Inlägg från: klyban |Visa alla inlägg
  • klyban

    Tom kyl... hjälp mig fylla den

    Mrskos skrev 2023-12-19 21:29:14 följande:
    Tom kyl... hjälp mig fylla den

    Okej... Jag behöver tips och hjälp.


    Jag jobbar mycket och vi får mat på jobbet. Jobbar jag dag så äter jag inget sen på kvällen mer än gröt eller flingor.
    Jobbar jag kväll så äter jag inget alls när jag kommit hem.
    Är ledig 1 dag och vecka därefter 2 dagar osv.
    Dem dagar jag är ledig så äter jag ute eller beställer hem. Lagar sällan mat, kanske 2-3 ggr i månaden.
    Men nu till själva grejen.
    Min kyl är tom. Har bara mjölk, fil och ketchup. Ibland ägg.
    Det ser så tomt och tråkigt ut. Skäms när vänner och familj kommer och öppnar kylen. Känner mig fattig när jag öppnar min kyl 
    Jag vill fylla min kyl med sånt som klarar stå länge i kylen! Så bomba med tips tack. Vill ha en välfylld kyl med sånt som håller länge. 
    Har fyllt den med ost, Havremjölk, dressingar, bostongurka, tomat på burk, bönor.

    Intressant, vad ska man fylla ett kyl med och för en som inte använder det som finns i kylen.
    Har du tänkt på hur de kommer tänka när du har fyllt kylen, och sen inte ens öppnat eller ens använt nått av det?

    Du kan börja med lite lök, morötter och potatis längs ned, de har lång hållbarhet, men måste kollas upp lite då och då och att de inte börjar ruttna.
    Men med lite flyt så kan dessa vara där i upp mot ett år, med otur betydligt kortare.(Aldrig själv fattat varför det är så.)


    Cräm fräs kan du ha en eller två burkar, dessa håller extremt länge och klagar någon på bäst före datumet, så säger du bara de blir bara godare med tiden.
    Själv har jag haft såna över 6 månader efter bästföredatumet, och i det läget smakat fantastiskt.
    Har träffat på ett märke som har gett upp, vilket har förbluffat mig.


     


    Oöppnad grädde häller rätt länge och om man väljer den som har lägre hållbarhet.
    Men låter som ett slöseri med pengar, då den är inte så lång ändå.


    Sen lite sylt, senap och sånt, ta ur de krossade tomaterna och andra helkonserver, för det ser bara löjligt ut att ha dom där.
    Men en burk ansjovis går ju ha.
    Sen kanske lite lim och nässpray utanför maten.

    Sen kanske en olivburk, ölkorv, andra råvaror som har kortare hållbarhet är inte direkt aktuella då det bara kostar en massa pengar.
    Sen 2-3 flaskor bubbelvatten fyller en del, och kanske 3-4 burkar läsk.
    För överdriva med vatten och läsk, det ser bara löjligt ut.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    olof 45 skrev 2023-12-20 14:12:21 följande:

    Dryck? Några rader cola, några flaskor vitt vin? En snygg karaff med kranvatten i (vissa gillar att dricka kylskåpskallt.) Finns fina karaffer med 'våtdräkt' till som ger lite färg i kylskåpet, typ från Eva Solo eller Sagoform.

    Vi har två kylskåp, så de fyller lite olika funktion. I ena ställer vi saker som inte används så ofta och håller länge, i andra det som roteras igenom var och varannan dag.

    I kylskåp ett har vi just läskedrycker och vin, samt syltar, inlagd sill (håller för evigt), potatis (i en pappåse), foder till när man gör sås, dressing med lång hållbarhet, senaper, kryddpåsar (förvaras bäst kallt), choklad (vit och mörk bakchoklad mest), vaniljstång, lite annat smått och gott. som soltorkad tomat på burk, inlagd gurka, inlagda rödbetor. 

    Kika lite på hyllorna i affären och läs utgångsdatumen. Glasflaskor är trevligare än konserver. Go all in - eller kör på ett tema, typ gurka:smörgåsgurka, saltgurka, ghurkins (små mini-gurkor) och gurk-relish (bostan-gurka?). :) 


    Får nog säga MAX en flaska vitt vin, sen börjar det se tokigt ut.
    En sak om man ska bjuda på vitt vin eller bubbel, då kan man ju lassa in ett helt gäng och om man är många.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    olof 45 skrev 2023-12-20 14:25:38 följande:
    Vi har alltid två, av samma sort. Vi dricker bara när vi har sällskap, och gillar itne att behöva byta vin mitt i maten, om det skulle vara bra åtgång...

    Två vin och en skumpa kylskåpskallt måste väl vara ok?

    Du säger vi, det kan motivera, men om man är ensam så skulle jag säga det mer ser ut som man har lite för stor kärlek till alkohol.


    Personligen stoppar jag in vinet i kylen om när jag ska ha det istället och pga man behöver få viner kylskåpskalla.


    Men i TS fall och mest saker som håller länge och öst in en massa vin, så ser det tokigt ut.
    Samma med en massa läsk.


    Anonym (M) skrev 2023-12-20 14:39:38 följande:
    Vem dricker kylskåpskallt vin? Skulle säga att serverar man det så kallt så spelar det ingen roll att ni byter vin, det förstör smaken. 


    Det beror väl lite på tempen man har, och sen går det ta fram vinet en stund före.
    Och sen blir det snabbt mot rumstempererat i glaset, om man nu inte har bråttom få i sig vinet.
    Enda gången jag byter vin, är mellan rätter om så krävs.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Marmelad) skrev 2023-12-20 14:35:11 följande:

    Ett par olika marmelader och ett par olika små förpackningar med juicekoncentrat. De håller länge och kan vara bra att ha om man tex ska bjuda på något.


    Mmm, 3-4 joskoncentrat kommer man undan med utan se galen ut Flört


    Och håller länge?
    Jag skulle nog säga det är extremt länge på dom.
    Bra tips dock, då dessa smälter in på ett helt annat sätt, enda man får tänka på är att inte ha en satans massa drycker i hela kylen.


    För då är man tillbaka till att det ser tokigt ut igen.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Marmelad) skrev 2023-12-20 19:08:28 följande:

    Om du nu skulle vilja laga till något väldigt snabbt så kan du ju ha en burk sambal oelek eller sriracha och en flaska teriyaki så kan du göra en enkel nudelrätt (eller med ris).
    Halloumi håller nog minst ett halvår, möjligen fetaost också.


    Hallumi vet jag inte, men fetaost håller i åratal.
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Tom kyl... hjälp mig fylla den