• Tukt

    Chansen för gemensam vårdnad?

    Man kan ju kämpa sig till delad vårdnad, men det är ju inget egentligen som säger hur den ska delas. Det är ju något man kan ta i Familjerätten.
    Men tänker ändå att en om en domstol ska döma till delad vårdnad, så måste han väl kunna uppvisa en rimlig förklaring till varför han ändrat sig.

  • Tukt
    Anonym (A.) skrev 2024-01-03 23:19:42 följande:
    Du blandar nog ihop vårdnad med umgänge.
    Hur menar du? Man kan ju ha delad vårdnad, men det betyder ju inte att den inte kan utformas på olika sätt.
  • Tukt
    Anonym (A.) skrev 2024-01-04 00:04:18 följande:
    Delad vårdnad kan inte utformas på olika sätt. Antingen är den delad eller inte.
    Vid delad vårdnad måste tex exet godkänna ansökan till förskola och skola. Ts kan inte bestämma något själv. Han kanske inte heller har lust att godkänna passansökan, vaccination eller annat ts tycker är viktigt.
    Kan ha missat något här. Men inte betyder väl delad vårdnad att den delade biten är exakt 50,000 procent i var ett barn bor. Det är ju det som TS tycks orolig över. Även då om jag förstår att det följer andra saker med det beslutet. 
    TS själv verkar ju inte ha speciellt bra koll på barnets far. Och jag försöker tänka lite positiv... är i övrigt inte något jag har svart bälte i Tungan ute, men att han, pappan,  växt lite upp och vill vara en del av barnets liv. Och att det därför blir aktuellt med vårdnaden.  Men att det då kan utformas utifrån barnets bästa.
  • Tukt

    På något sätt har jag tydligen uttryckt mig oklart eftersom flera svarar på saker jag inte tycker mig skrivit.
    Men eftersom det här tycks som en rätt viktig tråd för TS, så kommer jag inte stöka med det, utan hoppas diskussionen kan återvända till trådstarten och den oro hon känner.
    Så jag lämnar diskussionen här, och hoppas andra kan återvända till det tråden handlar om.

Svar på tråden Chansen för gemensam vårdnad?