Inlägg från: Anonym (Elisa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Elisa)

    Skulle du stanna hos en otrogen man?

    Om vi bara hade varit tillsmmans i 5 år så hade jag sparkat ut honom-alltså inte stannat en sekund....Eller det är vad mitt yngre jag hade gjort i alla fall....

    Men om det hade hänt idag (efter 15+ år) så hade jag bara sagt, "men vad trevligt , då kan ju jag också skaffa mig en älskare"...

    Hade han inte "gått med på" att jag också kunde ha någon annan vid sidan om...så hade jag sagt åt honom att flytta.

    Dom som är otrogna brukar inte vilja ha/bo hos sina älskare/älskarinnor/kk n osv...annat än för sex...så jag hade nog bett han flytta dit då isåfall bara för att jävlas..😉

  • Anonym (Elisa)
    Anonym (jag) skrev 2023-11-23 17:58:15 följande:
    Det där är ett väldigt naivt sätt att resonera. Man kan säkert vinna på eurolotto oxå, men att bara snacka om vad man KAN göra är totalt irrelevant. Det relevanta är hur ofta händer det?

    Och NEJ, det händer väldigt sällan att folk förändras bara sådär rent spontant, oftast förändras folk EFTER att de fått lära sig en dyr läxa, dvs deras agerande sved ordentligt för DEM, inte för andra. Men så länge man kommer undan med det eller det bara sved för andra inte en själv så är oddsen att man förändras väldigt små.
    Klart folk förändrar sig...ju äldre man blir, men självklart inte från en dag till en annan.
    Vet inte var du fått det ifrån att folk sällan ändrar sig med tiden?
    Jag har totalt motsatta erfarenheter..Både när det gäller mig själv, men också nästan alla andra jag känner...

    Man är sällan likadan som 20 åring jämfört med som 50 åring tex...

    Jag har inte lärt mig någon " läxa" eller vad du nu pratar om, men jag är INTE alls samma person längre som jag var när jag var ung 25-ish o tex träffade min man...

    Dom första 5+ åren så var jag gräsligt/sjukligt svartsjuk.utan orsak!..men ju längre vi varit tillsammans och ju äldre jag har blivit så har jag saaaakta ändrat synsätt..

    Numera är jag inte ett du dugg svartsjuk, utan tvärtom så skulle jag tycka att det var ok om han var med någon annan..Om jag kunde göra detsamma..😉
  • Anonym (Elisa)
    Anonym (jag) skrev 2023-11-23 22:58:33 följande:
    Förändring sker inte av sig själv Elsa, folk förändras genom att lära sig av erfarenheter och konsekvenser, inga negativa konsekvenser ingen lärdom heller. Det handlar alltså inte om tid.

    Ja man är inte alltid samma person som 20 åring som när man är 50, men vad tror du det beror på? Bara för att det flutit tid, eller kan det vara så att man från 20 till 50 haft en rad erfarenheter som man förhoppningsvis lärt sig något av?

    Dessutom finns det ju inte som säger att man förändras till det bättre, en 50 åring kan vara en betydligt större skithög än en 20 åring och även det beror ju på vad för slags erfarenheter personen haft. Har man spenderat 30 år med att bete sig som en skighög så lär man ju förmodligen vara en ännu större skithög vid 50 än man var vid 20, tror du inte?

    Om du tycker att det är ok att din partner knullar andra är du förmodligen inte monogam och då är det kanske inte så konstigt att du resonerar som du gör. Men att vara monogam är inte detsamma som att vara svartsjuk Elsa för vill man inte leva monogamt så ska man ju inte ge sig in en monogam relation öht.
    Ja visst har jag gått igenom negativa saker, innan jag träffade min man så var jag tillsammans med en psyko sambo som misshandlade mig under flera år...Så jag lärde mig en hel del därifrån..

    Vilka män man skulle undvika, vilka män som bara snackade skit, eller inte och vilka män som man ville ha som en framtida man..Så min fd lärde mig mycket "bra och veta saker" 

    Tex män som tycker att dom har rätt att ha någon sorts kontroll över kvinnan, gick/går ju fet bort....

    Nej, vet du vad..Även om jag t.o.m är gift så äger inte min man mig..och jag lever bara monogamt när det passar mig...
    Och när jag vill  ligga med andra män så har jag gjort det! So what...Får man inte vara gift om man ligger med andra eller vadå..
    Finns ingen lag för det.

    Tycker det däremot är ganska naivt av folk och tro att just DERAS partner aldrig  skulle vara otrogen..
    Nej det trodde/tror inte min man heller, att jag skulle kunna vara, men ändå har det hänt flera ggr...
  • Anonym (Elisa)

    Vissa av er låter så himla naiva och säkra på att eran partner aldrig kommer vara otrogen MEN OM hen är otrogen så kommer ni givetvis få veta det??

    För det tror ni står i pannan på någon som varit otrogen eller tror ni att alla otrogna berättar helt frivilligt?
    Nej oftast får inte den andra reda på en otrohet alls! Det är inte som i reality-såpan - Cheeters..i verkligheten..
    Eran partner kanske aldrig någonsin berättar om hen legat eller ligger med någon annan..så vare sig det hänt tidigare eller inte så KAN det hända er alla.

    Jag har då inte berättat för min man att jag varit otrogen flera ggr och han har inte kommit "på mig"
    .och skulle han vara otrogen så skulle det vara helt ok..Han kan berätta eller låta bli att berätta det gör detsamma, det är helt upp till honom..

    Jag äger inte honom o han äger inte mig..Jag har inget behov av att kolla honom som om han vore en fånge..

  • Anonym (Elisa)
    Anonym (jag) skrev 2024-01-26 11:13:58 följande:
    Vad har ägarskap med förhållanden att göra?
    Menar du att det är ok att göra precis hur man vill i en relation för att man inte äger varandra?

    Blir det ok att gå bakom ryggen, svika, ljuga och manipulera andra människor bara för att de inte äger dig?
    Nej precis man äger ingen i ett förhållande
    Men många av er verkar ju verkligen tro att ni äger eran man som ett exempel..Och klänger er fast vid honom så att han måste ju kvävas tillslut.

    Det märker man ju på era inlägg..Vissa av er skulle t.om tycka det var otrohet om eran man CHATTADE med en annan kvinna..
    Jag antar att det beror på att ni måste ha fruktansvärt dåligt självförtroende pga att ni inte är så jäkla snygga som dom era män kan chatta och ligga med..😂 

    Klart ni är säkra så länge han inte får gå utanför dörren och göra normala saker som alla andra gör.
    Men vill ni tro att ni har pli på era män som får gå och jobba, gå ut, handla själva, osv så får ni väl tro det..Det är ändå bara en illusion..För ni har ingen makt alls över någon. 

    Om ni inte hade tyckt att ni ägde eran man (eller fru för den delen, vilket är exakt lika illa)
    Så skulle ni låta er partner göra precis vad dom ville som en fri människa.

    Jag tycker inte att jag har svikit min man eller ngr andra människor heller för den delen genom att ligga med andra män. Det har inte med någon annan att göra förutom mig själv och den jag ligger med..
    Vi är ju trots allt gifta och för mig betyder det tills döden skiljer er åt--inte tills en annan man/kvinna skiljer er år......så ta den om rödluvan och vargen istället..
Svar på tråden Skulle du stanna hos en otrogen man?