• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Fiona M skrev 2024-05-11 18:23:51 följande:
    Ja, jag förstår att det är stora steg för dig, men det är inga steg alls för andra.
    Hur aktiv du än tycker du pressat dig att vara har ni inte umgåtts ensamma för att ni bestämt att vara det på eventen, hur aktiv du än tycker du är när du skriver är det fortfarande bara opersonliga meddelanden varje måndag.

    Du är inte redo att satsa. Hon bor för långt bort.
    Hur kan det betyda annat än att det är kört?
    Jo, läs ursprungsinlägget. Jag är redo att offra saker (ex fritid) för att få det att fungera. Så vill verkligen satsa men vet att med modern dejtning så vill folk tolka saker fel medvetet ex.
  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-05-11 18:27:45 följande:
    Du är fortfarande livrädd att hon ska fatta att du gillar henne.
    Ni bor fortfarande lika lång ifrån varandra.

    Det är kört.

    Nej, jag är inte livrädd men föredrar att berätta det själv eller antyda det själv


    Ja, avståndet är lika långt men jag är villig att resa för att vara med henne. Föredrar inte långdistansförhållanden men skulle acceptera det såklart. 

  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-05-11 18:29:16 följande:

    Fast hittills har du inte offrat något. 


     


    Har faktiskt skrivit med henne en del så tid har gått åt det om man ska följa det tekniska så jo (jag tycker dock det är roligt att skriva med henne alltså verkligen så är inte för mig att offra direkt)
  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-05-11 18:30:38 följande:
    Jag har läst ursprungsinlägget.
    I alla andras ögon utom dina är du passiv och ängslig och har inte kommit nåt närmre att dejta sen du startade tråden -vilket väl är bra då hon absolut inte får förstå att du gillar henne, och du ändå inte vill dejta...

    Vad menar du angående det där med modern dejting?

    Att med modern dejtning tolkar folk saker fel för att gynna sig själva. 


     


    Nej, vill inte "dejta" på det sättet men vill träffa henne mer och sedan bli ihop om vi båda vill såklart rätt fort (3-4 träffar)

  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-05-11 18:34:05 följande:
    Nej, du skrev inte precis det där?
    Nej. Bara... nej.
    Herregud det var ju ett bemötande av den personen som sade att jag inte gjort något. Jag sade t.om att det är roligt att skriva med henne
  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-05-11 18:36:01 följande:
    anonym05swe skrev 2024-05-11 18:26:55 följande:
    Jo, läs ursprungsinlägget. Jag är redo att offra saker (ex fritid) för att få det att fungera. Så vill verkligen satsa men vet att med modern dejtning så vill folk tolka saker fel medvetet ex.
    Vad menar du då med det här?
    Vem skulle tolka nåt fel för att gynna sig själv? Tjejen? (Hon är ju den enda andra förutom du som är involverad i dejtandet.) Har du så låga tankar om henne tycker jag du ska lägga ner det helt.

    Nej, jag har inte några negativa saker att säga om henne gällande det, var bara en reflektion om modern dejtning och hur det brukar vara. 
  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-05-11 20:41:14 följande:
    Vad menade du med det då? Det var du som tog upp det.
    Att med modern dejtning så tolkas saker fel av vissa personer medvetet. 
  • anonym05swe
    Anonym (...) skrev 2024-05-11 22:12:16 följande:
    Är det du eller hon som ska tolka fel medvetet om ni börjar dejta? Båda?
    Pratar om dejtning generellt inte om henne. 
  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-05-11 22:21:31 följande:
    Det är mer normalt att som 18-åring inte vara säker på sina känslor och inte tänka giftermål på direkten än att resonera som du, du kan också vara säker på att hon du gillar inte tänker som du gör.

    Du kan inte veta hur livet ser ut, du kan inte få några löften- eller ge heller för den delen- för du har inte en aning om vad du känner om ett halvår. Och du kan framför allt inte veta hur tjejen kommer agera om ni skulle bli ihop. Hon kanske upptäcker sidor hos dig som hon tycker är helt galna, typ att du börjar planera för resten av livet eller att du är svartsjuk eller att du bara vill sitta hemma i soffan.

    Det är normalt att ha vision för ett potentiellt förhållande, har vetat att jag vill gifta mig och ha barn och bo ihop under en ganska lång tid som långsiktigt mål. Jag vill dessutom anpassa mig efter den jag gillar, vill inte bestämma allt i en relation direkt. 


     


    Nej, man kan inte veta helt men man kan fortfarande ha visioner och mål. Nej, i en relation vill jag absolut inte bara sitta i soffan, absolut inte. Vill göra romantiska handlingar och vardagliga saker i ett förhållande men framförallt göra de små sakerna för min framtida partner. 

  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-05-11 22:38:48 följande:

    Man lär inte känna nån direkt bara för att man blir tillsammans. Man kan vara tillsammans och inte märka att man inte är kompatibla förrän man bor ihop. Eller så klarar man inte av vardagen 3 år in i förhållandet, trots alla goda föresatser.

    Det finns inga garantier.
    Väntar du på det kommer du förbli ensam.


    Nej, men i en relation skulle det vara som att gå på moln för mig. Aldrig mottagit kärlek av någon i en kärleksrelation tidigare. Garantier finns inte nej, därför vill jag jobba varje dag i en relation för att det ska vara så bra som möjligt hela tiden. 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?