Är det viktigt på vilken sida av knäckemackan man brer på?
Nog är det väl så att många har en bestämd uppfattning om vilken sida av brödet man brer på. Förutom då att det flesta föredrar uppsidan.
Nog är det väl så att många har en bestämd uppfattning om vilken sida av brödet man brer på. Förutom då att det flesta föredrar uppsidan.
Är det inte allmänt känt att den släta sidan är den fattiga, då det inte finns hål där smöret fastnar.
Är det inte allmänt känt att den släta sidan är den fattiga, då det inte finns hål där smöret fastnar.
Ja, språk och uttryck är roliga. Ofta träffar man på någon som använder skett uttryck man inte känner till det brukar bli lite förvirring innan jag får det förklarat och jag fpr ett rikare språk.
Det där med olika sidor på hårt bröd. Jag fick som barn lära mig att breda smöret på den slätaste sidan då gick det inte åt så mycket smör. Den andra sidan kallades för tattarsidan för det var den som tattare och tiggare använde när de tog smör på brödet, helt naturligt att de gjorde så, då fick de mer smör.
Jag tror det smakar likadant oavsett vilken sida man brer på.
Knäckebrödet är ett svenskt sakrament och ingenting man behagar skämta om. Knäcka bröd, som det egentligen heter, bakas av råg och skall följdenligt stå på bordet till varenda traditionell svensk lunch och middag. Smör är det pålägg som tillåts enligt sed och man brer INTE på UNDERSIDAN av knäckebrödet.
Det är en futil fråga Du kommer med Ordinär Gubbe eller vad du kallar dig. Du verkar inte särskilt ordinär för mig. Bara att komma med sådan sabla fråga.
Följaktligen, knäckebrödet är heligt som tillbehör. Helst bör man inte bre på något alls utan äta dem rätt och slätt. Maträtter såsom ärtsoppa, inlagd sill och sidfläsk är ultimata med knäckebrödet. Till detta bör man dricka lättöl, eller svagdricka alternativt lingondricka.
Gör rätt genom att omfamna den 300-hundraåriga svenska traditionen i fråga om knäckebrödet. Och inga dilettanta improvisationer.