 16:20:05 följande:

    Göra abort pga kön 

    Varför gör du flera trådar om samma sak 


    Försökte ta bort den eftersom jag skrev den i förvirring, jag vill bara glömma den. Så detta är väl min reella tråd. 
  • Emmamiman
    Anonym (Lite salt) skrev 2024-02-23 18:03:12 följande:

    Jag tänker att det ekonomiska inte är det värsta. Visst, hela familjen kommer att få gå ner i levnadsstandard medan du är föräldraledig, men familjer har varit fattiga förr.

    MEN, om ni båda inte vill ha barnet, det är värre. Ett barn som är oönskat av en förälder, som föräldern går och retar sig på... det sätter ärr för livet. 

    Så  sätt dig ner med pappan och verkligen verkligen prata igenom hur ni ska göra, så att ni båda är på samma sida. 


    Jo jag har gjort det, i flera dagar. Han skulle såklart göra sitt bästa och älska barnet men garanterat bli utmattad och deprimerad på köpet. Det har hänt förut. Jag tror ärligt inte att han orkar. Och då tar vår relation stryk både till varandra och till barnen. Och det känns inte rätt mot de barn vi har. 
Svar på tråden Erfarenhet av abort när hjärtat säger nej?