Anonym (Änumyor) skrev 2024-01-04 12:37:58 följande:
Det är ju synd att det slängs saker som det inte är något fel på, men tanken på att man dumstrar finner jag ganska motbjudande, färskvaror som kan ha legat i rumstemperatur 8-12h INNAN de hamnar i soprummet och för att inte nämna bakterierna i soprummet, golv, väggar och kärl kanske aldrig har rengjorts, och de bakterierna får ni in i erat hem, kyl och kök, hur steriliserar ni ens yttre förpackningar på effektivt sätt?
Sen får väl inte saker som har gått ut i datum säljas i butiken?
Dessutom gör ni ju inbrott/olaga intrång för att sno sopor, är det verkligen värt det om man åker fast?
Du har aldrig jobbat med livsmedel va?
Om du TROR att allt du köper från affären som "ska" vara färskvaror alltid är riktiga färskvaror- så tror du fel, haha..😂
Varor som ska vara sk färskvaror kan ibland ha legat i affärer i allt från dagar till månader beroende på vad det är..tills det säljs..
Så varor i affärer är inte mer färskt många ggr än det dom slänger bara för att slänga...som sen folk dumpstrar.. Jag har aldrig gjort det själv, men jag har jobbat med livsmedel så jag vet att det ibland kan säljas äldre sk "färskvaror" än dom varor som ibland slängs, tom.. Ja det är jättedumt.men, men.
Affären vill tjäna pengar..
Så krasst sett kan den som dumpstrar få tag på färskare varor än den som handlar i affären ibland!