Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Är romantiska komedier skadliga?

    Inceltrådarna flödar efter nyår. Fanns det inte ens kompisar att vara med?

    Jo, kvinnor är förstås såpass korkade att de inte förstår skillnaden mellan film och verklighet när de tittar på romantiska komedier, medan The Fast and the Furiousfilmerna ses av alla tittare som bara ren underhållning. Jepp! Så är det!


    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Cathariiina skrev 2024-01-05 16:52:01 följande:
    Ja, Philph Marlowe, Mike Hammer, Sam Spade...

    Jo, nattklubbssångerskorna och stripporna var ofta svekfulla. De kunde sälja ut detektiven till gangsterkungen. 

    Jag minns att i alla fall Mike Hammer hade precis en sådan "gammal" (typ 28 år) och pryd sekreterare, i knytblus, kjol en bra bit nedanför knäna, hårknut och glasögon. Vid något tillfälle blev hon så frustrerad att hon släppte ut håret, tog av sig glasögonen och knäppte upp ett par knappar i blusen. Men det hjälpte inte, detektiven tyckte fortfarande att hon var för osexig. Och GAMMAL, som sagt...

    Ibland fanns det även en tredje typ, som i så fall alltid var klient hos detektiven. Det handlade ofta om ett arv efter hennes far, eller en skattkarta eller ett chiffer eller en nyckel som ingen visste vart den gick, som fadern hade lämnat efter sig, och som någon skurk ville åt. Eller att hennes far var anklagad för något hemskt brott, och hon ville rentvå honom. Denna typ av kvinna var ung och vacker, men i övrigt pryd och ordentlig på samma sätt som sekreteraren. Det blixtrade till mellan henne och detektiven, men detektiven gjorde aldrig något med henne då han insåg hennes klass och värde, och inte ville förstöra hennes oskuld. 
    Ja, herregud. I helgen tittade jag på My Fair Lady och sen sprang jag ut och letade efter en nedlåtande, pompös, pensionerad lingvist att gifta mig med.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Cathariiina skrev 2024-01-05 18:06:02 följande:
    Själv tycker jag att Rex Harrison är rätt tjusig i den rollen. Men han är ännu mer attraktiv i rollen som Julius Caesar, i filmen "Cleopatra"! Glad
    Otur för dig för han är rätt död.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Är romantiska komedier skadliga?