Inlägg från: Tänk logiskt |Visa alla inlägg
  • Tänk logiskt

    Är romantiska komedier skadliga?

    Läser trådar om både män och kvinnor som har svårt att hitta en partner...

    En åsikt (av många) som framförs i sådana trådar är att romantiska komedier är skadliga.

    Varför det? Jo sådana filmer (liksom romantiska romaner m.m.) får kvinnor att drömma om män som i praktiken är ouppnåeliga, så att de när de söker relationer sätter kraven så högt att få män uppfyller dem. Därmed blir kvinnorna ensamma och olyckliga. Och eftersom många män väljs bort av sådana kvinnor blir de också ensamma och olyckliga.
    Påstås det.

    Romantiska komedier skulle alltså bidra till incelproblematik för båda könen, om detta stämmer. 
    Nu ser problemen lite olika ut för kvinnor och män. De flesta kvinnor får ligga om de vill det, men de hittar inte någon man de vill ha en relation med. Och då kvinnor oftast är mer nogräknade än men vad gäller vilka de har sex med så blir många män bortvalda redan på ett tidigt stadium, och får aldrig sex eller ens dejter. Och detta skulle alltså delvis orsakas av de romantiska komediernas dåliga inflytande. 

    Tror ni att det stämmer?
      

  • Svar på tråden Är romantiska komedier skadliga?
  • Tänk logiskt
    Trast skrev 2024-01-02 01:26:41 följande:
    Tycker snarare att åldersfixeringen för kvinnor i Hollywood är mer skadligt. Är inte ovanligt att man ser en man på 40+ med en kvinna på 20 i filmens värld. Tror män får för sig att det tillhör det normala då. 
    Ja men är det inte så att dessa äldre män spelas av framgångsrika skådespelare som är attraktiv för kvinnor?
  • Tänk logiskt
    Spöksnubben skrev 2024-01-02 07:24:44 följande:
    Laddat möte. Där är hon äldre. Suddenly Naked också.
    Ja men sådana filmer är undantag. Jag skulle önska att det fanns många fler. 
  • Tänk logiskt
    Cathariiina skrev 2024-01-04 13:18:01 följande:

    I de hårdkokta deckarna hade detektiven relationer med många olika kvinnor. De omnämndes som "sängkamrater". Kvinnorna var i 20-årsåldern, "voluptous", hade stora bröst och fylliga läppar, de var sensuella, utmanande, tog själva initiativ till sex. De rökte, spottade inte precis i glaset, och arbetade ofta som typ nattklubbssångerskor eller strippor.

    Sedan fanns det ofta även en kvinna i boken som var ordentlig och pryd och som var olyckligt kär i detektiven (hon kunde t.ex. vara sekreterare på hans kansli, precis som Miss Moneypenny hade en sådan tjänst i James Bond-filmerna). Hon var också lite äldre än nattklubbssångerskorna - typ 28, HU så hemskt när detektiven var flera år äldre än så! Detektiven var inte intresserad av henne, hon var för trist (och GAMMAL som sagt) utan retades bara med henne.


    Jag antar är det är deckare som Philip Marlowe du menar. Några fler exempel? Är det inte ofta så att detektivens sängkamrater är opålitliga och svekfulla? Lite trist.
    Men har du några fler exempel på "sekreteraren" än Miss Moneypenny i James Bond?
Svar på tråden Är romantiska komedier skadliga?