Inlägg från: Anonym (Tvillingmorsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tvillingmorsan)

    Är det självförsvar att bomba sönder Gaza?

    Anonym (CKA) skrev 2024-01-13 22:21:06 följande:
    Tro mig det är Du. 
    Varför är det korkat att fråga om palestinska barn är mindre värda än dina barn?

    Det är en högst relevant fråga med tanke på hur många som fortfarande försvarar Israels fullständigt oproportionerliga svar på Hamas attack, eller rycker på axlarna och antyder att civila Gaza-bor får skylla sig själva.

    Marktrupper tror inte jag heller hade hjälpt eller dödat färre.

    Vet du vad som hade dödat betydligt färre?

    Att inte gå in i Gaza öht, att fokusera på att skydda och försvara sin egen gräns, att bekämpa Hamas på andra sätt samt att dra tillbaka de olagliga bosättningarna på Västbanken.
  • Anonym (Tvillingmorsan)
    TvillingmammaVästgöte skrev 2024-01-13 22:53:25 följande:
    Och Israeliska småbarn som kidnappades av Hamas, vad är de värda ? Flera har släppts men de har skadats enormt mentalt , flera har också förlorat sin far som dödats av Hamas. Många småbarn slaktades också brutalt den 7:e oktober. 
    Den frågan får du ställa till dem som försvarar Hamas.

    I Malmö gick hundratals ut på gatorna och firade. I London tusentals.

    Man hade kunnat ställa samma fråga till dem. Skulle de vilja se sina egna barn mördade, våldtagna och lemlästade? Om inte, varför tycker de att israeliska civila förtjänar en sådan behandling?

    Skillnaden är att de flesta i väst inte försvarar Hamas illdåd. De flesta vill tvärtom att Hamas utplånas samt att Hamas-ledare grips och ställs inför rätta för krigsbrott.

    Många försvarar däremot Israels agerande, trots att situationen för civila i Gaza är tio gånger värre än terrordådet 7 oktober.
Svar på tråden Är det självförsvar att bomba sönder Gaza?