Inlägg från: Anonym (L) |Visa alla inlägg
  • Anonym (L)

    Är det självförsvar att bomba sönder Gaza?

    Nej jag håller med. Hamas förtjänar att utplånas från jordens yta med sitt fega terrorangrepp men Israels regerings krigföring innebär mångdubbelt fler döda civila än Hamasmedlemmar. Det är inte ok någonstans.

  • Anonym (L)
    TvillingmammaVästgöte skrev 2024-01-13 20:37:20 följande:

    Har du något bättre alternativ för Israel? Hur skall på något annat sätt kunna försvara sig mot Hamas? När Hamas gömmer sig bland och under de civila i i Gaza?
    När de allierade krigade mot Hitler bombades hela tyska städer och massor av tyska oskyldiga barn och civila dog. Jag har aldrig hört någon fördöma detta?


    Finns många som fördömt terrorbombningarna av Dresden om du missat det. Det var inte de allierades stoltaste insats.
  • Anonym (L)
    Anonym (L) skrev 2024-01-13 20:44:50 följande:
    Finns många som fördömt terrorbombningarna av Dresden om du missat det. Det var inte de allierades stoltaste insats.
    Sedan är det svårt att jämföra då teknik och förutsättningar för krig som inte drabbar civila lika kraftigt är helt annorlunda idag än under WW2.
  • Anonym (L)
    TvillingmammaVästgöte skrev 2024-01-13 20:48:14 följande:
    Ja,det var inget som lyftes i historieundervisningen om andra världskriget, när jag gick i skolan. Fokus var på Tysklands illdåd. 
    Om dina historiekunskaper begränsas till vad du lärde dig i skolan så förstår jag.
  • Anonym (L)
    Anonym (K) skrev 2024-01-15 16:36:22 följande:
    Hamas har kontinuerligt förnekat Israels existensberättigande, visionen är att Israel ska raderas från kartan. Hur skiljer det sig?
    Synd att han inte vill svara.
  • Anonym (L)
    Anonym (Fader) skrev 2024-01-15 22:24:39 följande:
    Finns kanske ingen skillnad mellan Hamas och Israel. Religiös extremism och att mörda oskyldiga civila, barn och kvinnor verkar vara gemensamma nämnare för Israel och Hamas. Skillnaden är att Israel kallas för ett demokratiskt land och Hamas för terroristorganisation. Det är en gåta varför? Israel är inte demokratiskt land utan en terroriststat. 
    Netanyahu är demokratiskt val och vid nästa val kommer han inte bli omvald pga hur han skött sig (eller snarare inte skött sig). Vilka kan avsätta Hamas?
  • Anonym (L)
    Anonym (Fader) skrev 2024-01-15 23:23:03 följande:
    Netanyahu och hans sionister borde inte bara avsättas utan dömas för mord på tusentals oskyldiga palestinier, folkmord och etnisk rensning.  Palestinska flyktingar ska få återvända och ska ha samma rättighter som judar. Staten Israel ska garantera samma rättighter för alla. Allt detta borde vara helt givet i ett demokratiskt land. Då skulle även palestinier avsätta Hamas. Kom ihåg...folk har inget emot judar utan mot ockupation, etnisk rensning, folkmord och förtryck.
    Detta tror du inte ens på själv.
Svar på tråden Är det självförsvar att bomba sönder Gaza?