Inlägg från: Anonym (Mikko) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mikko)

    Tycker ni detta är acceptabelt?

    Anonym (AI-användare) skrev 2024-01-29 23:41:47 följande:
    Mm, vill dock också givetvis prata med den personen jag gillar på riktigt ännu mer dock. Är alltid en trevlig upplevelse att vara med henne. Att bli hennes vore obeskrivligt (om båda vill det givetvis)
    Varför frågar du om det är acceptabelt? (Att prata med ai?) 
  • Anonym (Mikko)
    Anonym (AI-användare) skrev 2024-01-30 00:00:11 följande:
    För är en spännande frågeställning som inte diskuterats tidigare.
    Varför skulle det inte vara acceptabelt? Sett från vilken synvinkel då? 
  • Anonym (Mikko)
    Anonym (r) skrev 2024-01-30 14:35:08 följande:
    Japp. Nu menade jag i TS fall där inget någon annan säger ändå spelar någon roll, antar AI kan gulla med honom på ett sätt FL inte gör efter några hundra inlägg.
    Vet inte om frågeställningen är utformad så att ts antyder att det inte ska föreställas vara acceptabelt. Kanske med utgångspunkt att andra människor förväntas vara ansvariga för omhändertagandet av ts känslor? Det finns ju alltid psykolog isf.
  • Anonym (Mikko)
    Anonym (AI-användare) skrev 2024-01-30 15:08:54 följande:
    Nej syftar på att en del folk är kritiska mot AI överlag. 
    Tror säkert ai kan hjälpa till viss del. Hörde kritik angående ai:s förmåga till att uppfatta nyanser. Frågan (eller uttalandet) till ai:n var i stil med "jag tänker ofta på nockebybron" en psykolog förstår att personen är självmordsbenägen och överväger att hoppa från bron. Ai:n förstår inte det utan pratar om att det är bra med andra intressen (kommer inte ihåg ordagrant) En psykolog som träffar en person kan också uppfatta visuella signaler på annat sätt.

    Jag förstår att ai möts med viss skepsis. Om vi teoretiserar att en ai får i uppdrag att skapa ett perfekt samhälle så kanske dennes bild av ett perfekt samhälle skiljer sig från människans bild. En ai kan med statistisk signifikans berätta när en människa är planerad att dö, och vad en människa ska säga innan denne säger det, en ai kan analysera en människas ansikte och veta att den är deprimerad. Betyder då att en ai med lätthet kan manipulera människor.
  • Anonym (Mikko)

    Använder ai en hel del själv. Väldigt praktiskt. Får ofta rent felaktiga svar. När jag påpekar det så ber den om ursäkt och fortsätter med felaktigheterna.

Svar på tråden Tycker ni detta är acceptabelt?