Inlägg från: Anonym (AI-användare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (AI-användare)

    Tycker ni detta är acceptabelt?

    Anonym (AI 255IQ) skrev 2024-01-29 23:38:24 följande:

    En AI ( om du använder chat-gpt4) har en IQ på 255.


    Kombinera detta med att den har tillgång till all världens data, även sånt rörande socialpsykologi, intima relationer, kärleksdynamik, maskulinitet, kvinnlighet. Attachment-theory etc. 


    Tycker du är smart som bollar saker med ett betydligt mer intelligentare medium. Även om den såklart inte kan ersätta en riktig människa - för i grund & botten är det ju en människa du vill bygga en relation med. 


     


    Jag använder AI konstant. I jobbet, ( som gör en 10x mer effektivare än gemene man då jag kan programmera betydligt mer än vad jag normalt brukade kunna). 


    Om du skapar datasets i AI:n som är konstruerade som roller, dvs en påhittad mormor/farmor/vän så får man ofta mer utförligare svar. Även om en AI inte är ett orakel så är den betydligt mer träffsäker i att beskriva verkligheten än människor - den har inga dolda motiv eller avundsjuka/patologi som medvetet vill ge dig dålig information.

    Folk som invänder mot AI fattar inte att om 10-15 år så kommer dessa människor vara passé . Kudos till dig som använder AI:n som en hävstång! Kör på!


    Mm, vill dock också givetvis prata med den personen jag gillar på riktigt ännu mer dock. Är alltid en trevlig upplevelse att vara med henne. Att bli hennes vore obeskrivligt (om båda vill det givetvis)
  • Anonym (AI-användare)
    Anonym (Mikko) skrev 2024-01-29 23:57:22 följande:
    Varför frågar du om det är acceptabelt? (Att prata med ai?) 
    För är en spännande frågeställning som inte diskuterats tidigare.
  • Anonym (AI-användare)
    Anonym (Fråga henne) skrev 2024-01-30 00:14:43 följande:
    Anonym (AI-användare) skrev 2024-01-29 23:11:46 följande:
    Det vet ingen. Jag känner inte ett behov av att stressa mig in i ett förhållande heller med henne utan vill hellre få en djupare insikt i henne först genom att träffa henne mer. Förhållanden kan enligt sociologer också växa sig långsamt fram. 

    Ja, förhållanden kan växa sig fram långsamt, men är du för långsam och otydlig kan hon hinna träffa någon annan.
    Ja, dock är omöjligt för mig att träffa henne ofta då avståndet mellan oss är väldigt långt. Är dock redo att om vi blir ihop ses varje vecka liksom givetvis. 

    Ska vara tydlig när jag träffar henne härnäst. 
  • Anonym (AI-användare)
    Anonym (r) skrev 2024-01-30 14:35:08 följande:
    Japp. Nu menade jag i TS fall där inget någon annan säger ändå spelar någon roll, antar AI kan gulla med honom på ett sätt FL inte gör efter några hundra inlägg.
    Va? Vad menar du? Detta är min första tråd. Du kan ha blandat ihop mig och någon annan?
  • Anonym (AI-användare)
    Anonym (Mikko) skrev 2024-01-30 15:04:03 följande:
    Vet inte om frågeställningen är utformad så att ts antyder att det inte ska föreställas vara acceptabelt. Kanske med utgångspunkt att andra människor förväntas vara ansvariga för omhändertagandet av ts känslor? Det finns ju alltid psykolog isf.
    Nej syftar på att en del folk är kritiska mot AI överlag. 
  • Anonym (AI-användare)
    Anonym (A) skrev 2024-01-30 15:25:09 följande:
    Nej, du är anonym05swe
    Va? Det användarnamnet har jag inte hört om tidigare. Vet inte vad du pratar om för är helt ny. 
  • Anonym (AI-användare)
    Anonym (Anna) skrev 2024-01-31 19:37:49 följande:
    Ja, det är 2024. Snarare märkligt om man INTE bollat diverse ämnen med AI. 

    Det kan dock vara bra att vara medveten om att det man skriver inte är helt privat och att ingen riktigt vet vad som händer när man använder tidigare input till att träna nya modeller. Så har man saker som man vill ska förbli hemliga så är det säkrast att hålla dem för sig själv. 
    Ja, dock så läcker inte en AI det till andra som om jag skulle berätta för någon annan som känner enbart oss om det så kanske det läcker. En AI läcker inte till folk som människor kan göra. 
  • Anonym (AI-användare)
    Anonym (Örebro) skrev 2024-01-31 19:48:33 följande:
    Vad skulle folk läcka? Vad ställer du för frågor egentligen?
    Typ om jag säger till någon att jag gillar någon kan den personen säga det vidare så det blir gossip. Det kan ske och är rätt vanligt. Handlar om att undvika sådant 
  • Anonym (AI-användare)
    Postman skrev 2024-01-31 21:16:59 följande:
    Hade gärna testat med en AI men hade nog tröttnat rätt snabbt. Nyfiken är man ju även om en mänsklig kontakt är att föredra.  
    Ja, självklart är det att föredra (jag kan inte prata med hon jag gillar som gör det svårt som jag behöver bolla saker med) 

    AI är dock rätt användbart för att ventilera sig och skriva av sig liksom 
  • Anonym (AI-användare)
    Anonym (Örebro) skrev 2024-01-31 20:45:57 följande:
    Äh, spela roll! Och polare tjafsar väl inte i onödan?
    Mm men tänk om det läcker till andra? Vill liksom enbart prata med hon jag gillar och ev hennes närmaste vänner så jag kan få en bredare bild och inte bara formas av mina känslor för henne så det inte går för fort. Vill inte heller bli dömd av andra
Svar på tråden Tycker ni detta är acceptabelt?