Inlägg från: Mandel |Visa alla inlägg
  • Mandel

    Ofrivilligt celibat -> incel

    Man är sin egen lyckas smed!
    Är du inte nöjd med din relation och ni har försökt mötas på mitten, så är det väl helt upp till dig om du vill vika dig för din fru och stanna kvar och vara bitter och missnöjd resten av livet eller om du väljer att lämna och finna glädje och livskvalité så som du vill ha det.

    Och skyll nu inte på barnen!

    Du som pappa har exakt samma rättigheter och skyldigheter kring era barn som mamman så lämna dem utanför vuxenrelationen. Barn är heller inte dumma utan de inser både ett och annat...


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Farsanbalou skrev 2024-01-23 13:54:05 följande:
    Absolut. Jag skyller inte på barnen. Men jag har skilda föräldrar. Jag vill inte detta för mina barn. Försöker göra det bästa av allt istället. Tyvärr känner jag att jag lätt kan börja tjafsa med alla egentligen om vad som helst för att jag känner mig så dålig och oälskad.

    Jag vill i mesta möjliga mån göra allt för att barnen ska få en bra uppväxt. Egentligen vill jag se dem växa upp och få barn. Men jag vet inte hur länge jag kommer orka leva så här. Så jag kör på tills det inte går längre.

    Men ditt råd eller åsikt är att separera alltså?
    Hur skulle du råda din son/dotter om de i vuxenålder kom och berättade ungefär detta för dig och ville ha råd med hur de skulle göra?

    Skulle du inte råda dem att göra det som gör dem lyckliga?

    Jag är skild och visst är det synd att det inte fungerade - det var jag som valde att lämna, men nu har mina barn fler vuxna i sin omgivning som bryr sig om dem. X-maken är omgift så de har fått en hel bonussläkt på den sidan. Själv är jag skeptisk till en seriös relation med en man pga hur äktenskapet var...
    Har dock inga problem att ha sex då jag har en del kk/vänner med förmåner osv. 
     
    Och jag vet att mina barn inte tycker att det jag gjorde var fel som lämnade för de hade ju insett ett och annat själva liksom och deras far har ju fortsatt bevisa för dem att jag tog rätt beslut.
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (Skild) skrev 2024-01-24 10:22:53 följande:
    Detta är inte min erfarenhet alls. Barn tar för givet att föräldrarna ska göra det som är bäst för DEM, och de ältar hela livet om de upplever att föräldrarna svek dem av egoistiska skäl. T.ex. för att flytta iväg till en älskare/älskarinna. 
    Det är väl en väldigt stor skillnad på att separera och köra varannan vecka i närheten av varandra mot att flytta iväg till någon - tolkar det som att man flyttar långt.

    Sedan har man som förälder ett ansvar för hur man beter sig i samband med skilsmässan och även efter den mot den andre föräldern.
    Min x-make beter sig som en rövhatt och till och med äldsta som fyller 20 i år har tröttnat på det/fått nog.
    Är ju en sak att han varit en rövhatt mot mig på slutet av äktenskapet och ännu värre efter att jag lämnade, men eftersom hans personlighet tydligen är rövhatt så slår det över även på sönerna tyvärr.
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Ofrivilligt celibat -> incel